Dit immuun versterkende, ontstekend-remmende recept biedt een voedzame mix van geneeskrachtige kruiden om het lichaam en op cellulaire niveau de weerstand een boost te geven. Het ontbreken van knoflook en ui maakt dit gerecht zacht voor de spijsvertering. Het is een handig recept om je favoriete groenten, proteïnen en granen te mixen plus optionele verse kruiden toe te voegen. Wat super is dat het als eerst erg lekker is en ten tweede je lichaam helpt te reinigen en gezond te houden. Speel met dit gerecht door het te personaliseren door eigen ingrediënten toe te voegen.
Ingrediënten
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel gehakte gepelde verse gember (of 1 eetlepel gemalen gember)
- 1 tl gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2-1 theelepel kerriepoeder
- 1/2-1 tl cayennepeper (optioneel)
- 1-1 1/2 theelepel Himalaya zeezout
- 2 blikjes of na smaak ongezoete (biologisch, geen guarpitmeel) kokosmelk
- 1 tot 2 kopjes water gebruiken, afhankelijk van hoe romig je het wilt!
- 1 eetlepel ruwe honing
Een paar scheutjes kokosnoot amino’s
Alle seizoensgebonden groenten die je lekker vindt.
Extra Ingrediënten
- Voeg kikkererwten, tempeh, kip of vis toe (apart koken en dan combineren).
- Serveer bruine, basmatirijst of rijstnoedels en voeg verse kruiden zoals basilicum of citroengras toe.
- Verschillende groentes zoals broccoli, wortelen of waar je graag van houdt toe te voegen
- champignons
- Paprika
- Prei
- Wat noten, die je erg lekker vindt
Bereiding
- Verwarm de kokosolie in een grote pan.
- Voeg kruiden toe en verhit op een laag pitje tot gaat borrelen, maximaal 1 minuut en haal de pan van het vuur.
- Voeg eerst de groenten zoals groenten: wortelen, zoete aardappelen en selderij toe en bak ze vervolgens enkele minuten met kruiden op een laag vuur en roer al roerend alles door elkaar.
- Voeg kokosmelk en water toe en breng het geheel 5-7 minuten aan de kook.
- Voeg dan groenten zoals broccoli, boerenkool en alles wat je wilt toe en kook ongeveer 3 minuten.
- Voeg een paar scheutjes kokosamino’s en een eetlepel ruwe honing toe; meng dit door elkaar.
- Voeg de als extra granen naar keuze in aparte pannen tot ze net gaar zijn; voeg ze dan toe aan het kerriemengsel, garneer met verse kruiden, serveer en geniet!