Recept broodje Surinaamse kip
“All sorrows are less with bread” aldus Don Quichot-schrijver Miguel de Cervantes. Wij zijn het roerend met hem eens! Deze heerlijke broodjes zijn namelijk om je vingers bij af te likken; goed gevuld met friszoete paprikareepjes, kraakverse sla en in ketchup-ketjap manis gesmoorde kip. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker vlot te maken. Perfect voor na een drukke dag!
Maak dit gerecht in 6 stappen
![]() |
![]() |
![]() |
1. Kip kokenVerwarm de oven voor op 200 ºC hetelucht/220 ºC. Breng water in een waterkoker aan de kook. Dep de kipfilet droog en snijd in de lengte doormidden tot 2 dunne kipfilets. Doe de kipfilets in een middelgrote kookpan, overgiet met het zojuist gekookte water en kook met een deksel afgedekt op middellaag vuur in 8-10 minuten bijna gaar. Giet af en laat uitlekken. |
2. Ingred. voorbereidenPel en snijd intussen de ui in dunne ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de mini-komkommer in dunne plakjes. Haal de paprikareepjes uit de verpakking. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak 1/3e van de chilipeper fijn. Hak meer van de peper fijn als je van pittig houdt. |
3. Saus makenBak de baguettes in 6-8 minuten in de oven af en laat ze dan afkoelen. Verhit intussen 1-2 eetlepell olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en gehakte chilipeper 2-3 minuten. Zet het vuur laag, doe de ketjap manis, 1 eetlepel ketchup en 1 theelepel suiker erbij en roer goed door. Voeg evt. meer ketchup en wat water toe zodat een saus ontstaat. |