week 27 tarotkaarten online legging -zensitivity

Deze week doe ik hier op Zensitivity iets heel bijzonders; een Kompaslegging voor de komende week. Een van mijn cursisten vroeg me tijdens de tarotcursus die ik geef “Maar kun je niet uit elke stapel van elk element in de tarot een kaart trekken en daar een legging van maken?”. En terwijl ze dat zo vroeg dacht ik “Wat een briljant idee!” Daar ben ik mee gaan puzzelen en zo is de Kompaslegging geboren, een legpatroon waarin je eigenlijk alle losse onderdelen van je leven bekijkt en het geheel ziet. Waar al aandacht voor is, en waar nog aandacht voor nodig is.

Een Kompaslegging bestaat uit 5 kaarten, die dus elk uit een groep van de tarot komt. We hebben de bekers, de zwaarden, de staven, de munten en het grote arcanum. Van deze groepen maak je elk een stapeltje (je sorteert je deck dus). In het midden ligt het grote arcanum en de rest leg je eromheen.

Als centrum ligt je spirituele Zelf en vertelt de kaart die je daar omdraait in welke spirituele fase je zit en welke spirituele zorg je aan jezelf mag geven. In ons geval ligt daar de kaart van Kunst (in de Thoth/Liber T tarot) oftewel Matigheid. Het vermengen van het donker en het licht zien we op de kaart. De alchemische zin ‘Solve et Coagula’ is hier van toepassing. Hoe in balans ben jij? Kun jij al je verschillende soorten energieen laten stromen? En is dat een rustig kabbelend beekje, of is dat een heftige stroom? Dan kan het zelfs nog zijn dat de ene stroom heftiger is dan de andere… Dit is dus een kaart van balans en balanceren. Gebruik maken van alles wat er in jou om gaat en daar een rustpunt in te vinden om zo een evenwichtig Zelf te zijn.

Als we kijken naar hoe de verschillende kleine arcanumkaarten die Kunst kunnen ondersteunen dan zien we in een cirkel er omheen (met de klok mee) Zes van Bekers, Vier van Zwaarden, Vijf van Munten en Negen van Staven.

Waar het grote arcanum gaat over je Spirituele Zelf, gaan de kleine arcanum kaarten over je dagelijks leven.

In je emoties en creativiteit zien we de Zes van Bekers. Om de balans in Kunst te kunnen behouden of verkrijgen is het advies van deze kaart dat je geniet van de kleine dingen die je meemaakt en aangegeven worden. We zien op de Rider Waite Smith kaart twee kleine kinderen die samen genieten van een beker vol met bloemen. Onschuldig genieten, dat is de les van deze kaart.

In je gedachten hebben een punt bereikt van gespannen ontspanning. Alle vier de punten op de kaart van de Vier van Zwaarden (lichaam, geest, verstand en gevoel) staan tegenover elkaar maar er is voor nu even vrede als we kijken naar de lotusbloem achter het punt waar de zwaarden elkaar raken. Ontdek bij jezelf of die vrede goed voelt, of dat je er onrustig van wordt.

Voor de fysieke wereld zien we een kaart die wijst op eenzaamheid en buitensluiting. De Vijf van Munten is er eentje van verdriet. Je voelt je buitengesloten en weet niet goed hoe je verder moet gaan. Je kunt krampachtig vasthouden aan de mensen om je heen maar daar jaag je ze mee weg. Het is volgens deze kaart nodig om juist de mensen om je heen op hun eigen voorwaarden te ontmoeten, in plaats van die van jou, want ze hebben je heel veel te geven alleen zie je dit nu niet.

Als laatste hebben we je ambities die we zien in de Negen van Staven. Je voelt dat je niet begrepen wordt in wat je belangrijk vindt. Het voelt alsof de wereld tegen je is en dat je heel sterk moet vasthouden aan wat jouw mening is, wat jouw passie is, en je ambitie in je leven. Dat is belangrijk, maar zie dat jouw staf net als de andere staven is, en dat er eigenlijk niet zo heel veel verschil is tussen jou en de rest. Dit kan je helpen om de last die meedraagt bespreekbaar te maken en dat je je vrijer voelt om te delen wat je nu wilt in je leven.

Als we kijken naar al deze kaarten is het een week van onderzoeken waar je wel al in balans bent en waar je juist nog balans mag zoeken! Dit vind ik het mooiste van de tarot, het geeft je echt een bril waarmee je naar je leven kan kijken op dit moment en hoe je vooral kunt groeien. Als deze legging goed voelt en voor je klikt, dan wens ik je een mooie week toe waarin je een beetje op zelfonderzoek kunt gaan!

Deze tarotreading is gedaan door Barbara; vrouw, moeder, heks, biologie juf en tarotnerd. Ze wordt warm van Indie tarot decks en zoute drop. En stiekem, want haar grootste passie is de tarot, legt ze ook af en toe de Lenormand of orakel kaarten. Ze is docent en coach in hart en nieren, en past dit ook toe op haar eigen stekje Lucet in Aurora Tarot, waar ze tarot trainingen, workshops en readings geeft.

Je kunt haar tarotmijmeringen dagelijks terugvinden op Instagram: Lucet.in.Aurora.tarot

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *