Pompoen Recept Met Appel En Spinazie In Japanse Stijl, snel recept, gezond eten, curry recept,zensitivity

Pompoen met appel,kokoscurry en spinazie als Japanse stoof

Voor velen zijn de Japanse curry gerechten minder bekend dan de curry’s uit India en Thailand. De gerechten uit India en Thailand zijn super lekker, maar vergeet Japan ook niet. Wat het zo anders maakt voor de Japanse keuken is het gebruik van aardappels, vlees en wortels in combinatie met milde curry kruiden. Chef Martina vervangt de koolhydraten door Hokkaio – een uit Japan afkomstige pompoen – en frisse appeltjes.


Bereidingswijze van de pompoen in Japanse stijl

Rijst koken

Verwarm de oven op 220°C. Breng 400 ml licht gezouten water in een kleine kookpan aan de kook. Was de jasmijnrijst in een zeef totdat het water helder is. Voeg de rijst toe zodra het water kookt, breng opnieuw aan de kook en kook de rijst op laag vuur met een deksel afgedekt in 10-12 min beetgaar. Neem de pan van het vuur en laat de rijst rusten.


Pompoen roosteren

Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier en hussel om met 1 el olie, 1/8 tl zout en een snuf zout. Rooster ca. 15 min tot de pompoen beetgaar is.


Smaakmakers voorbereiden

Pel en hak de ui grof. Verwijder het klokhuis en snijd de helft van de appel in grove stukken. Snijd de andere helft in kleine blokjes. Snijd de helft van de chilipeper in ringetjes en verwijder de zaadjes uit de andere helft.


Curry pasta

Doe de uikleine appelblokjessojasaus, de helft van de curry madras, de helft van de tomatenpuree, de halve chilipeper, 1/2 el suiker, 1 el olie en 125 ml water in een hoge (maat)beker. Pureer tot een fijne pasta.


Curry maken

Verhit een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de currypasta toe. Stoof 4min. Schud het pakje kokosmelk en schenk de melk in de pan. Breng de curry al langzaam roerend aan de kook. Zet het vuur laag en kook de saus 3-4 min totdat deze is ingedikt. Proef en breng op smaak met peper, zout en suiker naar wens.


Groenten toevoegen

Voeg de pompoen en rest van de appel toe en stoof ze 2min in de curry. Roer dan hand voor hand de spinazie erdoor en stoof totdat de blaadjes zijn geslonken. Schep de rijst en curry op en bestrooi met de chiliringen.

Ingrediënten van de pompoen recept

  • babyspinazie
  • kokosmelk
  • tomatenpuree
  • curry madras kruiden
  • sojasaus
  • verse chilipeper
  • appel
  • pompoenblokjes
  • jasmijnrijst
  • suiker
  • plantaardige olie
  • peper en zout

Gecreëerd door:  Chef-kok Mirte van Marley Spoon

Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *