gehaktbolognese recept-zensitivity

Recept Perzische gehakt bolognese

Het recept voor de pasta alla Bolognese met knoflook en bieslook-yoghurtsaus is natuurlijk 100% Italiaans, maar onze chefs houden van een portie fusion! Dat merk je wel met deze variant, goed gevuld met aubergine en geserveerd met een schepje yoghurtsaus. De saus is verrijkt met knoflook en bieslook: een fantastische kruid met een fijne win-win. Qua smaak en aroma lijkt ze op knoflook, maar de geur erna is gelukkig een stuk minder sterk.

Bereidingswijze pasta Perzische bolognes

Pasta koken

Breng water in een middelgrote kookpan aan de kook. Doe 3/4 van de strozzapretti en een snuf zout erbij zodra het water kookt. Kook de pasta in 7-8min beetgaar. Vang tijdens het afgieten 100 ml kookwater op, doe de pasta terug in de pan met een scheutje olijfolie. Gebruik bij grote trek alle pasta.

Aubergine snijden

Verwijder intussen het kontje van de aubergine en snijd de groente horizontaal in 1cm dikke plakken en vervolgens in 1cm grote blokjes. Halveer, pel en hak de ui fijn.      

Aubergine bakken

Verhit 1-2el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de aubergine met een snuf zout toe en bak in 6-8min goudbruin. Neem de aubergine uit de pan en zet opzij.

Yoghurtsaus maken

Rasp ondertussen de mini-komkommer grof en druk overtollig vocht uit de rasp. Hak de knoflookbieslook fijn of gebruik een schaar. Meng de komkommerrasp en 3/4 van de knoflookbieslook met de yoghurt en breng de saus op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot aan het serveren.

Bolognese maken

Verhit de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en bak het gehakt 2min zonder te bewegen. Voeg 1/2 gemalen komijn toe en bak het gehakt al hakkend 2-3min. Voeg de ui toe en bak 2min. Doe de tomaten in blik en de aubergine erbij, breng aan de kook en laat op middellaag vuur 5-10min sudderen tot de aubergine gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Pasta mengen

Voeg de gekookte pasta aan de sauspan toe, roer door en voeg 50-100ml pastawater toe om het sauziger te maken. Breng op smaak met zout, peper en evt. meer komijn.

Serveer de pasta met yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de knoflookbieslook.

Eet smakelijk

Wat heb je nodig

  • olijfolie peper en zout Kookgerei maatbeker zeef vergiet keukenrasp grote koekenpan middelgrote kookpan

Ingrediënten

  • mini-komkommer
  • yoghurt
  • verse knoflook en bieslook
  • gemalen komijn
  • strozzapreti
  • gehakte tomaten
  • rode ui
  • rundergehakt
  • aubergine

  Bron en gecreëerd door: Chef-kok Bas van Mary Spoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *