Fantastische pasta

Wist je dat Balsamico een azijnsoort is uit Italië en gemaakt van ingekookt druivensap. In de regio’s Modena en Emilia-Romagna hebben zij er hun stempels op gedrukt, want alleen de azijn die daar wordt geproduceerd mag de naam balsamico dragen. Hun bedoeling is dat zo de kwaliteit gewaarborgd blijft en komt er geen nep-balsamico op de markt. Wij gebruiken de azijn in onze roomsaus; zo zet je makkelijk een fantastische pasta op tafel.

Bereidt dit gerecht in 6 stappen

1. Ingrediënten voorbereiden

Breng een middelgrote kookpan ruim gezouten water aan de kook. Pel en hak de knoflook en de sjalot fijn. Halveer de cherrytomaten. Rasp de kaas fijn. Hak de peterselie met de steeltjes fijn.

2. Pasta koken

Voeg het zojuist gekookte water en 1 tl zout aan een grote kookpan toe en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg 2/3e van de tagliatelle toe en kook de pasta in 7-9 min beetgaar. Gebruik bij grote trek meer

3. Spekjes bakken

Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes met het sjalotje 3-5 min. Voeg dan de knoflook toe en bak 30 sec mee.

4. Saus bereiden

Voeg de helft van de balsamicoazijncrème fraîche en een flinke snuf suiker toe en roer door tot een gladde saus ontstaat. Warm 1-2 min goed op. Hak de peterselie fijn.

5. Groenten toevoegen

Doe de cherrytomaten bij de saus en roer door. Was de babyspinazie onder de koude kraan en voeg de blaadjes dan handje voor handje aan de pan toe. Kook al roerend totdat de spinazieblaadjes zijn geslonken. Proef en breng de saus op smaak met meer balsamicoazijn, peper en zout.

6. Pasta mengen

Roer de pasta door de saus en voeg net zo veel van het kookwater toe totdat de saus glanst en de pasta mooi omhult. Schep de pasta op en rasp de kaas er fijn over. Bestrooi met de peterselie.

Ingrediënten

  • gerookt spekreepjes
  • tagliatelle
  • babyspinazie
  • Italiaanse harde kaas
  • verse peterselie
  • balsamico azijn
  • cherrytomaten
  • crème fraîche
  • sjalot

Wist je dat Mary Spoon al deze producten voor jou bij elkaar zoek en tot aan de keukentafel brengt?

Gecreëerd door:  Chef-kok Mirte van Marley Spoon

Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

2 reacties op “Gezonde pasta met spekjes en spinazie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *