Griekse linzensoep - recept - recepten - Zensitivity.nl

Griekse linzensoep Fakes, dit recept gaat over van generatie op generatie. Waar de Grieken bekend om staan is hun olijfolie die in bijna elk gerecht wel gebruikt wordt. Proef de Griekse sferen, blauwe ze en witte zandstranden, de familiesfeer. Daar staan ze om bekend, familie. In de familie wordt vaak uitgebreid gekookt en iedereen is welkom.

Ingrediënten

  • 250 gram linzen
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 10 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • rode paprika (1/4)
  • 500 gr. Tomaten of gepelde tomaten uit blik (pureren)
  • olijfolie
  • wortel
  • peper en zout
  • 1,5 l. water

Bereiding:

De linzen onder water zetten en op een matig hoog vuur aan de kook brengen. 10 minuten koken, door een vergiet afgieten en laten uitlekken.

De pan afdrogen, olijfolie erin schenken en op een matig laag vuur zetten. Knoflook, ui en wortel (in stukjes gesneden) toevoegen en al roerend bakken tot de ui zacht is en doorzichtig wordt (ong. 5 minuten).

Linzen, 1.5 liter water, oregano, rode paprika en laurier toevoegen, aan de kook brengen, het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en 10 minuten laten sudderen.

Tomatenpuree erdoor roeren en zout en peper erover strooien. De pan weer sluiten en in 30-40 minuten onder af en toe roeren de linzen gaar sudderen. Als de soep te dik wordt meer water toevoegen. De soep in kommen scheppen, een scheutje olijfolie toevoegen en wijnazijn naar smaak en serveren.

Heel gezond en heel lekker!

Favoriete Griekse recept van Lazaros

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *