Orientaalse kebabs
In de oven gegrilde kebab van juicy rundergehakt, goudbruin gebakken courgetteschijfjes en een luchtige couscoussalade worden op een bord samengebracht en verbonden met een heerlijke dip: Baba Ganoush! Deze killerdip wordt met niets anders gemaakt dan tahin, citroen en aubergine. Door de aubergines in de oven te garen krijgen ze een rokerige, volle smaak die van jouw Baba een feestje maken.
1. Aubergine grillen
Verwarm de oven met de grill aan op 225°C of heteluchtoven /250°C voor. Snijd de aubergine in de lengte in vieren en wrijf in met 1 el olijfolie en wat zout. Leg op een bakplaat en bak in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar, keer daarbij af en toe om.
2. Ingrediënten voorbereiden
Pel en hak de ui intussen zo fijn mogelijk. Meng het gehakt met de Berbere spice mixen de helft van de ui, kneed tot het vlees makkelijk van de kom loslaat. Vorm er 10-12 langgerekte gehaktballetjes van. Schil eventueel de wortel en rasp grof. Snijd de courgette in 1 cm dikke schijfjes en meng met 1 el olijfolie, zout en peper.
3. Couscous garen
Verhit 1 el olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en bak de rest van de ui en wortel 1-2 min. Voeg de couscous met 300 ml water en een flinke snuf zout toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Laat met een deksel afgedekt 10-15 min wellen en roer de couscous door. Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit.
Wil je de rest van de stappen weten ga via de button naar het recept.
Gecreëerd door: Chef-kok Matthias Euchner van Marley Spoon
Zowel traditioneel als experimenteel – de mix doet het ‘m!