Mijn collega kijkt argwanend naar de stapel bruin gespikkelde bananen op mijn bureau. ‘Ga je die allemaal opeten?’ vraagt hij. Ik kijk hem stralend aan ‘Als ik honger heb wel…
gezondheid en voeding
-
-
De behoefte aan natuurlijke, plantaardige en gezonde levensmiddelen zien we niet alleen bij de jongere generatie, maar zeker ook bij ouderen toenemen. In de bereiding van ons eten wordt steeds meer geprobeerd zout, suiker en vet te reduceren.
-
In 2020 ben ik als arts in opleiding gestart met een wetenschappelijk onderzoek naar plantaardig eten bij kinderen op de afdeling Epidemiologie van het Erasmus medisch centrum in Rotterdam. Op…
-
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Ghee, het is een van de bijzonderste superfoods die je kan bedenken: het is een verjongende, krachtige gezondheid verhogende product met een exotische smaak. In…
-
Gember wordt al lang in de traditionele geneeskunde gebruikt. De plant die voor deze doeleinden wordt gebruikt, wordt wortelstok of rizoom genoemd. Het lijkt misschien op een wortel, maar de…
-
Wat weinig mensen weten dat de toepassing van azijn als geneesmiddel een lange traditie heeft. Wist je ook dat azijn anti oxidatief, bloedsuiker regulerend, cholesterolverlagend, bloeddrukverlagend en antimicrobieel werkend is?(1)…
-
Wat doe je als je last heb van brandend maagzuur Brandend maagzuur, daar hebben wij allemaal wel eens last van. Maar wat als het vaker optreedt? Kan dit kwaad? En…
-
Wat is gezonde voeding en wat zijn de richtlijnen volgens de overheid Afgelopen maandag heb ik in naam van Stichting Student en Leefstijl een lezing over de richtlijnen Gezonde Voeding…
-
9 gezonde voordelen van granaatappel. Wellicht denk je niet altijd aan granaatappel als je fruit inslaat tijdens het boodschappen doen. Toch is het een goed idee om deze fruitsoort vaker…
-
Frambozen zijn het hele jaar door verkrijgbaar, zowel vers als uit het vriesvak. Vers geplukt smaken ze natuurlijk het lekkerst en zijn ze waarschijnlijk ook het meest gezond. Ze bevatten…
-
Gezondheidsvoordelen van de blauwe bosbessen of zijn ze niet zo gezond zoals men beweerd
Door ZensitivityWaarom is het eten van blauwe bosbessen zo belangrijk. Ik denk dat iedereen wel een keer blauwe bosbessen heeft gegeten. De een die loopt ermee weg en de andere krijgt…
-
Wist je dat gember een natuurlijke ontstekingsremmer is? De smaak en geur van gember is aromatisch en kruidig. Sommige vinden het wat scherp en bitter smaken, maar geloof mij het…
-
Hoe gezond zijn vijgen en hoe vaak eet jij vijgen? Vijgen zijn al eeuwenlang heel populair onder de mensen die gezond eten, over de hele wereld worden deze vruchten in…
-
Wat is gezonde voeding en wat zijn de richtlijnen Door Zensitivity 23 december 2019 Wat is gezonde voeding en wat zijn de richtlijnen volgens de overheid Afgelopen maandag heb ik…
-
Waarom is kurkuma goed voor je gezondheid en daarom deze aandacht verdient Kurkuma oftewel geelwortel is misschien wel het meest effectieve kruid dat er bestaat. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat…
-
Wat is Voedselallergie Bij een allergie voor voedingsmiddelen reageert het afweersysteem van het lichaam direct op de blootstelling aan het voedingsmiddel in kwestie. Dit gaat via speciale eiwitten (IgE antistoffen),…
-
Is Chroom als mineraal wel zo gezond? Chroom is een essentieel mineraal, dat een rol speelt in de aanmaak van insuline in het lichaam. Chroom helpt de bloedsuikerspiegel beter te…
-
Heb jij een ongezonde relatie met voeding? Onbewust is voeding een heel gevoelig onderwerp. We besteden heel veel tijd en aandacht aan eten, het is een belangrijk aspect van wie…
-
Fibromyalgie een probleem voor patiënt én arts Door Koos Dirkse 14 januari 2022 Fibromyalgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door pijn in de spieren en gewrichten. Voor veel mensen…