nu of nooit van Dai carter-boekentips 2022-zelfhulpboek-trauma verwerking

De eerste keer dat ik uit een vliegtuig moest springen is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Tijdens de evaluatie zei de instructeur die mee sprong: ‘Je keek mij aan als of je me voor m’n bek wilde slaan_’ Mijn lichaam en geest stonden in fight mode. lk heb heel wat sprongen moeten maken om enigszins relaxed uit een vliegtuig te kunnen springen. Uiteindelijk leer je de val te beïnvloeden door je lichaamshouding aan te passen. Een rondje draaien naar links en rechts, backtlips, frontflips en weer stabiel komen na allerlei capriolen. Zo word je vrijer in de lucht. Je krijgt meer controle en je voelt het zelfvertrouwen groeien. Dit zelfvertrouwen is nodig voor de sprongen die nog komen. Het springen bij duister, met een nachtkijker, zware uitrusting, stackvliegen en verschillende soorten dropzones in allerlei soorten gebieden. Maar echt ontspannen wordt het nooit, en dat is maar goed ook. Die spanning heb je nodig en die houdt je scherp

Ik gebruik nu het voorbeeld van parachutespringen omdat er zoveel in zit. Stressregulatie, gedachte controle, motorisch leren. lichaamsbewustzijn, aandacht. focus, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn termen die ik zou willen scharen onder de noemer: mentale kracht, Wat maakt deze kracht zo belangrijk voor een commando speciale operaties, uit welk hout moet je gesneden zijn?

Door een aantal van mijn persoonlijke ervaringen te delen en die te koppelen aan mentale kracht, wil ik een verhaal vertellen dat inzicht geeft in het leven van een commando speciale operaties en de reis die ik heb gemaakt op het gebied van mentale kracht. zo krijgen we een beeld van de componenten waarvan ik denk dat ze het ‘juiste hout’ goed beschrijven. De kennis en ervaring die ik heb Opgedaan bij het Korps Commandotroepen zijn van grote waarde. Het zijn life skills en lessen waar ik de rest van mijn leven wat aan heb. Doordat ik hier mijn kennis en ervaring deel, stel ik jou in staat om van mijn ervaringen te leren Sommige voorbeelden zullen extreem zijn, maar ik zal altijd het verband leggen met de ‘normale’ wereld. zodat je het kunt toepassen in je eigen leven.

Maak kennis met de auteur Dai Carter Commando Speciale Operaties

Dai heeft acht keer in verschillende conflictgebieden gezeten en voerde daar verschillende geheime missies uit en is een van de hoofdinstructeurs uit het succesvolle tv-programma Kamp Van Koningsbrugge op NPO1. Hij ontving de Gesp voor Speciale Operaties voor drie geheime missies.

”Zelfs in extreme situaties hoef je niet bang te zijn, want je hebt elkaar. Wat in de schaduw van de vallei schuilt, zou jou en je makkers juist moeten vrezen.”

Brothers don’t let each other wander in the dark alone. Because we don’t fear the valley, for we are the shadow.

Dai: ”lk heb hard moeten werken om op deze plek te komen waar ik nu sta, lk heb tien jaar mogen dienen bij het Korps Commandotroepen en ik heb bijzonder veel geleerd in deze tijd. Zo heb ik geleerd waar mijn fysieke grenzen liggen, mijn mentale grenzen, en wat het betekent om over die grenzen heen te gaan- Vanaf een jonge leeftijd ben ik geboeid geweest door het menselijk lichaam en waartoe het in staat is. Vooral hoe psychologie effect heeft op prestaties. Tijdens mijn studie toegepaste psychologie kwam ik erachter dat ik veel theorieën en praktische psychologische vaardigheden toepaste als commando speciale operaties. zonder dat ik het wist. lk was onbewust bekwaam, maar ik wilde bewust deze vaardigheden gaan gebruiken.

Ik zie het als een persoonlijke missie om deze kennis te delen, Omdat ik weet dat het veel waard is. Het is niet mijn intentie om een autobiografie te schrijven. Daar zijn er al genoeg van. Bovendien kan ik sommige zaken niet toelichten, omdat het gaat over geheime missies, maar wat ik wel kan doen is deze situaties zo goed mogelijk beschrijven.

De componenten fysiek, cognitief, emotioneel en spiritueel hebben overlap met elkaar en om mentaal krachtiger te worden heb je al die componenten nodig. Door mentale kracht op deze manier te benaderen wordt het concreet en tastbaar Het wordt een systeem dat men kan gebruiken om eigen doelen te behalen. Want een doel of missie behalen lukt niet zonder een systeem dat is ingericht om het te laten slagen. Ik heb een systeem ontwikkeld om mentale kracht onderdeel te maken van je leven en al deze componenten zijn met elkaar verweven door dit boek heen.”

Wat leer je van dit boek Nu of Nooit

  • Leren met obstakels omgaan
  • Teleurstellingen incasseren
  • Dat pijn een belemmering kan zijn, maar wel overbrugbaar
  • Hoe waar zijn mijn overtuigingen
  • Zonder inspanning geen groei
  • Feedbacks zijn om te groeien niet om je af te breken
  • Dat je tot meer in staat ben dan jij denkt
  • Jouw mindset bepaald welke kant jij opgaat
  • Alles valt te leren of je nu jong of oud bent
  • Mensen met PTSS of trauma kunnen hier veel aan hebben

Pak jij deze kans? En ga beter om met stress en tegenslagen

Boekentip: Nu of Nooit ! Bestel hem vandaag nog

ISBN 9789044648560 | Paperback | 256 blz. | Psychologie-persoonlijke ontwikkeling -zelfhulp
€ 22,50 | Prometheus | januari 2022 | bestel hier

Voor andere interessante boekentips bekijk hier onze verzameling

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *