leven met een narcist - narcisme - zensitivity.nl

Mijn leven met een narcist: Verhuizing

Een maand lang hebben we nog met zijn allen nog in 1 huis gewoond, waar veel spanning, stress en zwijgzaamheid heerste. Vrij snel konden we een ter overbrugging een huurwoning betrekken, op ongeveer 10 minuten loopafstand vanaf onze voormalige woning. Onze dochter had deze woning gevonden via Funda.

Verhuizing

Eind november was de dag van onze verhuizing aangebroken, ik had een super team van familie en vrienden die ons kwamen helpen. Dat was zo ontzettend fijn, want ik kon zelf gewoon bijna niets uit mijn handen krijgen. Ik was zo intens moe, zo uitgeput en zo ontzettend verdrietig, teleurgesteld en ik leek wel een soort verdoofde zombie.

Wat was ik iedereen zo dankbaar, voor hun dappere hulp!
Toen we klaar waren en alles over was wat van ons was, kwam aan het einde van de middag mijn ex langs. Dat was echt de flater van de dag, mijn ‘verhuis team’ had zich de hele dag echt vreselijk in het zweet gewerkt. En dan komt precies als we klaar zijn, spuit 11 even langs, dat was echt de flater van de dag!

Helaas mochten we er nog niet slapen ivm het contract. Dus de kinderen en ik moesten nog twee nachten in het andere huis slapen, dat waren voor ons zware dagen en nachten. Het bracht nog meer spanning en emotie dan. Er werd steeds door mijn toen nog wederhelft vanuit zijn kant gepraat alsof we ooit weer bij elkaar zouden komen. Alsof dit maar een tijdelijke oplossing zou zijn…..waarschijnlijk omdat ik het huis waar we naar toe zouden verhuizen voor maximaal 6 maanden kon huren. En ik daarna dus weer een huisvesting probleem zou hebben en daardoor misschien dan weer afhankelijk zou zijn?!?

Enfin, op maandagavond kwam het bewuste moment dat ik alle papieren kon ondertekenen en mochten de kinderen en ik onze eerste nacht in het andere huis gaan slapen. Daar ging ik dan, met de dekbedden over mijn schouders het huis verlatend. Het huis waar zoveel was gebeurd, waar ook hele leuke dingen zoals de geboorte van onze zoon, maar ook minder leuke dingen!

Mijn laatste woorden naar mijn ex toe waren die avond:”daar gaan we dan, maar onthou weldat mijn liefde voor jou onvoorwaardelijk is. Dat is omdat we twee prachtige kinderen samen op de wereld hebben mogen zetten. Maar tevens, als ik nu mijn voeten over de drempel van jouw huis heb gezet, dan kom ik nooit meer terug.”

En daar ging ik dan, voelde me leeg en verloren. Ik ging naar een heel ander leven samen met mijn kindjes. De eerste nacht kropen de kinderen bij mij in bed, want alles was vreemd en we waren ook best wel verdrietig om alles wat er was gebeurt. Wat ook heel logisch was.

Vervolgens moesten we de ‘normale” en dagelijkse ritme weer zien op te pikken. De kinderen moesten weer naar school en mijn tijd van realisatie kwam nu aan de orde. Wat was ik enorm moe, intens verdrietig en teleurgesteld zeg! Dat was werkelijk met geen woorden te beschrijven.

Deze periode deed werkelijk heel veel met me. Ik was zo intens verdrietig en teleurgesteld. Dat ik iedere moment van de dag wel kon huilen, en soms liep ik ook gewoon uit het niets te huilen, wat uiteraard heel vervelend was. Maar ik voelde me zo teleurgesteld, belogen en bedrogen dat ik veel moeite had mezelf steeds goed bij elkaar te rapen!

Gelukkig moest ik voor de kinderen sterk zijn, wat dat waren zij ook!
Helaas heb je dan wel wat mensen, die komen met informatie over mijn ex. Dat ze nodig vonden om te vertellen wat hij wel of niet gedaan had. Dat wat in de periode gebeurde in ons huwelijk en met wie hij toen contact had etc.etc. Dat was nou juist niet de informatie waar je opdat moment op zat te wachten. Het blijkt dat sommige mensen dat dan toch nuttige informatie vinden om even door te geven.

Ik sloot me daarom voor veel dingen ook wat af, gewoon om even weer bij mezelf te komen en weer op op kracht te komen. Ik voelde dat mijn verdriet, moeheid en teleurstelling ook mede oorzaak was dat ik jaren niet meer mezelf was geweest. Ik duidelijk een please rol had aangenomen en meer aan zijn tevredenheid dacht. Dan aan mezelf en geloof me, dat is werkelijk funest voor Jezelf,…

Blijf ten alle tijden in wat voor relatie dan ook heel dicht bij jezelf en luister goed naar je eigen intuïtie en gevoel!

Gelukkig hadden we een lekker huisje en was het best fijn wonen daar. Ik merkte dat de kinderen het best heel goed deden en ze gingen om het weekend naar hun vader. En ook 1 dagje door de weeks, dat ging in de eerste paar maanden best redelijk tot goed. Tuurlijk is het lastig om van het ene huis naar andere te pendelen, maar het voordeel was dat we vrij dicht bij elkaar woonden

Helaas ging de omgang tussen mij en mijn ex steeds slechter en slechter. Tja, dat kan ook niet anders als je tijdens een huwelijk al slecht kan communiceren met elkaar en weg loopt voor situaties. Ik kan je vertellen dat het er met een scheiding in ons geval niet beter op werd. Ook de omgang met de kinderen en mijn ex ging steeds lastiger, omdat hij beloftes steeds beloftes maakten, maar helaas alleen niet na kwam. Dus helaas kwamen daar ook al snel kraken en scheuren in.

Het doet zoveel pijn om alles van je kinderen te moeten aanzien, want ik was uit deze situatie gestapt. Ik had immers voor mezelf en de kinderen gekozen, een leven met meer rust en orde. Helaas viel dit op deze manier niet echt mee, want er was nog steeds onrust. De onrust over beloftes die niet nagekomen werden. Dit liep meestal vaak op teleurstelling uit.

Gelukkig vond ik zoveel steun bij familie en vrienden. Ik pakte ook veel tijd voor mezelf om weer tot rust te komen. Om weer met mezelf te herenigen, want ik was ver van mijn eigenwaarde verwijderd.

Zowel de kinderen als ik hebben hulp gekregen van psychologen om de situatie wat beter te proberen te begrijpen en om een plekje te geven.
Maar uiteindelijk moet je het wel allemaal zelf doen.

Mijn vorige blogs gemist? Lees hier ook mijn andere columns.

Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

Een reactie op “Mijn leven met een narcist: verhuizing | Zensitivity

  1. Mandy zegt:

    Pff wat heftig.. fijn dat je zoveel aan je vrienden en familie had ook goed dat je tijd voor jezelf nam. Hoop dat je dit alles snel vergeet en lekker kan genieten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *