wist je dat je lichaam zelf kan genezen door de kracht van gedachten-lichaam genenzen-zensitivity-kracht van gedachten-gezondheid-spiritualiteit

“Het is niet alleen ziekte die begint in de gedachten; alles begint in de gedachten,” zegt auteur Marianne Williamson in Heal (Netflix te vinden), een film over de kracht van de gedachten: zelf je lichaam genezen. “We hebben meer vertrouwen in de kracht waarmee kanker ons kan doden dan in de mogelijkheid van ons lichaam om zichzelf te genezen,” constateert ze.

Helaas heeft zij gelijk. Hoewel beide feiten waar zijn – kanker kan ons doden en ons lichaam kan zichzelf genezen – beginnen mensen nu pas te beseffen dat zij een keuze hebben wat betreft het tweede feit: een geloof in genezing doet ertoe. Het placebo-effect, dat de krachtige invloed van het geloof op het genezingsresultaat benadrukt, is al door duizenden experimenten aangetoond, van de Harvard Medical School tot het National Institutes of Health. Wat de wetenschap ons hiermee vertelt is dat we net zo makkelijk kunnen kiezen om te geloven dat we onszelf kunnen genezen, als te geloven dat we dat niet kunnen. Waarom niet kiezen voor genezing?! Het geheim zit hem in de manier waarop je eraan begint.

Mensen kunnen deze beslissing nemen vanuit verschillende niveaus van commitment en vertrouwen.

Het lichaam genezen

De mens beschikt over een krachtige, zelfhelende vermogen die we kunnen gebruiken voor onszelf en anderen. De kracht van dit alles is de overtuiging dat het lichaam zichzelf kan genezen. Als je eenmaal besloten hebt dat dit waar is, maakt het niet uit welke behandelingsmethode je kiest – energetische geneeswijzen, genezing op afstand, acupunctuur, kruiden, gebed, yoga, of zelfs chirurgie, chemotherapie of geneesmiddelen, indien nodig. Als je een behandelingsmethode toepast en verwacht dat je lichaam zichzelf geneest, dan kan het dat ook.

Dit wil niet zeggen dat alle pijn of ziekte zal worden vernietigd. We zullen allemaal op een dag ergens aan sterven, en ongetwijfeld dienen sommige ziekten een belangrijk doel door ons leven een andere wending te geven. Maar mensen hebben de mogelijkheid om enorme hoeveelheden pijn en lijden van het leven op Aarde te verlichten wanneer mensen vaardig worden in zelfgenezing, en de genezende kracht van het lichaam gemeengoed wordt.

Ik ben tot de overtuiging gekomen dat het leren ontwikkelen en beïnvloeden van deze helende kracht eigenlijk alleen werkt als voorbereiding tot het realiseren van onze kracht om elk deel van ons leven op Aarde te creëren. Omdat we zo gemotiveerd zijn om te helen wanneer iets ongemakkelijk is, zijn helingsprojecten in feite een geschenk dat ons ertoe aanzet om onze manifestatiekracht dagelijks, en zelfs met passie, te gebruiken. Zodra iemand ontdekt dat de kracht om te helen echt is, is de verschuiving naar een nieuw begrip van hoe wij onze wereld en onze staat van welzijn elke seconde van elke dag creëren met onze gedachten, overtuigingen en acties niet ver meer weg.

Lees ook Genezende geuren

Onderzoek naar zelfhelende vermogen van het lichaam

Uit onderzoek blijkt dat meditatie, compassie en liefdevolle gedachten helende verbindingen zoals oxytocine en dopamine in het lichaam vrijkomen. Dit verlaagt stress en verhoogt de algehele immuniteit. Het ervaren van stress en het hebben van negatieve of boosaardige gedachten maakt daarentegen schadelijke stoffen zoals cortisol in het lichaam vrij, die het lichaam aanzetten tot vechten of vluchten. Deze defensieve houding tast het immuunsysteem aan, verhoogt de bloeddruk en veroorzaakt andere lichamelijke problemen. Je kunt ervoor kiezen om dagelijks de tijd te nemen om te mediteren en je helende vermogens te vergroten. Ieder van ons kiest zijn eigen gedachten en handelingen, en draagt op die manier bij tot ofwel gezondheid ofwel ziekte in het lichaam.

Naast onze helende krachten van geloof en manifestatie, zijn mensen gezegend met een unieke superkracht van liefde. Liefde heeft de kracht om mensen onmiddellijk als één te verenigen, zodat zij transcendent handelen met het oog op een groter goed en transformatie. Het is ook de kracht die ieder mens afzonderlijk verbindt met de helende intelligentie van het lichaam. Niets voelt beter dan het delen in de liefde van de mensen om ons heen, want liefde is het geheime helende component van de mensheid dat nooit opraakt, en alleen maar toeneemt. Vergeet de supplementen; de beste en snelste manier om je immuunsysteem op te krikken is jezelf te overspoelen met liefde. Sta jezelf toe om te denken aan elke persoon, dier, plaats en ding waar je van houdt en geniet van die warmte en de prikkelende sensatie. Waardeer jezelf en het licht dat je schijnt. Liefde en genezing gaan hand in hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *