Tajine Van Kip, Ingelegde Citroen, Uien En Groene Olijven

Tajine van kip, ingelegde citroen, uien en groene olijven

Stoven met een tajine geeft het eten een nieuwe beleving. De gerechten die vaak ermee gemaakt worden zijn gezond en bijzonder van smaak. Vooral in Marokko maar ook in de rest van Noord-Afrika is de tajine populair. Ook als je vegan, vegetarisch bent of voedingsintolerantie hebt kan je met een Tajine heerlijke gerechten maken.

INGREDIËNTEN Voor 5 personen

Voor de marinade

  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 4 els verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 4 els verse korinader, fijngesneden
  • 1 tl fijngemalen komijn
  • 1 tl fijngemalen gember
  • ½ tl fijngemalen koriander
  • 8 saffraandraadjes, 10 minuten weken in een beetje water (of ½ tl saffraanpoeder)
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl versgemalen zeezout
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • sap van ½ citroen
  • 3 els extra vergine olijfolie
  • 1 el zonnebloemolie

Overig ingrediënten

  • 1 hele kip van 1 kilo, in 6 stukken
  • 3 els extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes
  • 3 uien gepeld en in plakjes
  • 1 tl suiker > versgemalen zwarte peper en zeezout
  • ½ ingelegde citroen, zonder pit en in 3 stukken gesneden
  • +/- 25 groene of gemengde pitloze olijven
  • 3 els extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes
  • 3 uien gepeld en in plakjes
  • 1 tl suiker
  • versgemalen zwarte peper en zeezout
  • ½ ingelegde citroen, zonder pit en in 3 stukken gesneden
  • +/- 25 groene of gemengde pitloze olijven

Bereiding van de Tajine met Kip

Doe voor de marinade alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed. Voeg de stukken kip toe en zorg ervoor dat deze goed met een laagje marinade bedekt zijn. Dek af met vershoudfolie en zet het een paar uur of nacht in de koelkast.

Haal de kip uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de tajineschotel op middelhoog vuur. Verhit de olie in de tajine. Haal de stukken kip uit de marinade, voeg ze toe aan de tajine en sauteer 5 tot 7 minuten tot ze bruin zijn. Haal de kip uit de tajine en leg ze even aan de kant. Voeg de ui toe en fruit deze 5minuten. Voeg de suiker toe en roer een paar keer. Na 4 minuten voeg de kip toe en de overgebleven marinade en zo veel water tot het mengsel met ui net onderstaat. Breng goed op smaak met zout en peper. Breng het aan de kook. Doe vervolgens het deksel op de tajine en draai het vuur op de laagste stand. Laat het 50 min zachtjes doorkoken.

Leg de ingelegde citroen op de bovenkant van de tajine en roer de olijven doorheen en laat 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken. Tot slot laat je de tajine zonder deksel nog 10 minuten zachtjes doorkoken tot de kip zacht is en de saus is ingedikt.

Serveertip: Couscous of brood

Besaha – Eet smakelijk

1

Wij geven geregeld Marokkaanse Tajine workshops op locatie of bij ons thuis, waar we gezamenlijk gaan genieten van deze heerlijke gerechten.

Ook verzorgen wij Marokkaanse tajine diners op locatie. Heeft u een speciale gelegenheid die u wilt vieren met familie, vrienden of collega’s? Wij gaan voor u koken van het begin tot het einde. U heeft meer tijd om te genieten van alle feestelijkheden en wij laten alles weer schoon achter. Voor reserveringen of offerte kunt u ons een mail sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *