maak kennis met onze spirituele gidsen en wat zijn spirituele gidsen-contact maken met spirituele gidsen-zensitivity-spiritueel magazine

Voor veel mensen zijn spirituele gidsen een entiteit die we zelf kiezen of zijn het helpers die ons voor de geboorte worden toegewezen.

Voor anderen zijn spirituele gidsen delen van ons onderbewustzijn die ons op een symbolische manier helpen om onszelf tot een geheel te brengen. En weer anderen zien spirituele gidsen als delen van ons hogere zelf die zich aan ons openbaren in verschillende vormen en gedaanten.

Wat je ook denkt over spirituele gidsen, en hoe “new age” of “nuchter” je begrip ook is, het staat buiten kijf dat we allemaal leiding, richting en steun nodig hebben in het leven die verder gaat dan onze eigen mogelijkheden, of die van degenen die ons omringen.

Spirituele gidsen zijn net als vele andere vormen van spiritualiteit misbruikt, als winstoogmerk gebruikt en vercommercialiseerd, zowel op het internet als in het echte leven, maar desondanks zijn spirituele gidsen toch een gedeelde menselijke ervaring.

De spirituele gidsen worden vaak gezien als entiteiten die ons leiden, maar in mijn ervaring met hen, zijn het universele krachten die onze zielen leiden naar meer helderheid, vrijheid, vreugde en vrede.

Als je net begint met het maken van contact met je spirituele gids, lees dan verder.

Wat zijn spirituele gidsen?

Onze spirituele gidsen zijn universele krachten die er zijn om ons te helpen vanuit dienstbaarheid en liefde. Een spirituele gids kan een engel zijn, een dier, een mythisch wezen, een voorouder, een heilige God of Godin uit de oudheid zijn, een buitenaardse wezen, of een interdimensionaal wezen.

Op het meest basale vlak is een spirituele gids een soort energie die belichaamd wordt in een reeks van verschillende gedaanten. Spirituele gidsen zijn archetypische krachten; die ons leren, waarschuwen, steunen, troosten, herinneren en vertellen over zaken die we over onszelf moeten leren om verder te kunnen groeien.

Bestaan spirituele gidsen echt in een andere dimensie? Of zitten ze allemaal in de geest? Dat is het punt: ik kan dat niet voor je beantwoorden. Het is een van de grote mysteries van het leven! Alleen jij kunt dat voor jezelf beslissen.

Je vraagt je misschien ook af of we meerdere spirituele gidsen hebben of slechts één?

Persoonlijk verdeel ik spirituele gidsen in twee categorieën: onze grote gidsen, en onze kleine gidsen. De belangrijkste gidsen begeleiden ons gedurende ons hele leven en helpen ons om belangrijke levenslessen te leren. De kleinere gidsen zijn tijdelijk en helpen ons bij dagelijkse zorgen of problemen waar we mee worstelen.

Met andere woorden, ja, ik geloof dat we meerdere spirituele gidsen hebben. Met sommige worden we geboren, andere bezoeken ons slechts af en toe tijdens onze levensloop.

Mijn ervaring met spirituele gidsen

Oké, ik moet toegeven: van nature ben ik een down to earth persoon.

Ik geloof niet snel iets, tenzij ik er persoonlijk mee geconfronteerd word. Het bewijs moet uit de lucht komen vallen en me verassen tot ik toegeef en mijn ogen echt open gaan.

Ongeveer 7 jaar geleden waren spirituele gidsen voor mij gewoon new age, hocus pocus. Ik schaarde ze domweg onder de categorie kristalgenezing en waarzeggerij. In wezen oordeelde en verwierp ik dat wat ik nog niet had ervaren. (Hé, herken jij dat ook?)

Het was dus met grote schok en ontzag dat ik mijn eerste spirituele gids tegenkwam. Deze ervaring vond plaats tijdens een behandeling. Ik begon deze behandeling met iets wat zenuwen. “Zal dit echt werken?” vroeg een deel van mij zich af.

Maar met de intentie om mijn spirituele gids te ontmoeten sterk in gedachten, ontmoette ik hem uiteindelijk – Michaël, de aardengel. Gedurende dertig minuten of langer zag ik deze Engel mij naar beneden leiden, naar mijn innerlijke onderwereld. Het was Michaël die me inwijdde in mijn healing werk. Maar daar bleef het niet bij, in de jaren die volgden bleef ik Michaël zo nu en dan zien en in mijn dromen waarnemen. Niet alleen dat, maar ik bleef meer spirituele gidsen ontmoeten. De sluizen waren opengezet! Ik kwam er ze in meerder vormen tegen, nog sta ik soms wel dwars in, ongeloof. Ik weet dat ze altijd geduldig zijn met mij en liefdevol wachten tot ik weer tot bedaren ben bekomen. Of je wil of niet, ze gaan niet weg. Acceptatie is wat je nodig hebt, je hoeft niet altijd iets van ze. Soms voel je een klein duwtje als je even niet meer zit zitten, van – ”he, we zijn er he?”

Als je net als ik twijfelt aan het bestaan van spirituele gidsen, moedig ik je aan om het op zijn minst te proberen voordat je het gelijk van tafel veegt. Erken de mogelijkheid dat je het mis hebt.  Aan de andere kant, als je gelooft in het bestaan van spirituele gidsen – als je directe ervaring met ze hebt gehad, maar een sterkere verbinding zoekt – dan zal je een aantal nuttige tips vinden.

 

Wist je dat er 7 spirituele gidsen zijn?

Op het ogenblik lijkt het een trend te zijn om te geloven dat spirituele gidsen voornamelijk dieren of engelachtige wezens zijn – maar dit is slechts een klein deel van de vele mogelijkheden die er bestaan.

De spirituele gidsen, geloof ik, kunnen een oneindig aantal vormen en gedaanten hebben. Een spirituele gids kan net zo goed een zachte windvlaag zijn waarvan je haren overeind gaan staan, als een volslagen goddelijk wezen dat je ontmoet tijdens een spirituele reis.

Er zijn zoveel mogelijkheden, en hieronder zal ik de belangrijkste “soorten” of vormen van spirituele gidsen bespreken die je op je pad kunt tegenkomen. Onthoud dat je er meer dan één kunt hebben, en de meeste mensen hebben dat ook!

 

Half Mens Half Dier (Trans-Soort)

Veel spirituele gidsen manifesteren zich als half man/vrouw en half dier. Voorbeelden zijn centauren, faunen, harpijen, zeemeerminnen, sfinxen, feeën, en minotaurussen. Veel godheden verschijnen ook als spirituele gidsen, bijvoorbeeld Anubis (Egyptische god met het hoofd van een jakhals), Ganesha (Indiase god met het hoofd van een olifant), Ra (hoofd van een valk, menselijk lichaam), enz.

Totemdieren

Dieren zijn bekende spirituele gidsen en hebben de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen, misschien dankzij hun laagdrempeligheid door hun aanwezigheid in ons leven. Sommige oude culturen, zoals de oorspronkelijke Amerikanen en Chinezen, hielden dieren als heilige vertegenwoordiger van hun stammen of stamlijnen. Tegenwoordig vertegenwoordigen en weerspiegelen spirituele dieren iemands eigen innerlijke verlangens en behoeften, en verschuiven ze van een algemeen iets naar een meer persoonlijk en individueel gebruik van deze tijd.

Lichtwezens

Veel mensen beschrijven “lichtwezens” (ook bekend als beschermengelen) als hun spirituele gidsen. Er wordt gezegd dat lichtwezens mensen helpen om door traumatische ervaringen te komen, zoals dood, verlies en rouw. Lichtwezens worden zo genoemd vanwege hun neiging om helder, stralend of vol licht te verschijnen.

Voorouders

Voorouderlijke gidsen zijn entiteiten die een soort bloedverwantschap met ons en onze afkomst hebben. Een voorouderlijke gids kan een recent overleden familielid zijn (moeder, vader, tante, grootvader), of een al lang overleden familielid dat je misschien nog nooit in je leven hebt ontmoet. Toen ik in het verleden helende reizen maakte, heb ik contact gemaakt met wat ik beschouw als mijn voorouders. Voor mij verschenen ze als schimmige wezens die me heel vertrouwd voorkwamen. Ze leerden me dat, hoewel ik me alleen en geïsoleerd voelde in mijn huidige familie, ik deel uitmaak van iets veel groters. De boodschappen die onze voorouders brengen kunnen mooi en ingrijpend zijn.

Planten

Sjamanen geloven dat de wereld en alles wat zich daarin bevindt, bestaat uit levensenergie. Dit omvat ook planten. Ayahuasca – een psychoactief drankje dat wordt gemaakt van een plant die veel voorkomt in Peru – is een van de bekendste manieren om in contact te komen met de natuurgeesten. Interessant genoeg staat de Banisteriopsis Caapi (Ayahuasca) plant bekend als ” het rank van de zielen,” en het is gebruikelijk dat iedereen die het inneemt, zich door de plant geleid voelt naar de rijken van het innerlijke en uiterlijke bestaan. Hetzelfde kan gezegd worden van vele andere psychoactieve (en niet-psychoactieve planten). Planten kunnen symbolisch zijn, zoals in heidense tradities die bepaalde kwaliteiten met bepaalde planten associëren, of ervaringsgericht, waarbij het innemen van de plant de mentale, fysieke en emotionele ontwikkeling stimuleert.

Goden en Godinnen

Goden en godinnen worden al sinds mensenheugenis vereerd, gevreesd en beschreven. Zij overheersen elke cultuur, elke traditie, elke religie en elk deel van de wereld. Veel voorkomende goden en godinnen die als gidsen voor de geesten dienen zijn Athena, Quan Yin, Apollo, Lakshmi, Lugh, Kali, Hathor, Horus, De Green Man, en Selene.

Opgestegen Meesters

Opgestegen meesters zijn Wezens die reeds op deze aarde hebben geleefd, een spiritueel ontwaken hebben doorgemaakt en verlicht zijn geworden, ontwaakt zijn of de cyclus van reïncarnatie hebben doorstaan. Opgestegen meesters vertegenwoordigen dus de ultieme leraren en poorten naar het goddelijke. Er wordt gezegd dat opgestegen meesters, net als alle spirituele gidsen, alle mensen die een beroep op hen doen (niet alleen jij) leert om een grotere heelheid en harmonie in het leven te bereiken. Bekende voorbeelden zijn Krishna, Jezus, Confucius, Kuthumi, Melchizedek, Maria de Moeder van Jezus, Babaji, Gautama Boeddha, en vele anderen.

Ik zou het leuk vinden als je ervaring met je spirituele gids hieronder met ons deelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *