De wolf is een van de meest gevreesde (en tegelijkertijd meest vereerde) wezens die in vele mythes over de hele wereld voorkomen. Met zijn doordringende ogen, scherpe hoektanden en robuuste lichaam staat hij algemeen bekend als een symbool van gevaar of onverschrokkenheid.

In dit blogartikel bekijken we drie van de populairste verhalen over de buitengewoon interessante wolf. En de wolf als totem cq krachtdier.

Noorse mythologieover de wolf

Wolven hebben in de Noorse mythologie vooral een slechte reputatie. Deze reputatie heeft betrekking op de beroemdste wolf, Fenrir, de zoon van Loki en de reuzin Angrboða. Omdat hij zo woest was, werd hij naar een eiland gebracht om vastgebonden te worden met een betoverd lint. Hij beet echter de hand van de god Týr af voordat men erin slaagde hem vast te binden. In de oude literatuur werd voorspeld dat Fenrir Odin zou doden tijdens Ragnarök.

Twee andere wolven die deze slechte reputatie delen, zijn de nakomelingen van Fenrir, Sköll en Hati Hróðvitnisson. Sköll zat de hele tijd achter de zon aan, terwijl Hati achter de maan aanzat. In Ragnarok haalden de twee wolven uiteindelijk de zon en de maan in en verslonden de hemellichamen in hun geheel op, waardoor de wereld in duisternis werd gedompeld.

Niet alle Noorse wolven worden echter als slecht afgeschilderd. Odin had twee wolfsgezellen, Geri en Freki. Er wordt gezegd dat Odin moe werd van het alleen reizen en dat hij de twee wolven schiep, die tot het einde aan zijn zijde bleven.

 

Native Amerikaanse wolven verhaal

In tegenstelling tot de verhalen uit Scandinavië worden wolven in de inheemse Amerikaanse folklore afgeschilderd als wijze, goedaardige wezens. Voor de Indianen waren wolven (zoals alle levende wezens) grote leraren. Wolven leerden de mensen hoe zij elkaar konden helpen, door de weg van de jacht te wijzen en tegelijkertijd hun jongen te beschermen.

Bijna elke stam heeft een wolvenverhaal. Sommige stammen geloven zelfs dat zij afstammen van hun wolf voorouders. De Cherokee respecteren de wolf en hebben als regel dat zij er nooit een zullen doden, omdat de wolf anders zijn dood zou wreken.

Een Lakota verhaal vertelt over een vrouw die van haar stam werd gescheiden en werd geadopteerd door een roedel wolven. Zij leerde vele waardevolle vaardigheden – waaronder het vermogen om de vijand van verre aan te voelen – die zij aan haar stam leerde toen zij eindelijk terugkeerde.

Een ander Cherokee-verhaal gaat over de hond en de wolf. Het verhaal gaat dat er eens een tijd was dat dehond hoog in de bergen leefde, terwijl de Wolf bij de mensen leefde. De winter kwam en de hond kreeg het koud, dus vroeg hij de wolf om van plaats te ruilen. De wolf vond het leven in de bergen eigenlijk wel leuk. De wolf vond het fijn in de bergen en stichtte er uiteindelijk een gezin. Jammer genoeg, jaagden de mensen op Wolf en doodden hem. Op hun beurt vielen de Wolfs broers de dorpelingen aan, waardoor de mensen besloten nooit meer een wolf te doden. Zo werden de honden “de beste vriend van de mens” en bleven de wolven in het wild rondzwerven.

 

Romeinse wolvenverhaal

Elke geschiedenisliefhebber weet meteen dat er geen Romeins Rijk zou zijn geweest zonder een vrouwtjeswolf die Romulus en Remus heeft grootgebracht. De kleinzonen van een ten val gebrachte koning – en naar men zegt de nakomelingen van de god Mars – Romulus en Remus werden drijvend in een mand langs de Tiber gevonden door een vrouwtjeswolf. Lupa, de wolvin, voedde de tweeling op tot een herder hen vond en naar huis bracht. Vandaag de dag is de wolf het nationale dier van Italië.

Wolf als krachtdier

Het lijdt geen twijfel dat de wolf een prachtig schepsel is dat de nodige waardering verdient. Zijn aanwezigheid dwingt ontzag en respect af. Als je op de een of andere manier een wolf te zien krijgt, is de kans groot dat je stopt met wat je aan het doen bent en er gewoon gefascineerd naar blijft kijken.
Als je als de wolf voelt, straal je een mysterieuze en krachtig uit. Zo’n houding schrikt je vijanden af, maar zorgt er wel voor dat je vrienden zich veilig bij je voelen.

Vraag jij je wel eens af wat jouw krachtdier is? Heb jij ooit ervaren hoe een krachtdier jou de weg wijst? Misschien is het je de laatste tijd opgevallen dat een bepaald dier steeds op jouw pad verschijnt. Een dier waar je voorheen helemaal geen oog voor had. Of juist een afkeer van hebt of zelfs angst.

Je merkt ineens op dat dit dier zich op de meest onwaarschijnlijke plaatsen bij jou verschijnt en overal zie je ineens afbeeldingen verschijnen van dit specifieke dier. Je komt mensen tegen met de achternaam van dit dier. ’s Nachts in je dromen komt het tot een ontmoeting en overdag zie je het dier overal om je heen. In levende of overleden toestand.

Wanneer je dit herkent, geloof me. Dan heb je jouw krachtdier ontmoet. En dan kun je maar beter leren luisteren naar wat het dier je wilt vertellen!

Ok, het is je dus duidelijk geworden; dit dier heeft jou iets te vertellen en je bent bereid te luisteren. Je ziet nu in dat er geen sprake meer is van toeval. Nu kun je je leren openen voor de magische boodschappen die het dier voor je heeft.

 

Totem Wolf persoon

  • De Wolf houd van zachte knuffels en zoete woordjes. Een Wolf is immers heel erg sentimenteel en zeker niet te vinden voor te rauwe of te gepassioneerde toestanden. Wil je een Wolf strikken, wees dan zacht en lief en probeer de Wolf niet te kwetsen, dan maak je de meeste kans.
  • De Wolf doet het goed in de sociale sector, maar ook op het gebied van astrologie, design, kunst en literatuur staat de Wolf zijn/haar mannetje.
  • Omdat de Wolf houdt van al wat lekker is, heeft de Wolf vaak te kampen met overgewicht en met hoge bloeddruk, en aangezien de meeste Wolven allergisch reageren op klassieke medicatie, kiezen de meeste Wolven liever voor alternatieve en natuurlijke therapievormen.

Geboorte Totem Wolf personen komen aan op dit vlak van bestaan om de gave (het geschenk) van de “Paragnost” te leren. Als dusdanig, zijn deze zielen zeer intuïtief, met een bekwaamheid tot het bereiken van grote spirituele hoogten omdat ze zoeken naar Eenheid met de Voorouders die het Blauwe Pad van de Geest bewandelen.

Bijgevolg, zal het lijken alsof een deel van de Geboorte Totem Wolf zijn ziel heel ver weg is, bestaande in een andere staat van bewustzijn en niet volledig in contact met hun fysieke omgeving of “werkelijkheid” (zoals de meesten de werkelijkheid ervaren te zijn).

Dit is omdat een bepaald aspect van Geboorte Totem Wolf op een ietsje andere golflengte functioneert, met één oor gedraaid en luisterend voor het Grote Mysterie. Hierin liggen beiden, de grootste zegen en grootste uitdaging van deze bepaalde Geboorte Totem.

In het opnemen van het Kleed van Fysiek leven, is het nodig in de fysieke wereld te zijn, om in Waarheid deze dingen tegemoet te treden die oncomfortabel, pijnlijk of “lelijk” zijn omdat ze een onderdeel zijn van het leerproces van de ziel die wandelt in het vlees.

Dit is waar de uitdaging tevoorschijn komt voor het Geboorte Totem Wolf individu, omdat dit gevoelige, meedogende en zachtmoedige wezens zijn die de gedachte verafschuwen dat Anderen in pijn of kommer bestaan (leven). Dit wil niet zeggen dat we moeten van de Fysieke Wereld zijn.

In andere woorden, terwijl het belangrijk is voor de groei van de ziel om te ontmoeten, te herkennen en te transmuteren de “Schaduw”, is het niet nodig noch heilzaam deel te nemen in deze gedachten en handelingen die mogelijk pijn en kommer brengen aan het Zelf of Anderen. In dezelfde mate, als wolf loopt naast de tweebenige (in elke Rol van Totem, bv. Geboorte, Kracht, enz.) is hij/zij een Leraar Ziel, en daarom maakt het deel uit van de Levenslessen van deze personen om Anderen te

Leren de gave van Mededogen. Doch en deel van de hogere vibratie van Mededogen, is de kennis te weten wanneer een stap terug te nemen en een Ander toe te staan hun Eigen Pad te gaan in Waarheid, net zoals de moeder wolf in het wild haar jongen strenge lessen zal leren in overlevingsvaardigheden zodat ze dan mogelijk een bijdragend lid van de Roedel kunnen worden, of zodat ze verder trekken op hun eigen om een eigen roedel te vormen.

In het tegemoet treden van Iemands eigen “Schaduw Zelf” met Bewust Bewustzijn, eliminerend en integrerend deze gedragingen die pijn bezorgen of de groei van de Ziel vertragen, handelt Geboorte Totem Wolf vanuit een klaardere octaaf van Mededogen, en vervuld uiteindelijk de Ziels Hogere Intentie van Spirituele Verlichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *