Lenteplaattaart

Lenteplaattaart met courgette

Ben je een grote groenteliefhebber en heb je zin om de winterse blues buiten de deur te zetten? Waag je dan aan het maken van deze overheerlijke plaattaart. Je belegt ‘m met rijen van plakjes courgette en kastanjechampignon. Onder een mozaïek van mooi geroosterde groenten schuilt een minstens even smakelijke verrassing: een boterzachte crème, verrijkt met tijm, dragon en Italiaanse kaas. Mmm!

Kook dit gerecht in 6 simpele stappen

1. Groente voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C, de hete lucht/220°C. Snijd de courgette in 0,5 cm brede schijfjes. Rits de tijmblaadjes en hak ze grof, gooi de steeltjes weg. Pel de knoflook.

2. Vulling maken

Doe de crème fraîche in een kom, rasp de knoflook en de kaas erboven fijn en roer dan de tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

3. Deeg voorbereiden

Rol het bladerdeeg met aanklevend bakpapier op een bakplaat uit. Vouw de rand 1-1,5cm naar binnen om en druk goed aan (zie kooktip, links) zodat tijdens het bakken een knapperige korst ontstaat.

4. Taart beleggen

Verdeel het crème-fraîche mengsel gelijkmatig over het deeg en strijk met de achterkant van een lepel gelijkmatig glad. Leg de groenten in rijen op de taart, de plakjes mogen elkaar wat overlappen. Bak de taart 18-22 min in het midden van de oven tot het deeg goudbruin kleurt en gaar is.

 

 

Wil je de rest van de stappen weten ga via de button naar het recept.

 

Recept Zensitivity Noordwijk

Gecreëerd door: Chef Bas van Marley Spoon

Eten verdient aandacht, want aandacht maakt alles lekkerder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *