Indiaas vegetarische gekruide groenten stoof

Indiaas gekruide groentenstoof e1631281777327

Overheerlijke vegetarische Indiaas gekruide groenten stoof recept Toen deze gevulde stoof met paprika, courgette en spinazie de testkeuken uitrolde was het eerste wat iedereen dacht… Wow, een ratatouille in vermomming! Of is het toch een klassieke curry met Europese flair? Nee joh, dit is gewoon een fantastisch recept voor een groentestoof verrijkt met Indiase smaakmakers. […]

Turkse soep

Turkse soep

Turkse soep met rundergehakt, kikkererwten en knapperige baguette Met onze volle agenda’s en de ene afspraak na de ander is het soms een uitdaging om met het hele gezin samen te eten of een moment te vinden om van een kommetje comfort food te genieten. Dit recept voor een Turkse tomatensoep gevuld met rundergehakt en […]

Bladerdeeg pakketjes

Bladerdeegpakketjes met feta

Bladerdeeg pakketjes Wij vinden bladerdeegpakketjes met feta, spinazie, courgette & tomatensalade echt het einde. Waarom? Ze zijn geliefd bij groot en klein, makkelijk te maken en je kunt er gemakkelijk allerhande groenten in verstoppen. Deze vul je met courgette en spinazie. Gecombineerd met de feta, is deze groente overheerlijk en die sappige tomaatjes maken jouw […]

Havermout anders

quinoaporridge

Geniet van havermout die net iets anders is Wil je een keer iets anders dan havermout als ontbijt?Volgens de Ayurveda is deze quinoa porridge is geschikt voor zowel vata’s, pitta’s en kapha’s. Ingrediënten (2 personen) 150 gram quinoa1 tot 1,2 liter water*10-15 rozijnen of 3 medjooldadels1 tl kokosolie of ghee1 el geraspte kokos1/2 tl kaneel1/8 […]

Venkelrisotto met artisjokken en rucola

Venkelrisotto met artisjokken en rucola Laat je de artisjok te lang groeien, dan verandert de stugge knop in een doornige distelbloem. Op tijd geoogst staat hij echter garant voor een smaaksensatie. Geen wonder dus dat we ‘m hebben uitverkoren om in onze venkel risotto te verwerken. Juist in het allerkoudste jaargetijde doet een verwarmend bordje […]

Pinda-saté curry met kokos

Pinda Satécurry Met Kokos Recept

Pinda-saté curry met kokos recept waar je vingers bij aflikt Gek van saté? Dol op curry? Chef Amanda heeft de twee verenigd in deze pittige saté curry. De heerlijke smaak komt van het geurige madras curry poeder, het gouden trots van de Indiase keuken. Bomvol knapperige groente en met een gulle hand pinda’s kun je […]

Herfst mugcake

Herfst mugcake Mugcake, het lijkt een beetje hét ontbijtje te zijn onder de foodbloggers. Ik zie het regelmatig voorbij komen op Facebook en Instagram en moet je eerlijk bekennen dat ik dit nog niet eerder had gegeten. Ik zag vooral de kant en klare pakjes en zakjes voor me van de ‘grote merken’. Vaak vol […]