Mijn collega kijkt argwanend naar de stapel bruin gespikkelde bananen op mijn bureau. ‘Ga je die allemaal opeten?’ vraagt hij. Ik kijk hem stralend aan ‘Als ik honger heb wel ja!’. Hij deinst verschrikt achteruit ‘Maar! Te veel fruit is toch hartstikke ongezond?’ Compassievol begin ik te lachen. De gelukshormonen stromen vrij door mijn lijf […]
Dit recept is tamelijk eenvoudig te bereiden. En het smaakt oooooo, zo lekker. Je kan het zelf ook uitbreiden met andere ingrediënten. Ingrediënten voor de muffin in mok 3 eetlepels volkorenmeel 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel papaverzaden 1/2 theelepel bakpoeder 1 groot ei 1 medium rijpe banaan (geprakt) 1 theelepel honing 1/2 kopje bosbessen, […]
Supergezond, zomers en suikervrij: Schwarzwalder kersenijs met chocolade Heerlijk al dat zomerfruit, aardbeien, bramen, kersen, alles is weer volop verkrijgbaar! Met deze warme dagen kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. Zelf ijs maken op basis van fruit is super simpel en gezonder dan uit het koelschap van de supermarkt. Om die reden deel ik graag […]
Geniet van havermout die net iets anders is Wil je een keer iets anders dan havermout als ontbijt?Volgens de Ayurveda is deze quinoa porridge is geschikt voor zowel vata’s, pitta’s en kapha’s. Ingrediënten (2 personen) 150 gram quinoa1 tot 1,2 liter water*10-15 rozijnen of 3 medjooldadels1 tl kokosolie of ghee1 el geraspte kokos1/2 tl kaneel1/8 […]
Herfst mugcake Mugcake, het lijkt een beetje hét ontbijtje te zijn onder de foodbloggers. Ik zie het regelmatig voorbij komen op Facebook en Instagram en moet je eerlijk bekennen dat ik dit nog niet eerder had gegeten. Ik zag vooral de kant en klare pakjes en zakjes voor me van de ‘grote merken’. Vaak vol […]