heilzame kurkuma drankje maken-Zensitivity

Het Gouden drankje, of kurkuma drankje, is niet voor niets de laatste tijd erg populair onder veel mensen. Kurkuma wordt al duizenden jaren gebruikt als specerij in Indiase keuken en als Ayurvedisch geneesmiddel toegepast. Het heeft vele gezondheidsvoordelen omdat het zowel ontstekingsremmende als antioxiderende eigenschappen heeft. Kurkuma wordt ook gebruikt om zwellingen en pijn als gevolg van hoofdpijn en wonden te verzachten en wordt in de Ayurvedische geneeskunde ‘natuurlijke aspirine’ genoemd.

In combinatie met andere helende ingrediënten helpt deze Golden milk je ’s nachts om goed te slapen, balanceert het je hormonen, en werkt verwarmend, verzachtend en heerlijk. Bovendien helpt kurkuma tegen menstruatiekrampen. Het is ook heel gemakkelijk te maken! Dit is mijn favoriete recept.

Ingrediënten kurkuma drankje

  • 5 eetlepels kokosolie
  • 1/2 kop biologisch kurkumapoeder
  • 1 kopje water
  • 1,5 theelepels zwarte peper
  • 2 kopjes amandelmelk (of rijst-, kokos- of jouw favoriete melk)
  • Snufje kaneel

Ook te koop: English Tea Shop Kurkuma, Gember & Citroengras BIO (20 x 1,75 gram)

Bereiding

Maak eerst een pasta door de kokosolie, kurkuma, water en zwarte peper samen te voegen in een steelpan en ongeveer 10 minuten te laten pruttelen. Laat het mengsel afkoelen en zet het in een pot in de koelkast. Het is ongeveer twee weken houdbaar.
Om kurkuma melk te maken, verwarm de amandelmelk (of alternatief) en voeg 1 theelepel van je kurkuma pasta. Meng met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg kaneel naar smaak toe.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *