kip met pesto pasta recept

Heb jij net als ik doordeweeks niet veel zin om lang in de keuken te staan? Je wil wel dat wat er op tafel komt natuurlijk wel lekker en gezond moet zijn. Daarnaast is ook fijn als je gezin er ook blij van worden. Gelukkig kan met deze snelle Kip met pasta pesto aan alle eisen voldoen. En om het die ene twist te geven maak je daarnaast je eigen pesto met spinazie en truffelolie.

Ingrediënten voor de Kip pasta met pesto

  • 100g babyspinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 blokje harde kaas
  • 25g zonnebloempitten
  • 1 kipfilet
  • 1 tomaat
  • 1 gele paprika
  • 200g penne
  • boter
  • peper en zout
  • olijfolie
  • azijn

Maak dit recept snel en simpel klaar

Ingrediënten snijden

Ingrediënten snijden

Breng genoeg gezouten water voor de pasta aan de kook in een middelgrote kookpan. Verwijder de kern en snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de tomaten in grove stukken. Dep de kipfilet droog, snijd ‘m in blokjes en bestrooi ze met een flinke snuf zout en peper.

Kip aanbraden

Kip aanbraden

Verhit een grote droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zonnepitten 1-2min. Let op, ze kunnen snel verbranden. Schep uit de pan en laat afkoelen. Verhit de pan op medium tot hoog vuur met 1el olijfolie en braad de kip in 3-4min rondom goudbruin aan.

Groenten toevoegen

Groenten

Voeg de paprika en tomaat toe met een flinke snuf peper. Bak alles nog 8-10 min, tot de groenten gaar zijn. Schep daarbij regelmatig om.

Pasta koken

Pasta koken

Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook in 8-10min beetgaar. Schep een kopje kookwater uit de pan, giet de pasta af en laat uitlekken.

Pesto maken

Pesto maken

Rasp de kaas fijn. Pel en hak de knoflook grof en doe in een hoge (maat)beker met de kaas, de helft van de spinazie en de zonnebloempitten. Voeg de truffelolie, 1el olijfolie en 1el (witte wijn)azijn toe en pureer glad. Breng de pesto op smaak met zout en peper en voeg evt. 1el water toe als je ‘m te dik vindt.

Pasta afmaken

Pasta afmaken

Voeg de rest van de spinazie, de pasta en 1el boter toe aan de koekenpan en meng goed. Voeg beetje bij beetje het kookwater toe, tot je het geheel smeuïg genoeg vindt. Roer 3/4e van de pesto door de pasta en proef of je nog peper en zout wil toevoegen. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de pesto.

Benodigdheden aan kookgerei

  • middelgrote kookpan
  • grote koekenpan
  • staafmixer met beker
  • keukenrasp
  • vergiet

Vergeet vooral niet je versproducten van tevoren grondig te wassen. Ik heb daar een namelijk geregeld even een fout gemaakt. Voornamelijk de bladgroenten en slabladeren kunnen kleine steentjes bevatten.

Gecreëerd door:  Chef-kok Natalie van Marley Spoon Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *