In gesprek met ...Sandra Brandt van Klaagvrij - interview - gezondheidsblog - podcast

Leef je mooiste leven

Pip Bronkhorst is geïnteresseerd in hoe ons onderbewustzijn werkt en hoe dat vóór en tegen ons kan werken. Door burn-out en haar scheiding kwam ze erachter dat er veel was waar ze van binnen geen gehoor aan heeft gegeven. Ze stopte met haar werk als communicatie-adviseur en deed een opleiding tot kleurcoach.

Ze raakte geïntrigeerd door het effect van kleuren. ‘Het is overal en het heeft onbewust veel effect op ons. Als je graag een goede eerste indruk wilt maken bij een sollicitatiegesprek dan is het belangrijk stil te staan bij de kleuren die je draagt. ‘ Aldus Pip.

Met ons bewustzijn kunnen we ons onderbewuste wel sturen. Dat doen we al de hele dag door maar zonder dat we het doorhebben. En dat is jammer want de keuzes die we maken worden voornamelijk gestuurd vanuit ons onderbewuste. Muziek en kleur kun je bijvoorbeeld bewust inzetten om je beter te voelen.

We gaan in dit interview ook dieper in op onze hersenwerking en hoe we er grip op krijgen. Ook Ikigai komt aan bod: de intentie die je zet in de ochtend om te voorkomen dat je je laat leiden door de waan van de dag. Wat wil ik? En welke kleur trek ik daarvoor aan?

Luister ook het interview Bram Bakker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *