Overheerlijke vegetarische Indiaas gekruide groenten stoof recept
Toen deze gevulde stoof met paprika, courgette en spinazie de testkeuken uitrolde was het eerste wat iedereen dacht… Wow, een ratatouille in vermomming! Of is het toch een klassieke curry met Europese flair? Nee joh, dit is gewoon een fantastisch recept voor een groentestoof verrijkt met Indiase smaakmakers. Geserveerd met een dot frisse yoghurt en crunchy pistachenoten heb je zó een recept die snel klaar is en een voedzame maaltijd op tafel.
Ingrediënten voor de Indiaas groenten stoof
- voorgesneden aardappels
- babyspinazie
- pistachenoten
- Shanti’s Tandoori Masala Spice Blend
- verse munt
- naanbrood
- verse groene chilipeper
- gehakte tomaten
- courgette
- rode paprika
- ui
- yoghurt
Dit recept is zo in 6 simpele stappen gemaakt

1. Aardappels koken
Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht/200°C. Breng water in een waterkoker aan de kook. Doe de aardappels in een middelgrote kookpan en voeg het gekookte water met een snuf zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook de aardappels in 10-12 min bijna gaar en giet ze af.

2. Ingrediënten voorbereiden
Pel en hak intussen de ui fijn. Snijd de paprika in vieren, verwijder de kern en snijd in 2 cm grote stukken. Halveer de courgette in de lengte en snijd in 1 cm dikke halve manen.

3. Stoof maken
Verhit 1 tl olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 4-5 min. Roer de tandoori spice mix erdoor en bak 30 sec. Voeg de gehakte tomaten, 100 ml water en zout en peper toe, roer door. Breng aan de kook, zet het vuur middellaag en laat afgedekt 10 min sudderen. Voeg dan de courgette en aardappels toe en kook in ca. 5 min beetgaar.

4. Muntdip maken
Rooster intussen de pistachenoten in een droge kleine koekenpan 3-4min al regelmatig roerend op middellaag vuur tot ze goudbruin zijn. Neem van het vuur, laat afkoelen en hak grof. Pluk de muntblaadjes en hak ze fijn. Roer de munt door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

5. Naan afbakken
Plaats de naan broden op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 5-6 min goudbruin en knapperig in de oven.

6. Spinazie toevoegen
Snijd of hak intussen de chilipeper in smalle ringen, verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt. Doe dan hand voor hand de babyspinazie bij de stoof, roer door en bak tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stoof bestrooid met chilipeper en pistachenoten, een schepje yoghurt en het brood om erin te dopen.

Gecreëerd door: Chef-kok Mirte van Marley Spoon
Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.
2 Laat een reactie achter
Ziet er heerlijk uit, heb de link alvast bewaard!
Dank je wel