ibiza

Beleef de magie van Ibiza en kom als de verbeterde versie van jezelf terug.

Elza van Swieten in gesprek met Saskia van der Vlist.

Saskia van der Vlist, initiatiefnemer van het Ibiza Bezielende Vrouwen Retreat.

Saskia van der Vlist - Ibiza Bezielende Vrouwen Retreat - Zensitivity.nl

Wie is Saskia van der Vlist?

Ik ben 54 jaar jong, moeder van 2 kinderen, spiritueel getrouwd met mijn partner. Ik ben psychosociaal begeleider, ik ben passioneel, enthousiast, liefdevol en ik gun iedereen de wereld. Zelfliefde had ik als kind niet, ik ben veel gepest als kind. Ik was zo hoogsensitief (hsp) dat ik zelfs geen spijkerbroek kon dragen.

Zo gevoelig was mijn huid want alles jeukte. Ik werd gepest omdat ik klein was en een dikke kont had. Ik sliste en had een dopneus. Dat laatste was het ergste. Als ik in de spiegel keek zag ik alleen die neus. Ik trok alles naar binnen aan verdriet en alles was een trigger.

Toen ik een eerste vriendje had en hij vreemd ging, stortte mijn wereld in. Mijn lerares Duits zag het en besprak het met mijn ouders. Zo werd ik doorgestuurd via de huisarts en kreeg 2 keer plastisch chirurgie. Door het jarenlange pesten ben ik gestopt met school en heb ik geen diploma kunnen halen. Ik voelde me jarenlang minderwaardig en ontwikkelde faalangst. Daarnaast kwamen bij examens telkens het pesttrauma weer naar voren.

Op latere leeftijd heb ik de opleiding tot Psychosociaal Begeleider/Counselor gevolgd. Ik was reiki master maar kwam erachter dat er meer was dan het fysieke, dat ik weinig van de psychologie af wist. Tijdens mijn opleiding als Psychosociaal Begeleider kwam ik mezelf wel tegen. Het eerste jaar zit je er voor jezelf. Het onveilige gevoel dat ik had in groepen kwam terug.

Mijn afstudeer scriptie ging over open relaties. In relaties heb ik zelf veel hobbels overwonnen. Van daaruit ben ik vrouwen gaan coachen en geef ik relatietherapie. Ik coach mensen die relatieproblemen hebben en zelfliefde missen, mensen die komen van een situatie waarin ze zelf vreemd zijn gegaan of belazerd zijn, of mensen die hun relatie willen redden of open breken.

Dit jaar ben ik aan mijn boek begonnen met thema: Van vreemdgaan naar een open relatie gaan. Liefde is verbindende kracht, een relatie begint altijd met liefde voor jezelf. Die zelfliefde heb ik mogen ontwikkelen. Als je je niet bewust bent van je eigen patronen kun je ze ook niet doorbreken. De ander heb je nodig om jouw blinde vlekken te laten zien.

Hoe ben je op het idee van de Ibiza Bezielende Vrouwen Retreat terechtgekomen?

Vorig jaar deed ik mee aan een training voor trainers met 7 vrouwen, met allemaal eigen expertises waarin we elkaar trainden. Er is een plek achter het huis waar we waren, een cirkel in het zand waar niets groeit, een soort magische plek. Althans, ik ervoer het als magisch. Daar kreeg ik een gevoel over me, dat ik iets moest doen wat te maken heeft met vrouwen en passie, met bezieling. Als je je passie volgt en doet waar je blij van wordt, ben je een gelukkiger mens.

Wat is zijn de onderwerpen op de Ibiza bezielings-retreat?

We gaan aan het werk met verschillende methodes. Het doel is om uit te zoeken, wat wil ik, waar klopt mijn hart sneller van. Waar sta je voor? Dit doen we met o.a. Stembevrijding. Durf jij je stem te laten horen? Ook gaan we kijken naar vastzittende patronen door middel van systemisch werk, familieopstellingen. We gaan verder van buiten naar binnen lopen in een ‘schelp’ (spiraal) waarbij je de buitenwereld los laat.

En komt tot jouw ultieme innerlijk met de vraag: Wat wil jouw ziel? We werken aan zelf liefde met innerlijk kind, visualisaties, mindfulness en yoga. Vandaar uit gaan we kijken naar gedachtes en deze labelen zodat je gedachtes en gevoelens uit elkaar kunt halen. We gaan de natuur in met stiltewandelingen zodat we kunnen kijken wat de natuur jou wil vertellen. Daarnaast gaan we je laatste reis visualiseren om te kijken wat heb je nog hebt te doen in je leven.

Voor wie is Ibiza Bezieling?

Ibiza retreat

Voor vrouwen van 45 tot 60 jaar. Vrouwen die wat ouder worden en met levensvragen stoeien. Vrouwen uit het onderwijs kunnen in de meivakantie of in oktober in de herfstvakantie komen. Jonger mag natuurlijk ook. Verder is het voor vrouwen die worstelen met relatieproblemen en zingevingsvragen.

Voor vrouwen die opgebrand zijn en rust nodig hebben en hun passie willen vinden. Echt aan jezelf werken. Het leven draait om jou. De Ibiza Bezielingsreis is een investering in jezelf.

Wat kost het?

Ibiza

In mei kost de retraite € 1447.- inclusief BTW, exclusief de vlucht. Boek daarom vroeg. De reis is all-inclusive, volpension voor een hele week compleet verzorgd. Dit op een toplocatie met zwembad, autohuur, een tour op Ibiza en transfer van en naar het vliegveld. En inclusief alle trainingen. Alleen dit al maakt de reis het meer dan waard.

Wat zou je tegen je toekomstige gasten willen zeggen?

In hoeverre gun je jezelf een groter stuk zelfliefde en het vinden en zijn van je passie zodat je je verdere leven in een gelukkigere staat leeft? Dat is mijn gedachtegoed.

Hoe kan ik me opgeven?

Je kan uitgebreide informatie vinden op de website : https://www.tiantraining.nl/ibiza-retreat/ en je opgeven via het contactformulier. Of je kan een sms/whatsapp bericht sturen naar Saskia 06-11313749

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *