hoe weet je of iemand je soulmate is?-herken een soulmate-wat is een soulmate-zensitivity-spiritualiteit

”Wanneer je deze persoon ontmoet, laat de connectie, de relatie zijn wat het is. Het kan vijf minuten zijn, vijf uur, vijf dagen, vijf maanden, vijf jaar, een leven, vijf levens. Laat het zich ontwikkelen op de manier zoals het bedoeld is te zijn. Het heeft een natuurlijke voorbestemming. Op deze manier blijft het, of als het weggaat, zal je zachter worden, omdat je zo oprecht liefdevol bent geweest. Om verschillende redenen komen deze zielen in je leven, keren ze terug, openen ze zich, en doorkruisen ze je leven. Laat ze zijn wie, en waarvoor ze bedoeld zijn.”

Ik vond deze tekst van Nayyirah Waheed en het zette me aan het denken over soulmates. Het zette me aan het denken over soulmates. Door verschillende gesprekken en discussies over het onderwerp raakte ik in de war. Oorspronkelijk dacht ik dat het woord soulmate een beetje klefferig was – clichématige term uit een vervlogen tijdperk van dromenvangers en Boeddhakralen – maar toen ik voor het eerst met een vriend sprak, realiseerde ik me dat deze term voor veel mensen nog steeds opgaat. Het idee van een krachtige en bijzondere band met één persoon is zeldzaam en dierbaar; het is een geruststellend gevoel voor onze ziel. Hebben we allemaal een soulmate? En zijn we dan voor altijd aan elkaar gebonden?

Volgens psychoanalyticus Mary C. Lamia Ph.D.: ” soulmates ervaren communicatie op zowel non-verbaal als verbaal niveau. Er ontstaan nuances in de communicatie door gezichtsuitdrukking en lichaamstaal, vooral wanneer je op een ander bent afgestemd.” Bereiken we de status van soulmate wanneer één blik tussen twee mensen een innerlijk gevoel kan overbrengen? Die tweede seconde “help me” blik op een feestje suggereert van wel.
Toen ik het idee over soulmates besprak met de mensen om me heen, ging het niet altijd om de persoon met wie ze een fysieke relatie hadden, maar om een persoon met wie ze op een bepaald moment in hun leven een intense band deelden; familieleden, zakenpartners, lang verloren liefdes, oude vrienden.

Spiritueel gesproken wordt er gezegd dat zelfs voordat je geboren bent, al vaststaat wie je soulmate wordt. Elke ziel heeft haar eigen volmaakte gelijke… je soulmate.

Hoewel de meeste mensen aan een soulmate denken als een perfecte harmonieuze eenheid van gelukzaligheid, is je ware spirituele soulmate de persoon die bedoeld is om je te helpen “jezelf te laten groeien”.

Soulmates vullen elkaar aan. Een mens is niet in staat om zijn missie in het leven alleen te voltooien. Iedereen heeft iemand nodig die hem helpt een beter mens te worden. Dit is niet altijd een fantastische ervaring.

Een eerlijke, oprechte en toegewijde soulmate-relatie helpt je om een betere versie van jezelf te worden. Je moet jezelf buiten je comfortzone begeven, je grenzen verleggen om je betere ik te vinden.

Ook al hebben we de neiging om soulmates als een symbiotische verbintenis te zien; soulmate-relaties kunnen in het begin zwaar zijn. Ze kunnen zijn als twee gekartelde puzzelstukjes die op hun plaats proberen te vallen. Soms lijkt het alsof jullie helemaal niet bij elkaar passen, maar al snel na een beetje draaien, keren, en de stukjes omdraaien, voel je het moment van de perfecte klik. Het is een gevoel diep in je ziel, dat zegt: dit is de ware.

Vaak verschijnen soulmates in een vermomming. Je voelt je misschien niet lichamelijk tot elkaar aangetrokken als je elkaar voor het eerst ontmoet, maar er is een mysterieuze kracht die aangeeft dat dit “de ware” voor je is.

Je hebt een persoonlijke checklist van alles wat je wilt in een partner. Lang, check. Donker haar (geen krullen alsjeblieft)- check. Alleen blondjes-check. 6 packs-check.

Dus, als je de moed hebt om van je romantische checklist af te stappen, je ogen en je hart te openen voor een onverwachte mogelijkheid, zou je wel eens een van de gelukkigen kunnen zijn die hun ware soul match vinden.

 

Herken de signalen van je soulmate

Je weet het gewoon.

Iets diep van binnen zegt je dat dit de perfecte man voor je is. Het is alsof er een kracht is die je dwingt alles los te laten wat je tot dan toe verwachtte en jezelf helemaal te geven.

De wegen hebben zich al eerder gekruist.

Soulmates hebben een eerdere ontmoeting gehad. Je hebt je misschien nog niet met elkaar verbonden, maar je was wel op dezelfde plek, op hetzelfde moment.  Bij een kennis was dat ze aan de overkant van de straat woonde en werkten. Toch hadden ze elkaar nooit ontmoet tot dat de tijd rijp was.

Jullie zielen ontmoeten elkaar op het juiste moment.

Het is belangrijk dat ieder persoon klaar is om de Zielsverbinding te ontvangen. Ook al zij vele jaren dicht bij elkaar in de buurt, toch hebben zij elkaar pas ontmoet toen de tijd voor hen beiden rijp was. Je moet voorbereid zijn om je soulmate te ontmoeten. Het kan zijn dat je door een relatie moet gaan die niet werkt, of dat je nog niet klaar bent om je “perfecte persoon checklist” weg te gooien, maar als het op soulmates aankomt- timing is alles.

Stilte is een heerlijk rustpunt.

Samen stil zijn is net zo troostend als een donzen deken op een koude winternacht. Of je nu in dezelfde kamer aan het lezen bent, of in de auto aan het rijden bent, er heerst een stille vredige rust tussen jullie.

Je kunt de gedachten van de ander horen.

Met soulmates is er zo’n diepte in je relatie dat je kunt voelen en horen wat je partner denkt, zelfs als het niet verbaal wordt uitgedrukt.

Jullie voelen elkaars pijn.

Het is alsof je in elkaars lichaam bent. Je kent elkaar zo goed, dat je vanaf het moment dat hij binnenkomt, weet hoe zijn dag was. Je voelt elkaars gevoelens: verdriet, zorgen en stress. En je deelt elkaars geluk en vreugde.

Jullie kennen elkaars zwakke punten en de voordelen ervan.

Ja, het is waar. Onze zwakke punten hebben voordelen. Elke eigenschap heeft zowel een positieve als een negatieve kant. Het is de taak van ieder mens om altijd naar het goede te zoeken, ook als het er niet zo goed uitziet. Er zit meestal een voordeel aan elk minpuntje. Koppige mensen zijn goede besluitvormers. Overdreven georganiseerde mensen zijn geweldig in het op tijd betalen van rekeningen.

Jullie hebben dezelfde levensdoelen.

Jullie zitten beiden op dezelfde golflengte wat betreft normen en waarden, principes en doelen. Jullie hebben misschien een andere manier om die doelen te bereiken, maar jullie willen allebei hetzelfde eindresultaat.

Je bent niet bang om te praten.

Gesprekken kunnen een uitdaging zijn. Zorgen uiten of proberen beslissingen te nemen is ongemakkelijk. Soulmates weten dat als ze bij elkaar komen, ze in staat zullen zijn om het op te lossen.

De behoefte aan tijd voor jezelf is geen bedreiging voor jullie.

Of het nu gaat om drie keer per week tennissen of een avondje uit met de meiden, jullie respecteren elkaars behoefte aan onafhankelijkheid, wetende dat wanneer jullie samen zijn, jullie tijd alleen speciaal is.

Jaloezie komt niet aan de orde.

Mooie vrouwen of mannen op het werk of knappe personal trainers zijn geen bedreiging voor je relatie. Je voelt je veilig in de wetenschap dat je de enige bent.

Als soulmate respecteren elkaars verschillen en meningen.

Je weet dat jullie verschillende meningen hebben. Vaak zijn soulmates elkaars tegenpolen. Op sommige momenten is dit een uitdaging. Dit zijn de momenten waarop je gedwongen wordt om de ander jou compleet te laten maken. Je hebt nog steeds je eigen mening, maar in plaats van het erover eens te zijn dat je het oneens bent, is er ook een diep wederzijds respect. Je luistert en respecteert de verschillen.

Schreeuwt niet, vloekt niet of dreigementen.

Uiteraard wordt je boos als iets niet lekker gaat, want mensen kwetsen elkaar onbedoeld. Maar Soulmates  zijn niet gemeen, kwetsend, of bestraffend.

Je geeft toe omdat je je partner gelukkig wilt maken.

Teveel geven kan vaak voorkomen in ongezonde, co-dependent, of misbruik gerelateerde relaties. Maar soulmates geven aan elkaar met als enige doel om elkaar gelukkig te maken.

Het spijt je? Je weet hoe je je moet verontschuldigen.

Het is niet gemakkelijk om “het spijt me” te zeggen of toe te geven dat je iets hebt gedaan dat de persoon van wie je houdt heeft gekwetst. Soulmates realiseren zich dat hun acties of woorden schade veroorzaken. Zelfs als ze zich gerechtvaardigd voelen in hun standpunt, als hun partner erdoor gekwetst werd, kunnen ze zich gemakkelijk verontschuldigen voor de schade die ze hebben veroorzaakt.

Jullie zouden weer met elkaar trouwen.

Je weet dat dit de enige ware voor je is. Zelfs in moeilijke tijden zou je weer voor je partner kiezen. Met een gevoel van trots op je partner blijf je samen.

Jullie vullen elkaar aan.

Ja, het spijt me dat ik het moet zeggen, maar je partner vult je lege plekken op. Geen mens is perfect. We hebben allemaal onze sterktes en zwaktes. Soulmates vullen elkaar aan. Het is de yin en yang van perfecte harmonie. De ene persoon is extravert, terwijl de andere introvert is. De een kan sociaal zijn, terwijl de ander een huismus is. Soulmates zijn vaak tegenpolen die zich aangetrokken voelen tot een persoon die hun ontbrekende stukjes heeft.

Wanneer je in elkaars armen ligt, verdwijnen al je stress, zorgen en angsten.

Er is geen plek waar je liever zou zijn op het einde van de dag dan in elkaars armen. Als je een zware dag hebt gehad met veel meningsverschillen, een ruzie met je baas of als je de trein gemist hebt, wat er ook gebeurd is, het is weg zodra je tegen elkaar aankruipt. Het voelt alsof er een warmte in je hart straalt, een innerlijke vrede die je kunt voelen. Er hoeven geen woorden gesproken te worden. Het enige dat bestaat is de stille, gelukzalige eenheid van twee zielen samen. Twee zielen die voorbestemd waren om eeuwig samen te zijn.

Misschien ook leuk om te lezen: Wat is nou ware liefde en bestaat dit wel

 

Ervaringen met soulmates

Cindy

“Ik dacht altijd dat mijn leven helemaal compleet was, totdat ik mijn soulmate ontmoette. Ik had een partner, een grote familie, meer vrienden dan ik kon onderhouden, maar ik realiseerde me niet wat een gat er was totdat ik deze vriend ontmoette. We werkten allebei in een industrie die ons frustreerde en verveelde en het was alsof onze gedachten op dezelfde golflengte zaten. We hadden een band en vertrouwen die ons in staat stelden om de wereld om ons heen ter discussie te stellen en elkaars ideeën en denkprocessen te stimuleren. Niets was te vreemd, te taboe, of te emotioneel om over te praten. Ik weet niet hoe lang deze vriendschap zal duren, ik hoop dat het voor altijd zal zijn, maar het is geen normale relatie, het past niet in de rest van mijn leven, maar in de manier waarop het me uitdaagt en soms verwart, maakt het me onverklaarbaar gelukkig.”

 

Annemarie

“Een soulmate is iemand die je gewoon begrijpt. Het is een verbinding van zielen, een wederzijds respect, een onvoorwaardelijke liefde en een algeheel begrip. Het gaat erom jezelf te zijn en te weten, dat niet alleen die persoon je gedachten volgt en begrijpt, maar dat hij of zij daar bij je is, zij aan zij. De relatie van de soulmate is gelijkwaardig; geen hogere of lagere plaats, gewoon als één. Mijn zus is mijn soulmate. We zijn een eeneiige tweeling, wat betekent dat we precies hetzelfde DNA delen. Daarom lijken we ongelooflijk veel op elkaar – hetzelfde gevoel voor humor, en soortgelijke maniertjes – wat natuurlijk enorm helpt bij het benutten van de soulmate status! We wonen duizenden kilometers van elkaar vandaan, wat moeilijk is, maar als we samen zijn, is het het beste. Misschien komt onze band voort uit de tijd die we in de baarmoeder doorbrachten – die negen maanden waarin we elkaar leerden kennen. Of misschien daarna, toen we met het gesproken woord omgingen en erin slaagden op andere manieren te communiceren – het licht samenknijpen van een oog, het buigen van de schouders en andere visuele signalen. We hebben zo veel gedeeld en zo veel gelachen. De hele tijd lachen. Zonder iets te hoeven zeggen. Alleen een blik. We hebben dezelfde dromen gedroomd en zijn wakker geworden en vroegen ons af of we het normale leven waren ontvlucht en op een geweldig avontuur waren gegaan. Geboren worden als een tweeling is geboren worden met een soulmate. We zijn beiden gezegend met een ander die we onvoorwaardelijk liefhebben. Op jou, Emily.”

Richard

” Gedurende je leven zullen vele mensen je ziel raken, maar het romantische idee van één individuele ‘soulmate’ voor iedereen is niet iets dat mij persoonlijk als waarheid aanspreekt. Als iemand die graag omgaat met een grote groep mensen, hebben talloze mensen mijn ziel geraakt als vrienden, geliefden, zelfs verre kennissen wiens acties of meningen mij positief hebben beïnvloed. Deze mensen zijn allemaal soulmates voor mij door het voortdurende effect dat zij op mijn leven hebben gehad.

Tom is anders. Tom is de enige persoon die mijn ziel op meer dan één of twee manieren heeft geraakt. Hij heeft mij geraakt in positieve en negatieve manier. Ik hoop ook dat ik een soortgelijke invloed op hem heb gehad. Soulmate is een vreemde term voor Tom. Alles wat we binnen onze relatie proberen te bereiken, draait om het verbinden en verrijken van elkaars leven. Hij staat hierin alleen en ons doel als koppel is het succesvol trouwen van elkaars ziel door middel van respect, liefde, gemeenschappelijke interesses, conversatie, gelach, seks en alle andere positieve aspecten die bij het in stand houden van een relatie horen. Waar andere mensen voorbijkomen, proberen wij op zoveel mogelijk manieren te verbinden. Hij is zoveel meer dan een partner, Tom is zoveel mogelijk mijn ziel en ik hoop dat ik de zijne ben. Alle anderen van betekenis in mijn leven zijn mijn soulmate.”

 

Heb jij al je soulmate gevonden? Wil je ervaring met ons delen, door hieronder in reactie te plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *