“Wabi-Sabi” is een Japanse term die staat voor het vinden van de schoonheid in imperfectie. Wabi verwijst naar het leven met nederigheid en eenvoud en tegelijkertijd één te zijn met de natuur, terwijl Sabi wordt gedefinieerd als het vermogen om de levenscyclus van alles te accepteren zoals het is.

In de sfeer van interieurontwerp en inrichting is een Wabi-Sabi huis een huis dat authenticiteit omarmt, dat zijn waarde vindt in het liefdevol verouderde en bewoonde huis en dat een algemeen gevoel van rust en kalmte in een eenvoudig interieur uitdraagt. In plaats van altijd de nieuwste trends te volgen of geobsedeerd te zijn door het perfectioneren van elk detail, vinden de liefhebbers van Wabi-Sabi interieurs harmonie in authenticiteit en imperfectie. Een dergelijke benadering zou wel eens het antwoord kunnen zijn waar je naar op zoek was in onze chaotische, perfect geobsedeerde wereld.

Natuurlijk zijn abstracte ideeën zoals Wabi-Sabi niet altijd het makkelijkst toe te passen, daarom zijn hier een paar eenvoudige tips en trucs die zullen helpen om je huis de gezellige, feel-good feelings te geven waar we allemaal naar verlangen.

Integreer het ambachtelijke Wabi-Sabi in je interieur

Wabi-Sabi gaat over het accepteren en respecteren van authenticiteit, waar het ook te vinden is en er is niets authentieker dan zelfgemaakte inrichting en ambachtelijke accenten. Een vaas die je op een geliefde vakantie hebt gevonden, zelfgemaakte stoffen of keramiek van een lokale markt zijn allemaal elementen die het warme, authentieke gevoel van je ruimte zullen versterken – één van de belangrijkste kenmerken van Wabi-Sabi’s. Dus, waarom zou je het gevoel van je huis niet verbeteren door dit weekend een nieuw doe-het-zelf idee op te pakken?

Wabi Sabi Stijl-wat is een wabi sabi stijl-wabi sabi plaids

Shoppingtips

advertentie

Ontdoe je van alle overbodige spullen

Het is niet alleen omdat een Wabi-Sabi-aanpak een aanpak is die imperfectie waardeert, maar ook een aanpak die een rommelige chaos toelaat. Een Wabi-Sabi huis moet rommelvrij en zeer georganiseerd zijn om gevoelens van vrede en rust te stimuleren, zonder dat dit obsessief gebeurt. Als je een minimale uitstraling toepast, ben je al halverwege, zij het slechts halverwege. Vergeet niet dat het niet om eenvoud voor de eenvoud gaat; het gaat meer om het hebben van een gevoel van rust in je huis.

Breng buiten naar binnen

Natuurlijke materialen en elementen uit de natuur zijn belangrijke onderdelen van een Wabi-Sabi huis, vanwege de positieve energie die ze brengen. Bovendien zijn de natuurlijke onvolkomenheden die in planten, hout en steen worden aangetroffen, geweldige voorbeelden van de schoonheid die in onvolmaaktheid kan worden gevonden. Om deze goede energie te verhogen, integreer je houten meubels, verse bloemen en zoveel planten als je maar wil. En als je geen groene vingers hebt, neem dan een paar vetplanten in huis. Vetplanten vergen weinig onderhoudt en is net zo gezellig.

Wabi Sabi decoratie

Hang niet passende decoraties op

Niet alles hoeft altijd bij elkaar te passen. Een te grote mate van overeenstemming kan het karakter en de gastvrije sfeer van een huis ernstig beïnvloeden, om nog maar te zwijgen van het karakter van het huis. Nu zeggen we je niet om doelbewust te combineren in tegenstelling tot andere dingen, maar om het goed te vinden om iets toe te voegen dat je leuk vindt aan jouw huis, ook al past het esthetisch gezien niet perfect bij elkaar. Als het op Wabi-Sabi aankomt, is die imperfectie, nou ja, gewoon volmaakt.

Ga Back to the Basics

Een Wabi-Sabi stijl is er een die bezittingen tot een minimum beperkt door alleen datgene te gebruiken wat nostalgie, schoonheid, nut of een combinatie van dat alles in huis brengt. Ook deze trend gebruikt geen minimalisme voor het minimalisme, maar is er alleen op gericht om dingen te behouden die essentieel zijn voor een rustige en positieve geest, een benadering die de gezelligheid van het alledaagse leven maximaal tot zijn recht laat komen. In tegenstelling tot een fanatieke minimalist die misschien een vaas weggooit die ze leuk vinden, maar die niet past bij hun esthetiek, zal een Wabi-Sabi aanhanger het vaasje houden, enkel en alleen omdat het ze gelukkig maakt.

Een reactie op “Hoe richt je interieur in een Wabi-Sabi stijl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *