Hoe Maak Je Mooie Iphone foto-fotografietips voor de iPhone

Hoe maak je mooie foto’s met je iPhone?

Tegenwoordig lopen we allemaal met onze mobieltjes in onze handen. Ondertussen zie je iedereen foto’s maken. De selfies vliegen om je oren, want deze moeten zo snel mogelijk op social media geplaatst worden. Veel hebben er een dagtaak aan om de foto´s zo mooi mogelijk te maken. Veel mensen vinden het moeilijk om goede foto´s te maken.

Wil je graag tips hoe je mooie iPhone foto´s kunt maken, lees dan verder dan deel ik een aantal tutorials met jullie. Met deze tips kan iedereen straks de leukste, onroerende, grappige stijlvolle foto’s maken.

Silhouet fotograferen

Een van de beste iPhone foto tip is om silhouetten te fotograferen. Een silhouet is een donkere vorm van een object tegen fel licht.

Silouet Foto Maken- Hoe maak je mooie foto's met je iphone

Wat leuk is bij silhouetten dat je prachtige foto’s krijgt die de aandacht van de kijkers trekken. Wees gerust, het lijkt moeilijker dan het is.

Dus, hoe maak je een geweldige silhouet foto met je iPhone? Het enige wat je nodig hebt is een interessant onderwerp. Zorg dat je tegen het licht in fotografeer.

Voor het best resultaat moet je zorgen dat je silhouet er scherp en donker uitziet. Ga naar je camera-app om de iPhone-focus in te stellen. Veeg vervolgens naar beneden om de belichting donkerder te maken. Je kunt de silhouet altijd verder donkerder maken met een fotobewerking-app.

Silhouet fotografie werkt het beste tijdens de zonsopgang of zonsondergang. Met de zon laag boven de horizon is het makkelijk om het licht achter je onderwerp te krijgen. Daarbij ontstaat er een prachtige gekleurde lucht als achtergrond.

Bij zonsopgang of zonsondergang is het ideaal om silhouet foto’s te maken. Maar je kunt eigenlijk overal silhouet foto´s van maken. Waar je wel op moet letten is dat de een lichtbron achter het onderwerp is geplaatst.

Silhouet Foto

Als je binnenshuis fotografeert, plaats je je onderwerp dan voor een raam of lamp. Je kan ook een silhouet foto maken door gebruik te maken van het gereflecteerde licht van de vloertegels.

Silhouetten zorgen voor een dramatische en in het oog springende beelden. Dus dit is misschien wel een van de beste iPhone-fotografietips die je vandaag de dag kan leren.

Verborgen iPhone-camera functies

Het blijkt dat de belangrijkste iPhone-camerafuncties die je verder kunnen helpen, voor de iPhone-gebruikers niet kenbaar zijn. Daarom hebben ik deze gratis video voor je gedeeld die de verborgen iPhone-camerafuncties uitlegt en die elke fotograaf zou moeten gebruiken. Deze tips gaan over de Iphone X, mocht je een ander type iPhone hebben, dan zijn ook jou geschikte video’s te vinden.

Schaduwen fotograferen met een iPhone

Schaduwen bieden een andere mogelijkheid om mooie foto’s te maken. Wat voor effect schaduw foto´s kunnen hebben is dat je een gevoel van mysterie en intrige in je beelden krijgt. Schaduwen zijn vaak interessanter dan het onderwerp zelf. Ze creëren een fantastische visuele aantrekkingskracht op het onderwerp van het tafereel. En ze kunnen zelfs fungeren als leidraad, zoals de schaduwen van de bomen op de foto hieronder.

Schaduwen Fotograferen Met Je Iphone-fotograferen met iphone-foto tips voor de iphone

Als de zon laag staat kun je ook lange schaduwen fotograferen, denk aan je eigen schaduw voor je, ineens lijk je twee keer zolang. Met behulp van schaduwen kan je prachtige abstracte beelden maken. Dus kijk meer om je heen en sta open voor interessante schaduwpatronen.

Als je schaduwen fotografeert, denk dan na over wat je in je foto wilt meenemen. Je kunt zowel het onderwerp als de schaduw van het onderwerp in het kader opnemen. Of fotografeer alleen de schaduw voor een apart en abstract beeld.

Reflectie foto maken met je iPhone

Weerspiegelingen zijn ook prachtige onderwerpen om met je iPhone te fotograferen. Je kunt deze reflecties op veel verschillende gladde oppervlakken vinden, waaronder glas, metaal en ijs. Zelf vind ik water het beste oppervlak voor mooie weerspiegeling.

Rimpels en golven op het wateroppervlak voegen een extra dimensie toe aan het reflectiebeeld. Ze zorgen voor vervormingen in de weerkaatsingen van het onderwerp die een prachtig schilderkunst effect creëert. Als er geen golven zijn, creëer ze dan zelf door je hand door het water te roeren.

Wat Is Het Geheim Om Mooie Iphone Foto's Te Maken
fotografie tips voor de iphone

In de meeste gevallen ziet het er het beste uit als je zowel het onderwerp als de weerspiegeling ervan gebruikt. Het creëren van een symmetrische compositie zal een zeer sterke visuele foto effect verzorgen. Maar in sommige gevallen levert het fotograferen van alleen de reflectie een mooi abstract beeld op. Als je eenmaal erop gaat letten, zul je overal reflecties zien. Als je dit herkent, zie je wat voor prachtige foto’s je dan gaat maken!

Gebruik Symmetrie in je foto´s

Het gebruik van symmetrie in je foto is een goede manier om een opvallend beeld te creëren. Daag jezelf vooral uit om overal symmetrische taferelen te vinden en maak daar een foto van. Stel vervolgens je foto zo samen dat beide helften van de foto identiek (of bijna identiek) zijn.

Gebruik Symmetrie in je foto maken

Bij een reflectie is het makkelijker om een perfecte symmetrische foto’s te creëren. Plaats de lijn van symmetrie over het midden van het frame om de symmetrie te creëren. Als je kijkt bij de architectuur of ander kunstwerken zie je vaak ontwerpen die vaak symmetrisch zijn.

Diagonale verdeling toepassen in je foto

Wil je serieus mooie en goede foto’s met je iPhone maken? Dan moet je oog hebben voor de juiste compositie verdeling. Een van de beste iPhone-fotografietips voor het creëren van visuele harmonie is het gebruik van een diagonale verdeling in je foto’s. Als je twee of drie hoofdonderwerpen in je onderwerp hebt, probeer ze dan diagonaal vlak te plaatsen.

Met deze methode is het een eenvoudige wijze om een goede compositie te creëren. En voor de kijker is het een interessant beeld.

Als alles zich aan één kant van het kader bevindt, kan je foto er onevenwichtig overkomen. De diagonale balans maakt echt een verschil voor de balans van je foto. In bepaalde vormen in de fotografie kan je de plaatsing van onderwerpen zelf bepalen.

Diagonaal Fotograferen Met Je Iphone

Bij stillevens en portretten kan je je onderwerp makkelijk verschuiven. Neem altijd even de tijd om de hoofdelementen in een diagonale compositie te verplaatsen.

Er zijn momenten waar je geen controle over de positie van je onderwerpen hebt. In de landschapsfotografie zijn de objecten bijvoorbeeld meestal statisch en te groot om te verplaatsen. In een omgeving als deze moet je jezelf verplaatsen in de omgeving. Zoek een perspectief waar de belangrijkste onderwerpen diagonaal uitgelijnd staan.

Bewerk je foto’s met VSCO-filters

Hoe zet je een foto om in een perfecte foto? Dat is heel eenvoudig en je hoeft alleen maar een paar eenvoudige iPhone-fotobewerkingen op toe te passen. Voor het bewerken van foto’s op je iPhone heb je geen dure photoshop-apps of andere dure programma’s nodig om je iPhone foto’s toch mooi te maken.

De makkelijkste manier om sterke maar subtiele effecten op je foto’s toe te passen is door gebruik te maken van VSCO-filters. VSCO is de beste filterapplicatie voor het toepassen van prachtige, subtiele filters voor je foto’s. Open de VSCO-app, tik op het plus-pictogram (+) rechtsboven in het scherm en importeer de foto die je wil bewerken. Bekijk deze video voor de stappenplan.

Met de VSCO-voorkeur instellingen kan je prachtige filters gebruiken die je foto’s in enkele seconden verbeteren. De filters zijn vrij subtiel, dus het is niet erg moeilijk om je foto’s op deze manier te bewerken.

Er zijn genoeg filters om tussen uit te kiezen. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld klassieke zwart-wit foto’s, heldere bewerkingen of vintage look foto’s.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad om straks mooie foto’s te maken met je iPhone.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *