Nog even over die titel: Ik ben ook coach met als doel mensen te helpen hun relaties te verbeteren. De reden waarom ik jou vijf tips geef om ervoor te zorgen dat jouw relatie om zeep wordt geholpen? Omdat ik nog steeds cliënten zie die hun relatie kapot maken. En meestal, hebben ze het niet eens in de gaten. Dus, hoe maak je een relatie in 5 stappen kapot?

Leer het slechte begrijpen om het goede te kunnen krijgen

Het komt erop neer dat als je je bewust wordt van deze vijf stappen, je leert hoe je je relaties kunt behouden, onderhouden en versterken. Want als je een positieve factor wilt zijn in je relaties, doe dan precies het tegenovergestelde dan deze schadelijke gedragingen waarvan ik geregeld getuige ben.

5 stappen hoe je een relatie kapot maakt

  1. Dragonder als je partner: Het gebeurt vaak dat iemand in een relatie stiekem (of erger nog, niet zo stiekem) wenst dat zijn partner bijvoorbeeld meer sportief, fitter, sensueler, intellectueler, spiritueler, aanhankelijker, of vul het maar in, was. In plaats van (a) toe te geven dat ik met de verkeerde persoon een relatie ben aangegaan of (b) te leren mijn partner te waarderen en lief te hebben voor wie hij of zij is, zou ik moeten proberen de perfecte partner aan te passen aan mijn beeld – met het uiterlijk van de een en de emotionele volwassenheid van de ander enzovoort – totdat ik een prachtig monster van een relatieprobleem bij elkaar heb gebracht.
  2. Gooi die fantasie praatjes aan de kant: De meeste mensen geloven in het naïeve verhaal dat als je met je partner seksuele fantasieën deelt die anders zijn dan die van jou (of die misschien niet eens over jou gaan), dat hem of haar dan pervers maakt. Dat klopt niet. Wij zijn bijna allemaal seksuele wezens, en net zoals fantaseren over een bank overvallen geen misdaad veroorzaakt, veroorzaakt openlijk praten over onze fantasieën ook geen affaires. In plaats daarvan kan een meer open houding de intimiteit in een relatie enorm vergroten, waardoor we ons dichter tot elkaar voelen staan en met elkaar kunnen delen wie we zijn.
  3. De verwarring tussen het identieke en het intieme: Veel mensen in relaties gaan ervan uit dat als hun partners niet precies hetzelfde geloof, passies, politiek en meningen delen, ze echt niet geschikt zijn om een langdurige relatie te krijgen. Niets is minder waar. Denk bij je relatie met een ander aan de strategie die bedrijven gebruiken als ze een fusie aangaan en probeer elkaar aan te vullen (niet overlappen) op het gebied van kracht, vaardigheden en interesses.
  4. Pas de je regels strikt toe om hen af te schrikken: Heb je ooit gedacht: “Als hij/zij vreemdgaat, is het over?” Dit lijkt te werken, maar in plaats van vertrouwen in de ander te wekken, maakt het hem juist gemotiveerd om zijn ware aard te verstoppen. Erkennen dat we allemaal fouten hebben en in staat zijn tot grote fouten te maken, stimuleert om met elkaar te praten als dingen niet goed voelen en geeft aan het gevoel dat je geliefd bent, zelfs als je niet perfect bent.
  5. Vriendschappen met anderen niet toestaan, ontmoedigen en saboteren: Het is niet ongebruikelijk dat stellen elkaar in hun leven hun eigen “beste vrienden” noemen. En hoewel het fantastisch is om een partner te hebben die je beste vriend is, is het ook belangrijk om vriendschappen buiten je relatie in stand te houden. Jaloers zijn op onze partner die vrienden heeft is funest voor onszelf, want mensen die liefdevolle vrienden hebben zijn gelukkiger, hebben een gezonde levensinstelling en zijn meer betrokken bij andere aspecten van hun leven, inclusief de romantiek. Niemand van ons kan alles zijn voor onze partners, en liefde is nooit een wedstrijd met een nul meting.

Leven en laten leven

Als het ons doel is om oprechte relatie aan te gaan en ons leven in vertrouwen met elkaar te delen, dan moeten we een omgeving creëren waarin onze partner zich veilig voelt om gewoon zichzelf te zijn en met ons te kunnen delen wie hij of zij werkelijk is. Of misschien is het jouw doel om de relatie te verpesten, en als dat het geval is, volg dan gewoon de vijf eenvoudige stappen hierboven!

Vind je deze pagina interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *