hoe kunnen sieraden bijdragen aan je spirituele ontwikkeling-zensitivity-spiritualiteit-spirituele sieraden

Draag jij graag sieraden? Als je armband, ring of ketting een edelsteen bevat, kan deze wel eens een positieve invloed hebben op je spirituele ontwikkeling.

Voor je spirituele ontwikkeling is het belangrijk om je chakra’s ofwel energiepunten in balans te brengen. De onderste chakra’s vormen de basis voor je spirituele ontwikkeling. Hierdoor kun je goed aarden.

Chakra’s voor spirituele groei

De bovenste chakra’s hebben invloed op je niveau van spiritueel bewustzijn en groei. Ze verbinden je met je met je hogere zelf, waardoor jij steeds vreugdevoller en liefdevoller in het leven kan staan.

Zo kunnen edelstenen je helpen

Met hun unieke trilling helpen edelstenen bij het herstellen en in evenwicht brengen van je energiepunten. Er zijn twaalf edelstenen die vooral invloed hebben op je hogere chakra’s en daarmee op je spirituele groei en bewustzijn.

1. Amethist

Met zijn hoge spirituele vibratie helpt deze paarse steen je in een hogere staat van bewustzijn te komen. Bij gebruik tijdens een meditatie helpt amethist om je mentale kracht en focus te vergroten en je open te stellen voor je intuïtie.

Daarnaast stimuleert hij spirituele ervaringen, helderziende gaven en dromen die inzicht geven.

Misschien ook interessant: Spirituele betekenis van de Tijgeroog edelsteen?

2. Aquamarijn

Aquamarijn is nuttig bij meditatie, helpt je intuïtie te verscherpen en je spirituele bewustzijn te bevorderen.

3. Azuriet

Deze edelsteen helpt om je intuïtie, helderziendheid en verbinding met de spirituele wereld te versterken. De steen moedigt je eveneens aan om vanuit het hart te communiceren.

Ook ondersteunt hij je om in contact te komen met je innerlijke gids. De oorspronkelijke bewoners van Amerika gebruiken hem om te communiceren met spirituele gidsen.

Bij gebruik tijdens een meditatie maakt azuriet je geest helder en versterkt hij je visualisatievermogen en je vermogen om naar antwoorden in jezelf te zoeken. Hij kan ook helpen bij het interpreteren van boodschappen die je tijdens de meditatie ontvangt.

4. Bergkristal

Deze heldere, transparante steen helpt om energie naar het hoogst mogelijke niveau te brengen. Hij heeft het vermogen om paranormale gaven te versterken en je af te stemmen op je spirituele doel.

5. Blauwe chalcedoon

De zachte energieën van deze steen schenken je vrede en helderheid. Daarnaast helpt de blauwe chalcedoon of kantagaat om toegang te krijgen tot de hoogste spirituele waarheid. Ook kan hij je ondersteunen bij het loslaten van oude patronen die je niet meer dienen.

6. Fluoriet

Fluoriet reinigt en stabiliseert je aura, versterkt je intuïtieve vermogen en kan je helpen om in een snel tempo een hogere staat van bewustzijn te bereiken en spiritueel te ontwaken.

7. Kyaniet

Kyaniet moedigt je aan om je eigen waarheid uit te spreken en kan je helpen tijdens een meditatie. Het is namelijk een krachtige overbrenger en versterker van hogere energieën. Deze steen versterkt ook je intuïtie en paranormale vermogens.

8. Labradoriet

Labradoriet is een zeer mystieke steen die je bewustzijn verhoogt en spirituele energieën verbindt en aardt. De steen versterkt ook je intuïtie en paranormale gaven. Het is eveneens een steen van transformatie.

9. Lapis lazuli

Lapis lazuli versterkt dromen en paranormale gaven. Ook helpt de steen je om toegang te krijgen tot je eigen kracht.

10. Maansteen

Zoals zijn naam al aangeeft, staat de maansteen in verbinding met de energie van dit hemellichaam. Mensen dragen hem om helderziendheid te ontwikkelen en hun helderziende vermogens te versterken. Hij opent je voor waardevolle en betekenisvolle toevalligheden.

11. Sodaliet

Deze steen helpt je om toegang te krijgen tot hogere informatie en deze over te brengen naar de fysieke wereld. Sodaliet brengt eveneens je geest tot rust en brengt je meditatie naar een dieper niveau. Hij maakt het gemakkelijker om helder te communiceren en in harmonie met anderen samen te zijn.

12. Turkoois

Turkoois versterkt je intuïtie als je hem op je derde oog plaatst. De steen verdrijft negativiteit en helpt om je fysieke en spirituele lichaam in balans te brengen.

Wil je een sieraad die je helpt bij je spirituele groei? Hier vind je sieraden met veel van de stenen die in dit artikel staan genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *