Het Gezonde Ochtend Drankje Van De Dag Is Verse Selderij Sap, selderij gezondheid,selderij sap maken, selderij in de ochtend, selderij sap

Begin de ochtend gezond met een heerlijke verse bleekselderij sap

Verse bleekselderie sap is een van de krachtigste genezende sapjes die je maar kan drinken. Begin je dag met deze frisse, groene drank. Als je dit dagelijks neemt dan zul merken dat je al snel geen dag meer zonder wil!

Ingrediënten:

1 bosje bleekselderij

Beschrijving:

Spoel de bleekselderij goed af en stop het in een sap machine. Voor de beste resultaat ivm de vitamines is het gelijk op te drinken.

Als alternatief kan je de selderij in kleine stukjes snijden en in een high-speed blender tot het een gladde massa laten draaien. Voeg geen water of ijs toe om de vitamine gehalte te behouden. Zeef de gemengde selderij goed door een zeef of kaasdoek.

Gebruik van bleekselderij

Als je gezond wilt blijven of je gezondheid een boost wilt geven, bekijk deze tips:

  • Elke ochtend, drink je 16 ons of meer bleekselderij sap op een lege maag. Zorg ervoor dat het verse bleekselderij sap is, zonder andere ingrediënten. Bleekselderij sap is een geneeskrachtig drankje, geen calorierijke drank, daarom heeft u na afloop nog steeds een ontbijt nodig om u door de ochtend heen te helpen. Wacht na het drinken van je bleekselderij sap minstens 15 tot 30 minuten voordat je iets anders consumeert.
  • Als je gevoelig maag hebt en 250 ml te veel is, begin dan met een kleinere hoeveelheid en doe je steeds iets meer. Je mag ook meer dan 470 ml drinken.
  • Gebruik als het mogelijk is biologische bleekselderij. Als je bleekselderij van de supermarkt gebruikt, zorg er dan voor dat je de bleekselderij goed wast voordat je het als sap gaat persen.
  • Als de smaak van het sap van de bleekselderij te sterk voor je is, kan je één komkommer en/of één appel bij de bleekselderij toevoegen. Dit is een goede optie als je de smaak wilt aanpassen. Als je er eenmaal aan gewend bent geraakt, blijf je de verhouding van selderij verhogen totdat je bleekselderij sap alleen nog maar bleekselderij is.

 

Voordeel van bleekselderij

Het voordeel van de de sap van de bleekselderij, is dat het het maagzuur herstelt en de spijsverteringsstelsel verbetert. En werkt ook tegen slechte bacteriën (denk aan de helicobacter pylori en streptococcus), virussen en schimmels in de maag en darmen (de stoffen in selderij breekt bacteriën en virale membranen (=omhulsel) uit elkaar, waardoor het weggaat). Omdat het werkt tegen de slechte bacteriën en schimmels kan het de eerste maand een tijdelijke detox gevoel geven: misselijkheid, moe, kortstondige diarree, (stinkende) winden. Schrik niet, het is een teken dat je lichaam hard aan het werk is om de bacteriën/virussen/schimmels te doden en het afval uit je lichaam te laten gaan. Het is tijdelijk, mocht het langer dan een paar dagen aanhouden, dan graag even contact opnemen met je arts of diëtiste.

Bleekselderij sap heeft een sterke ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een ondersteuning kan zijn voor mensen die aan een auto-immuunziekten lijden, denk aan fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, migraine, vertigo, PDS, reumatoïde artritis, psoriasis, eczeem, acne, lupus, Guillain-barre, sarcoïdosis, Raynaud, Ménière, GERD (brandend maagzuur), bursitis (slijmbeursontsteking), Restless Leg Syndrome (rusteloze benen) en jicht.

Wat de bleekselderij sap doet is dat het sterk alkalisch werkt, waardoor je brandend maagzuur tegen gaat. Of denk aan reflux, verzuring, hoge bloeddruk, gewrichtspijn, oorsuizen, tintelingen en gevoelloosheid, opvliegers, wazig zicht, hoofdpijn, hartkloppingen, oedeem, vermoeidheid, duizeligheid, spierkrampen, slaapproblemen, obstipatie en opgeblazen gevoel.

Het helpt ook voor een goede bloedsomloop, het ontspant de zenuwen, het houdt de bloeddruk stabiel en het lost huidproblemen op. En wie nog wil afvallen, heeft ook nog een voordeel. Bleekselderij bevat verbindingen die cumarine heten. Ze staan erom bekend de werking van bepaalde witte bloedcellen te verbeteren en het vasculaire systeem te ondersteunen.

Ik zou zeggen gezonde proost

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *