Herfst pompoen risotto
Wanneer de pompoenen van het land komen, kan Chef Mirte het niet laten haar favoriete recept te maken. De combinatie van geroosterde pompoen, walnoten en krokante salie op een bord romige risotto is een match made in Heaven. En wist je dat salie ook nog eens heel gezond is? Het werkt rustgevend en bevordert de spijsvertering. Reden genoeg om dit soms ondergewaardeerde kruid vaker op tafel te zetten!
Bereidt dit gerecht in 6 simpele stappen
![]() |
![]() |
![]() |
Ingrediënten voorbereidenVerwarm de oven voor op 225°C hetelucht /250°C. Breng 800 ml water in een waterkoker aan de kook. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in 0,5 cm brede ringetjes. Was de prei ringetjes in een zeef en laat uitlekken. Laat het bouillonblokje in het zojuist gekookte water oplossen. |
2. Risotto makenVerhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of kookpan op middelhoog vuur en bak de prei in 2-3 minuten zacht. Voeg de risotto rijst en knoflook toe en bak in 1 minuut glazig. Voeg 1/3e van de bouillon toe. Laat al roerend verdampen en herhaal het toevoegen van de bouillon totdat de rijst romig en beetgaar is, dit duurt 18-25 minuten. Voeg water toe als de bouillon opraakt. |
3. Pompoen roosterenLeg intussen de pompoen blokjes op een bakplaat met bakpapier en hussel om met 1-2 eetlepel olijfolie, 0,5 theelepel zout en peper naar smaak. Bak in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. |
Wil je de rest van de stappen weten ga via de button naar het recept.