We kennen allemaal wel iemand die geboren is met helende handen, d.w.z. de mogelijkheid om het energetische lichaam te behandelen en daardoor in te werken op het geestelijke en lichamelijke deel van het mens zijn. In onze huidige tijd zijn er vele technieken die we kunnen volgen, om dit (verder) te ontwikkelen, of we kunnen een initiatie volgen in bijvoorbeeld Egyptian Healing, Reiki, of één van de vele afgeleide systemen hiervan.

Maar evengoed kunnen we gewoon vertrouwen op ons gevoel en bij iemand die bijvoorbeeld pijn heeft de handen opleggen en voorstellen hoe de pijn het lichaam verlaat. Het is dan de visualisatie van het geheel, dat de energie in beweging zal brengen, en het proces begeleidt. De ene persoon is de ander niet en wat de uitkomst daarvan is persoonlijk. Sommige mensen zijn goed om als energiekanaal te fungeren en dat kan bepaalde gevolgen hebben, in hoe sterk de energie op dat moment doorkomt. Dit heeft vaak maken met verschillende aspecten en is niet iets waar we ons druk over te hoeven maken. We dragen op onze eigen wijze allemaal ons eigen steentje bij en helpen waar we kunnen en hoe we kunnen.

Met energie werken via je handen

We moeten er wel op letten, dat we steeds met energie van buiten onszelf werken en niet met onze eigen energie. (Er zijn mensen die vanuit eigen energie kunnen, die zitten in een hoge frequentie). Dit kan geen kwaad voor de persoon die het ontvangt, maar wel voor degene die het geeft, aangezien die uitgeput kan raken. Om dat te vermijden verbinden we ons best met de energie van het hogere, ongeacht hoe we dat beschouwen, God, Spirit, het universum, het Al, de Primordiale Essentie, etc. Iedereen heeft zijn eigen methode en lijnen. We kunnen hier een cursus voor volgen, maar evengoed kunnen we onszelf afstemmen op de bron van licht en leven, door gebed, meditatie, e.v.a. het gaat er feitelijk om dat we gewoon vragen, om bij iemand die lijdt een kanaal van helende energie te mogen zijn. Als we dat vragen vanuit dienstbaarheid en nederigheid, dan zal onze vraag niet onbeantwoord blijven en we zullen dat vaak ook ervaren, door dat de energie zich aan ons kenbaar zal maken. Dat kan zijn doordat de handen beginnen te gloeien, een bepaald gevoel dat we ervaren en licht gevoel in het hoofd, en zo verder.

Voor iedereen is dit toch net weer anders. Als je bij iemand de handen oplegt, zie jezelf dan als kanaal van energie en laat gewoon gebeuren wat zich aandient, als je handen naar een plaats worden geleid. Wat blijkbaar niets met het probleem te maken heeft, laat het dan toch gebeuren, want soms is de link tussen probleem en een energetische blokkade, wat niet altijd onmiddellijk vast te stellen is. Vaak is een korte behandeling even effectief als een hele lange, de energie die nodig is, zal toch doorkomen en stromen naar waar het nodig is.

Bekijk ook Helende muziek of geluid

Visualisatie en voorbereiding

Als het probleem bekend is, dan kan je bijvoorbeeld voor je begint in gebed of visualisatie jezelf voorbereiden en voelen hoe de energie naar een bepaalde punt toestroomt. Voelen hoe eventuele blokkades of oude energie het lichaam verlaat. Evengoed kan het zijn, dat je beter kan functioneren onder zekere omstandigheden met achtergrondmuziek, wierook, een kaarsje branden etc. Dit is iets dat je zelf moet aanvoelen en laten komen. Forceer dus niets, maar laat het rustig aan je manifesteren en als er op een zeker ogenblik iets niet meer goed aanvoelt, wees dan niet terughoudend om dat te veranderen.

Als je eindigt, kun je nog even enkele minuten rustig blijven staan of zitten om je zo terug naar het heden – nu te brengen. Er zijn mensen die graag een gebed doen, anderen wassen hun handen als afsluiting, doe wat je voelt en wat goed is. Het is belangrijk voor jou als doorgeefkanaal van de liefdevolle en helende energie, dat je zelf comfortabel voelt in wat je doet. Als je cliënt dat merkt worden zij ook rustig. Doe geen healing als jezelf niet vertrouwd in wat je kunt, dat geeft je cliënt ook onrust. Dat je het niet gelijk kunt is niet erg, het is veel doen en vertrouwen in jezelf dat je de liefdevolle bron bent.

Voel en ga naar binnen, wat heeft mijn Spirit mij te vertellen. Luisteren en voel waar je energie naar toe gaat. Voel of je de energie naar bepaalde plekken in je lichaam kan leiden. Speel ermee, maak het je eigen zodat je straks weet wat je kan en wil doen om iemand te gaan helpen. Niet iedereen wil geheeld worden, soms hebben ze een proces te doorlopen. Als het niet lukt, wees niet bedroefd. Als mens hebben we een vrije wil en een route te gaan. Als je cliënt niks voelt is ook goed, de energie doet wat hij moet doen en is niet altijd voelbaar. Of de cliënt houdt zich gesloten uit angst, daar kun je ook niks aan doen. Door alleen te respecteren dat het lichaam niet klaar is om geheeld te worden.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

4 reacties op “Helende handen

 1. Marie Jeanne van Kerckhove zegt:

  Als ik bid over mensen ervaar ik ook warmte in mijn handen ,en de persoon waar ik over bid ervaart die warmte ook…..zodus is het waar wat geschreven staat….een gekregen gave.

 2. Zensitivity zegt:

  Daar heb je gelijk in. Zou je leuk vinden om een artikel te schrijven hoe het vanuit jou werkt? Dan plaats ik deze hier, meerdere ingangen is alleen maar goed.

 3. Sven zegt:

  Goede inleiding.
  Het is echter meer dan alleen maar handen opleggen…
  Zelf ben ik hand oplegger.
  Mensen die dit willen beoefenen, moeten weten waar ze mee bezig zijn.
  Dit is niet zonder gevaar, al lijkt dit zo.. Men kan er zelf door de jaren ziek van worden als dit niet op de goede manier wordt toegepast…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *