Muffin In Een Beker Maken,zensitivity.nl

Dit recept is tamelijk eenvoudig te bereiden. En het smaakt oooooo, zo lekker. Je kan het zelf ook uitbreiden met andere ingrediënten.

Ingrediënten voor de muffin in mok

  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • 1 eetlepel gehakte walnoten
  • 1 eetlepel papaverzaden
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 groot ei
  • 1 medium rijpe banaan (geprakt)
  • 1 theelepel honing
  • 1/2 kopje bosbessen, frambozen, of beide, vers of bevroren dan wel ontdooid
  • 2 eetlepels bio yoghurt

 

Bereidingswijze

  • Doe in een kom de bloem, de noten, de zaden en het bakpoeder en meng alles door elkaar.
  • Voeg het ei toe en klop het geheel met een vork door elkaar.
  • Voeg vervolgens de banaan en de honing toe en roer dit geheel door elkaar.
  • Giet het mengsel in een grote magnetron-veilige mok en leg er de bessen op.
  • Zet de magnetron gedurende 1 minuut 30 seconden op hoog. Als het binnenste van de muffin nog nat is, dan nog 30 seconden langer in de magnetron.
  • Wacht 5 minuten tot de muffin is afgekoeld.

Serveer de muffin met yoghurt.

Voedingswaarden

  • Kilojoules: 1740kJ
  • Calorieën 418cal
  • Proteïne 18g
  • Totaal vet 14g
  • Verzadigd vet 2g
  • Koolhydraten 50g
  • Suikers 30g
  • Dieetvezel 10g
  • Natrium 330 mg
  • Calcium 280 mg
  • IJzer 3,5 mg

Voor wat meer variatie

  • voeg 1 theelepel citroensap of sinaasappelschil toe.
  • U kunt de papaverzaden vervangen door vlas, zonnebloem of chia zaden.
  • U kunt de walnoten vervangen door pecannoten of pijnboompitten of andere sterke smaken.

Maak het glutenvrij: Gebruik glutenvrij bloem en controleer of de bakpoeder glutenvrij is.

De bereidingstijd is afhankelijk van je magnetron. Wij zijn uitgegaan van een magnetron van 1100 Watt. Het kan met een lager Wattage, maar dan is de bereidingstijd iets langer. Verhoog of verlaag de kooktijd met 10 seconden en controleer regelmatig.

Direct na het toevoegen van de bessen direct in de magnetron plaatsen en aanzetten, zodat de bessen niet naar de bodem van de mok zakken. Wees bewust dat het best heet is als het kopje met de muffin uit de magnetron komt! Als variatie kunt u  de yoghurt over de muffin doen, waardoor deze ook sneller afkoelt.
U kunt het beste een grote mok gebruiken met rechte zijden.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *