quinoaporridge

Geniet van havermout die net iets anders is

Wil je een keer iets anders dan havermout als ontbijt?
Volgens de Ayurveda is deze quinoa porridge is geschikt voor zowel vata’s, pitta’s en kapha’s.

Ingrediënten (2 personen)

150 gram quinoa
1 tot 1,2 liter water*
10-15 rozijnen of 3 medjool
dadels
1 tl kokosolie of ghee
1 el geraspte kokos
1/2 tl kaneel
1/8 tl kardemom
1/8 tl gember
1/8 tl kurkuma
snufje zwarte peper
1 el geweekte amandelen (optioneel)

Bereidingswijze (15 minuten)

• Zet de avond van te voren vast de rozijnen of dadels en de amandelen in water om te weken. Op deze manier zijn ze makkelijker verteerbaar.
• Kook het water.
• Voeg de quinoa toe en kook zachtjes voor ongeveer 10 tot 12 minuten.
• Voeg de rozijnen, amandelen en alle kruiden toe: kaneel, kardemom, gember en kurkuma. Laat dit nog een paar minuten zachtjes meekoken.
• Zodra het klaar is giet je het eventuele overgebleven water af. Voeg nu de kokosolie toe, laat het smelten en meng het er goed doorheen.
• Maak af met geraspte kokos.

*Je kunt een deel van het water ook vervangen door melk, amandelmelk of kokosmelk. Dan wordt de porridge iets romiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *