Heb je dit recept al een keer gemaakt, ben je klaar voor om de deze Griekse tzatziki saus te maken!
Echt een aanrader dit recept, is om je vingers bij af te likken. Heerlijk bij op een broodje of bij de BBQ als saus op het vlees. Let op dat er wel iets overblijft bij het bereiden, want de lepel gaat al automatisch naar je mond.
Ingrediënten
- 250 ml Griekse yoghurt (echt dikke yoghurt met minimaal 10% vet)
- 1 komkommer
- 3 a 4 teentjes knoflook
- Scheutje olijfolie
- snufje zout
- peterselie
Bereiding:
- Rasp de komkommer op de grove rasp, en laat de kommer uitlekken zodat er niet te veel vocht in de yoghurt komt.
- Pers de knoflookteentjes uit, en voeg samen met de yoghurt bij de komkommer. Voeg de olijfolie en de grof gesneden peterselie toe.
- Proef, en voeg wat zout naar smaak toe. Als je het nog even in de koelkast zet voor het serveren wordt het nog wat steviger.
Je kan het zelfs een dag van tevoren maken, de smaak wordt er alleen maar lekkerder van 🙂
Serveren:
Waar kan je het eigenlijk niet bij eten?
Heerlijk bij zoveel recepten, van bbq tot brood hamburger.