Laat je verrassen door deze heerlijke Griekse Fasolakia recept

Deze Griekse Fasolakia recept is een van de meest eenvoudige maar heerlijke mediterrane recept die er bestaat. De sperziebonen smaken in de een saus op basis van tomaat en knoflook fluweel zacht.

Ingrediënten (4 personen)

  • Olijfolie
  • 1 Grote ui
  • 1-2 tenen Knoflook
  • 500 gr  Sperziebonen
  • 200 gr  Aardappel (vastkokend)
  • 3 Wortels
  • 1 blik Tomatenblokjes of  vers
  • 1 eetl. Oregano uit Maroneia
  • Feta
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding:

Was de sperziebonen en verwijder de topjes. Zorg dat de  ‘draden’  verwijderd zijn.

Als het lange bonen zijn kan je ze halveren. Maak de wortels schoon en snij ze
in schijfjes. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snipper de ui en hak de
knoflook fijn. Als je verse tomaten gebruikt, haal deze dan over een grove rasp
zodat je ‘pulp’ krijgt.

Bereiding:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan op laag vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze zacht worden maar niet bruin. Voeg dan de knoflook toe en bak het geheel een paar minuten. Laat de knoflook niet verbranden ! Doe er vervolgens de sperziebonen, wortels en de aardappel bij en roer het geheel goed door zodat alles voorzien is van een laagje olijfolie. Doe er als laatste de tomaten, oregano. Vul indien nodig de pan aan met wat water, zodat vrijwel alles onderstaat. Doe het deksel op de pan en laat het geheel zo’n 25 minuten op laag vuur pruttelen tot de aardappels en sperziebonen gaar zijn. Als de saus te waterig is, de laatste minuten het deksel verwijderen zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren:

Schep de fasolakia op het bord en verkruimel er de feta over.

En nog een beetje heerlijke King Maron Olijfolie 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *