Als het aankomt op een succesvolle website, staat of valt alles met wat je ziet. Hoewel aansprekende tekst, blog- en social media-inhoud kunnen helpen om je te onderscheiden van de concurrentie, is de visuele aantrekkingskracht van je website het eerste wat bezoekers zien wanneer ze backlinks volgen of door middel van zoekmachineresultaten erop klikken.

Uit recent onderzoek is gebleken dat het slechts 2,6 seconden duurt voordat de ogen van een bezoeker zich op een specifiek deel van je website hebben gericht. Bovendien hebben bezoekers slechts 0,05 seconden nodig om een eerste indruk van je site te krijgen – dat betekent dat je maar één kans hebt om ze van gedachten te doen veranderen of deze eerste indruk te bevestigen, en dat gebeurt al in de eerste drie seconden van hun bezoek.

Als gevolg hiervan is het van groot belang dat de webpagina’s zowel esthetisch aantrekkelijk als contextueel interessant zijn. Voor grotere bedrijven betekent dit dat zij gespecialiseerde grafisch ontwerpers moeten inhuren om pakkende vormgeving te ontwerpen en deze consistent op de webpagina’s toe te passen, maar het budget van kleine en middelgrote ondernemingen laat dit soort uitgaven vaak niet toe.

Als uit onderzoek blijkt dat er een probleem optreedt – de afbeeldingen zijn niet aantrekkelijk, de tekst is moeilijk te lezen en het kleurenschema doet pijn aan de ogen – dan is er een eenvoudige oplossing nodig.

Grafische online ontwerpprogramma

Dankzij gratis grafische ontwerpsoftware is het mogelijk om het uiterlijk en het gevoel van je site aan te passen zonder dat je hiervoor veel geld moet neerleggen. Nu er zoveel keuzes worden aangeboden, wat is dan de beste keuze voor jouw bedrijf?

Er zijn twee belangrijke factoren die deze uitkomst kunnen beïnvloeden: Jouw huidige grafische vaardigheden en je mogelijke gebruiksdoeleinden. Als je bijvoorbeeld geen ervaring hebt met grafische programma’ s, zoek dan naar een simpele, overzichtelijke oplossing die het meeste werk achter de schermen al heeft gedaan. Beschikt je over een grafische achtergrond of natuurlijke aanleg, dan zijn programma’ s met meer mogelijkheden voor aanpassing en controle wellicht beter geschikt.

Ben je van plan je hele site, huisstijl, media campagne te vernieuwen met andere kleuren, afbeeldingen, logo’s en menu’s, dan heb je een deze oplossing nodig die dit voor elkaar krijgt. Als je klein begint met kleine wijzigingen in je kleurenschema of beeldkwaliteit, kan dit programma je ook goed bij helpen.

Canva

Of je nu een ebook, een infographic, een visitekaartje of een e-mailheader in elkaar wilt zetten, Canva heeft een duizenden sjablonen om jouw ontwerp te versnellen. De gratis webontwerptool, ontwikkeld door niet-ontwerpers, biedt professionele, eenvoudig aan te passen sjablonen voor vrijwel elk ontwerp dat je maar kunt bedenken.

Het nadeel? Het werkt verslavend, dat je aan de gratis versie niet genoeg meer hebt. En dan is het handig om misschien te investeren in de betaalde versie. Hoewel de gratis versie van Canva geweldig is voor nieuwe ontwerpers die met sjablonen werken, heb je in de betaalde versie toegang tot meer complexe tools en mogelijkheden – zoals het delen van teams.

En met 100 miljoenen stockfoto’s, video’s, geluiden en illustraties, kun je hart ophalen aan geweldige ideeën. Om je Social Media inplannen is zo gedaan!

De eerste indruk die gebruikers krijgen wanneer ze op een website komen of je huisstijl, flyer, logo, visitekaartje zien, is van grote invloed op hun indruk van je bedrijf – en de kans dat zij betalende klanten worden. Met de juiste grafische online ontwerpsoftware zorgt dit ervoor dat jouw site een visuele meerwaarde biedt, van de eerste indruk tot de uiteindelijke aankoop, en wordt het proces van blijvende aanpassing van de vormgeving gemakkelijker. En voor veel bedrijven kun je dit belastingtechnisch opgegeven als investering in je bedrijf. Of je nu een reclamebureau inhuurt of een abonnement. De kosten zijn veel langer met dit programma… Dit programma is in veel talen beschikbaar, dus ook in het Nederland.

Zensitivity verdient een bijdragen bij een abonnement afsluiting om op deze manier de website te kunnen laten draaien.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen