Garnalen Salade Met Avocado En Mango-salade maken-salade recept-garnalen recept-zensitivity.nl

Als het te heet is om te koken en je wilt iets zomers en verrassends, dan adviseer ik je deze salade. Deze salade kan je van tevoren voorbereiden, waardoor het een geweldig recept is voor de zomer!

Ingrediënten voor de garnalen salade met avocado en mango

  • 900 g garnalen, gepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de garnalen dressing

  • 1 limoen
  • 120 ml limoensap
  • 60 ml sojasaus
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 2 theelepels rijst wijnazijn
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ¼ theelepel rode paprikapoeder
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • 4 theelepels geroosterde sesamolie

Ingrediënten voor de salade

  • Napa koolbladeren
  • 1 rode kool
  • verse munt
  • ½ rode paprika, in plakken gesneden
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • 1 150g pinda’s, geroosterd en ongezouten
  • 1 avocado, in plakken gesneden

Hoe bereid je een garnalen salade met avocado en mango?

Moet je de garnalen eerst koken voordat je deze gebruikt voor de salade?

Ja, als je garnalen voor dit recept gebruikt, moet je wel de garnalen eerst koken.

Hoe kook je de garnalen?

Breng de garnalen in één laag over op een bakplaat. Kook de garnalen gedurende 6-8 minuten tot ze doorzichtig en gaar zijn. Laat het afkoelen en leg het apart. Als je ze niet meteen gebruikt, plaats de garnalen dan in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.

Als je voorverpakte garnalen hebt
Als je gekookte garnalen wilt opwarmen, verwarm dan gewoon een sautépan op een middelmatig vuur. Voeg een beetje olijfolie toe en bak de garnalen zachtjes aan tot ze warm zijn.

Hoe weet je dat de garnalen goed zijn gekookt?

Als de garnalen goed gekookt zijn, moeten ze een beetje doorzichtig zijn met een helderrode staart.

Garnalen dressing maken

garnalen dressing maken
Garnalen dressing maken

Een van de dingen die je leuk zal vinden aan dit recept is de dressing! Het is de perfecte combinatie van zoet en zuur met een beetje pit. Om de saladedressing te maken, voegt je de schil van een limoen en limoensap toe aan een kleine kom. Voeg vervolgens vers geraspte gember en knoflook erdoor. Meng de ingrediënten tot een eenheid en voeg vervolgens de oliën toe.

Tip:Je kunt de garnalen salade dressing een dag van tevoren maken. In feite wordt het nog beter hoe langer de smaken de kans hebben in te trekken. Bewaar de dressing in de koelkast tot ze klaar is voor gebruik.

Hoe bereid je een garnalen salade met avocado en mango?-zensitivity.nl

Salade maken

Om de basis van je salade te kunnen voorbereiden, voeg je dun gesneden Napakool en paarse kool toe aan in een grote kom, samen met plakjes rode peper en mango. Ik hou van deze salade omdat het een zomerse look geeft vanwege de kleuren die zo mooi en fleurig uitzien! Ook heb je een mooie structuren tussen de knapperige kool, de paprika’s en de lekkere mango. Voeg de garnalen samen met de pinda’s en slechts de helft van de dressing toe aan het salademengsel (reserveer de andere helft voor extra dressing aan de zijkant). Zachtjes door elkaar roeren.

Serveer je salade op een grote, ondiepe schaal. Dit geeft de salade een mooie look vanwege de prachtige kleuren en structuren. Beleg het geheel met avocado plakjes en vers munt.

De garnalen salade is een geweldige toevoeging bij elk zomerrecept. Omdat deze salade licht en verfrissend is, past het goed bij wat van de grill afkomt, zoals bij de barbecue.

Garnalen salade met avocado en mango recept-zensitivity.nl-salade voor de barbecue

Laat het me weten als je dit recept maakt door hieronder een beoordeling of recensie achter te laten.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *