Gado Gado recept - Zensitivity - gezond-snel recept,makkelijk recept,recepten,diner

Hoe maak je deze frisse salade in Gado Gado stijl

Gado gado is een Indische salade van geblancheerde, gestoomde of gekookte groenten met een rijke pindadressing. Eigenlijk hoort er een gekookt eitje bij, maar vandaag maak je jouw Gado Gado-salade helemaal plantaardig. Je serveert jouw bordje namelijk met krokant gebakken tempeh van lupine. De ketjap geeft een zoetje en de laoswortel geeft die échte Indische smaak. Dat een dag zonder vlees zo lekker kan zijn!

Ingrediënten Gado gado

  • mini-komkommer
  • ketjap manis
  • verse laos
  • sambal oelek
  • kokosvlokken
  • bosui
  • wortel
  • pindakaas
  • taugé
  • sperziebonen
  • tempeh van Bumi Organics

Dit recept is binnen no time gemaakt

Frisse salade recept in Gado Gado stijl

1. Ingrediënten voorbereiden

Breng ruim water in een waterkoker aan de kook voor de taugésperziebonen en dressing. Dop de sperziebonen en halveer ze. Snijd de tempeh horizontaal in 4 lange plakken en vervolgens in 1 cm brede reepjes. Schrob en rasp de wortel grof. Snijd de mini-komkommer schuin in dunne plakjes. Rasp de laoswortel fijn, tot je 1-2 tl rasp hebt.

Frisse salade recept in Gado Gado stijl

2. Kokos roosteren

Verhit een grote, droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de kokosvlokken in 2-3 min goudbruin. Let op, de vlokken kunnen snel verbranden dus roer goed door of schud de pan af en toe. Neem de vlokken uit de pan en zet apart.

Frisse salade recept in Gado Gado stijl

3. Taugé blancheren

Doe de taugé in een kom en overgiet met zojuist gekookt water tot ze onderstaat. Laat 1-2 min staan. Giet af en laat uitlekken in een zeef. Snijd de bosui in dunne ringen. Doe de sperziebonen met 1/4 tl zout in een kleine kookpan en voeg gekookt water toe tot ze 2-3cm onderstaan. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 6-10 min beetgaar en giet af.

Frisse salade recept in Gado Gado stijl

4. Tempeh bakken

Verhit ondertussen 2el plantaardige olie in de gebruikte koekenpan op middelhoog-hoog vuur en bak de tempeh reepjes in 7-9min goudbruin en knapperig. Voeg dan de geraspte laoswortel en de helft van de ketjap manis toe. Roerbak nog 1 min. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Frisse salade recept in Gado Gado stijl

5. Pindadressing maken

Klop met een vork of garde een dressing van de pindakaas, de rest van de ketjap manis, 1 tl suiker, 4-6 el gekookt water, 2 el azijn, 1/2-1 tl sambal (of meer als je van pittig houdt), 1/4 tl zout en peper naar smaak. De dressing moet een beetje zoet-zuur zijn; breng evt. verder op smaak met meer zout, peper en/of suiker.

Frisse salade recept in Gado Gado stijl

6. Salade serveren

Verdeel de wortelraspkomkommer plakjestaugé, sperziebonen en tempeh in groepjes op elk bord. Besprenkel met de pindadressing en bestrooi met de bos ui en kokos vlokken. Serveer evt. met meer sambal naar smaak.

Frisse salade recept in Gado Gado stijl

Gecreëerd door:  Chef-kok Mirte van Marley Spoon

Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

Een reactie op “Frisse salade recept in Gado Gado stijl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *