Proef deze heerlijk Flamm kuchen met appel
Dit heerlijk recept is om je vingers bij af te likken. Wij hebben een leuke variant op de traditionele flamm kuchen bedacht! Oude bekenden als hartige spekjes, romige crème fraîche en zoute oude kaas ontmoeten in dit gerecht een “new best friend”: de appel. In combinatie met een knaller van een salade met peperige rucola, zongedroogde tomaten en een fruitige frambozen vinaigrette heb je zo de ideale doordeweekse maaltijd klaar.
Maak dit gerecht in 6 easy stappen

1. Ingrediënten voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht/220°C. Neem het flammkuchendeeg uit de koelkast en laat 5-10min rusten voor je het uitrolt. Halveer, pel en snijd de ui in dunne halve ringen. Rasp de appel tot op het klokhuis grof.

2. Flammkuchen beleggen
Rol het flammkuchendeeg met het aanklevende bakpapier op een bakplaat uit. Verdeel de helft van de crême fraîche over de bodem, houd daarbij 1cm van de rand vrij en bestrooi met de geraspte kaas en spekreepjes. Gebruik de rest van de crème fraîche voor een ander recept.

3. Flammkuchen bakken
Verdeel de geraspte appel en de helft van de uienringen over de het deeg. Bestrooi met peper en bak de flammkuchen 20-22 min in de oven totdat de randjes goudbruin zijn en de deegbodem gaar.

4. Dressing maken
Doe intussen de rest van de ui in een kommetje en overgiet met de frambozenazijn. Roer er dan 1-2 tl suiker door en zet opzij om te marineren.

5. Groenten snijden
Snijd de stengel bleekselderij in de lengte doormidden en dan in stukjes. Hak de gedroogde tomaten grof. Snijd de witlof in de lengte doormidden en dan in reepjes. Doe de stronkjes weg.

6. Salade mengen
Was de rucola grondig en laat uitlekken in een zeef. Doe de witlof met de rucola, tomaten en bleekselderij in een kom. Roer 1el olijfolie door de uienringen in azijn en giet het mengsel over de salade. Hussel om. Breng de salade op smaak met peper en zout. Serveer de flammkuchen met de salade.