een van de geheimen van het leven - spiritualiteit- spiritueel - zensitivity.nl

Wil je weten wat eén van de geheimen van het leven is?

We leven in een maatschappij die nog steeds erg wordt gedreven door consumptie. Het kopen van spullen gaat ons nu of in ieder geval in de toekomst gelukkig maken. Dat is de belofte.

Daarnaast raden we iedereen aan om vooral veel op vakantie te gaan, veel leuke dingen te doen met vrienden en werk te vinden wat ons voldoening geeft.

Begrijp me niet verkeerd. Hier is helemaal niks mis mee.

Maar niets in de Wereld buiten je kan je uiteindelijk blijvende voldoening geven. Dit kan ik uit ervaring zeggen.

Alles wat ik bezit en heb gehad, heb ervaren, heb gedaan en bereikt vergaat of is vergaan, waarmee ik bedoel dat het nooit een blijvend gevoel van voldoening heeft gegeven.

Richt je aandacht naar binnen

Wanneer je je aandacht naar binnen richt, dus in je innerlijke wereld dan kom je het volgende tegen:

Eerst gedachten. Deze kun je observeren zoals ze zijn en daarmee maak je je ervan los en vind je vrijheid.

Vervolgens emoties en gevoelens. Emoties en gevoelens kun je direct voelen en daarmee maak je je ervan los en vind je vrijheid.

Door dit losmaken vind je naast vrijheid ook ruimte in jezelf. Deze innerlijke ruimte vertaalt zich ook in stilte. Innerlijke stilte.

De bron van voldoening in je

In die innerlijke ruimte en stilte. Die zich dus in je fysieke lichaam bevindt voel je vervolgens een energie-veld (ter hoogte van je buik). Eerst heel subtiel, maar hoe meer je leert dit energie-veld te voelen hoe groter het wordt.

Wanneer je vervolgens er bewust voor kiest al je aandacht aan dit energie-veld te geven, dus te voelen, dan
voel je voldoening, innerlijke rust en golven van geluk (komt en gaat).

Hier vind je dus blijvende voldoening, want dit energie-veld is altijd tot je beschikking. Het zit namelijk in je. Verstopt onder je gedachten en emoties.

Je kan ieder moment er voor kiezen om dit energie-veld bewust te voelen. Dit is jouw bron voor een gevoel van voldoening, waar je dus niks voor hoeft te doen. Het is geen gevolg van, maar direct voor je beschikbaar.

Wanneer ik dit energie-veld voel dan heb ik niks meer nodig, hoef ik helemaal nergens meer heen (geen rusteloosheid). Alles is dan goed zoals het is en ik voel me tevreden,
rustig en in golven voel ik me gelukkig.

De oefening

Nu is het niet zo dat je de rest van je leven op deze plek hoeft of in dit gevoel wil blijven. Je doet gewoon de dingen in de Wereld die je leuk vindt om te doen, koopt wat je graag wil hebben en probeert te bereiken wat je als doel hebt gesteld. Je weet nu alleen dat het je uiteindelijk niks blijvend kan geven.

De oefening is:

Wanneer je iets hebt gekocht of hebt gedaan of hebt bereikt en het gevoel van voldoening of geluk langzaam begint weg te ebben.

Probeer op dat moment een keer in plaats van meteen weer iets nieuws te kopen, iets te gaan doen of een nieuw doel te stellen om te bereiken te blijven zitten waar je bent en op zoek te gaan naar deze bron in jezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *