een spiritueel leven beginnen vanuit jouw zielsmissie (in 7 stappen)-bewust leven-zensitivity-spiritualiteit-wat is spiritualiteit

Spirituele groei en daarbij een spiritueel leven kan het beste tot zijn recht komen als je probeert alle 7 stappen met elkaar in overeenstemming te brengt, als je doel is je persoonlijke spirituele groei te vergroten. Over het algemeen willen mensen een zinvol en doelgericht leven leiden. Als deze doelen worden bereikt, brengt dat harmonie in iemands leven en in dat van de anderen om zich heen.

Dus, wat kan je veranderen om je spirituele leven te vergroten? Het is het beste om uit te zoeken welke oefeningen voor jouw werken. Aangezien een spiritueel leven te maken heeft met iemands normen, waarden, overtuigingen en doel, kan het op verschillende manieren bereikt worden – zowel lichamelijk als geestelijk.

7 stappen op weg naar je spirituele groei

  1. Onderzoek je spirituele basis. Door je spirituele kern te verkennen en uit te diepen, stel je jezelf in feite vragen over de persoon die je bent en over je zingeving. Stel jezelf de vraag: Wie ben ik? Wat is mijn doel? Wat voel ik? Wat raakt mij? Waar sta ik? Wat vind ik het belangrijkst? Niet wat andere vinden, dit is vaak en onbewust wat je dwarsboomt. Deze vragen zullen je leiden naar een weg waar je dieper over jezelf zult nadenken en je in staat stellen bepaalde zaken over jezelf op te merken die je kunnen helpen bij het bereiken van je normen en waarden.
  2. Zoek naar een diepere betekenis. Het zoeken naar diepliggende zingeving in je leven en het doorgronden van terugkerende patronen zal je helpen in te zien dat je controle hebt over je levensbestemming. Als je je hiervan bewust bent, kan dat je helpen een vrolijk, gelukkig en gezond leven te leiden.
  3. Gooi het eruit. Het uitspreken van wat er in je opkomt zal je helpen om een doelgerichte instelling aan te houden. Het kan gebeuren dat je na een lange dag of een belangrijke gebeurtenis in de war bent en je gevoelens niet meer op een rijtje kunt krijgen. Met het opschrijven van je gedachten en gevoelens kun je misschien een stuk helderder denken en verder gaan.
  4. Probeer yoga. Yoga is een fysieke oefening die kan bijdragen bij het verbeteren van je spirituele groei door de emotionele en fysieke spanningen op je lichaam en geest te verlagen. Yoga wordt op alle niveaus aangeboden en kan helpen stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken, de bloeddruk te verlagen en angst, depressie, vermoeidheid en slapeloosheid tegen te gaan.
  5. Reizen. Het is waar! De tijd voor jezelf nemen om naar een rustgevende plek of een nieuwe omgeving te gaan, kan wonderen doen voor je geest. Wanneer je op een plek bent waar je geest je kan afleiden en je kan helpen om na te denken en te rusten, zal je een sterkere band met jezelf ontwikkelen. Dit stelt je in staat om stressfactoren te elimineren en je geest op het juiste pad te zetten om je over de hele linie goed te voelen. Een aantal activiteiten om aan deel te nemen wanneer je op reis bent kunnen zijn: sporten, praten met een therapeut of coach, meditatie, retraite, of een tijdelijke gelofte van stilte afleggen.
  6. Denk positief. Wanneer je op een positieve manier naar de dingen in je leven gaat kijken, dan zal je merken dat je anders gaat denken en je gedachten op een gezonde en prettige manier gaat richten. Zodra je alle negativiteit verwijdert en je gedachten over bepaalde zaken en situaties in een ander perspectief plaatst, merk je dat je meer ontspannen bent.
  7. Mediteren. Zorg er voor dat je tijd hebt om te mediteren. Het kan moeilijk zijn om je tijd en verplichtingen op een goede wijze onder controle te houden, maar het is ook belangrijk om tijd vrij te maken om met jezelf in contact te komen. Neem elke dag vijf tot tien minuten de tijd om te mediteren, of dat nu ’s ochtends bij het opstaan is, tijdens een lunchpauze of voordat je gaat slapen. Meditatie en ontspanning zullen je geest ontspannen en een krachtige verbinding met je spirituele groei bevorderen. Er staan op youtube genoeg meditaties die je kunnen ondersteunen en begeleiden.

Als je al deze stappen hebt doorlopen, kan het zo zijn dat er magische dingen gebeuren als je daar voor open staat. Ik ging meer horen, zie, voelen en kwam achter dat er meer tussen hemel en aarde was. Lees maar over Een bijzondere ontmoeting met een Engel, of je gaat dubbelen getallen opmerken met bijzondere boodschappen. Uiteindelijk voel je wat je zielsmissie is, heb geduld en wees vriendelijk voor jezelf

Laat een reactie achter wat spiritualiteit voor jou heeft betekend.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *