een nietszeggende gebeurtenis-persoonlijk verhaal-column-zensitivity

Eén ding waar ik sterk in geloof is dat een groot deel van ons geluk ingevuld wordt door de manier waarop we leven en niet zo zeer de dingen die we bereiken. Daarmee bedoel ik niet dat er één juiste manier is, maar dat het vinden van de juiste manier voor onszelf belangrijk is. Belangrijker dan het bereiken van zoveel mogelijk doelen of het afvinken van zoveel mogelijk items op onze bucketlist. Het betekent dat wanneer ik me minder goed voel ik me probeer te richten op wat ik belangrijk vind in het leven. Wanneer ik me houd aan mijn eigen normen en waarden stijgt mijn eigenwaarde en ben ik vaak ook drukker met de uitvoering daarvan dan met uitvoerig nadenken over wat ik allemaal wel niet verkeerd doe.

Strandwandeling

Vandaag liep ik na school op het strand. Ik had een lange dag gehad, meerdere lange dagen, en ik was een beetje moe. De zee kalmeert me. Nice is een drukke stad met veel lawaai maar op het strand, zeker nu het wat kouder begint te worden, is het rustig en stil. Terwijl ik daar liep zag ik op de grond een telefoon liggen. Nauwelijks oplettend was ik al praktisch doorgelopen toen ik me iets herinnerde. Ik draaide me om en raapte de telefoon op.

Ik moest denken aan iemand die ik een tijd geleden heb ontmoet. Die dag zagen we namelijk ook een telefoon op het strand en mijn impuls was om gewoon door te lopen zodat de eigenaar hem zelf kon terugvinden. Deze persoon raapte hem echter op en stak een hoop tijd in het vinden van de eigenaar en het terugbrengen van de telefoon. Het was een nietszeggende gebeurtenis waar ik niet lang bij stil stond. Tot ik dus opnieuw een telefoon tegenkwam op het strand. Twee dingen kwamen in me op.

Alles gebeurt voor een reden

Het eerste heeft te maken met het begin van dit ietwat onsamenhangende verhaal. Namelijk het richten op normen en waarde die belangrijk voor je zijn. Voor mij als christen is het belangrijk om het juiste te doen, eerlijk te zijn, andere te helpen, en toch, in die situatie, besloot ik niet te helpen maar door te lopen.

Het tweede is de invloed van de mensen om ons heen. Een weinig indrukwekkende gebeurtenis met een persoon die ik slechts een aantal keren heb gezien en toch, de volgende keer dat ik iemand kan helpen, zal ik het doen in plaats van doorlopen. Dat is de invloed die een simpele ontmoeting, of een simpele gebeurtenis kan hebben. Veel dingen in ons leven gebeuren met een reden en die reden hoeft helemaal niet gecompliceerd te zijn. Iets simpels als een nieuwe gewoonte kan al leiden tot grootse resultaten, of misschien slechts tot een enkele goede daad.

Durf open te staan

Het punt is dat de mensen om ons heen ons beïnvloeden. Het is dus belangrijk om mensen om je heen te verzamelen die je als voorbeeld kunt zien. Mensen die je inspireren om beter te zijn. Maar ook om te doen wat je belangrijk vindt. Hecht je waarde aan grenzen verleggen en avontuur, hou dan mensen om je heen die je laten zien dat niks onmogelijk is. Hecht je waarde aan succes en carrière, zoek dan mensen met een onuitputbaar doorzettingsvermogen. Het is niet de bedoeling dat je jezelf continue vergelijkt met andere, maar dat je je laat inspireren. Je hoeft niet iemands leven te kopiëren want iedereen is anders. Wel is het belangrijk open te staan voor juist die kleine dingen die iemand doet die jij misschien ook zou kunnen toepassen.

De telefoon die ik opraapte was compleet verwoest dus er viel weinig verder te doen dan hem weggooien en verder te gaan met mijn dag. Ik liep naar huis en ging verder met de dagelijkse dingen: boodschappen, koken, huiswerk maken. Ik deed alle lampen uit en probeerde te slapen. Maar ik kreeg het niet uit mijn hoofd. dus schreef ik het op, het hele verhaal. Want wie weet leidt die ene nietszeggende gebeurtenis wel tot een simpele blogpost over geluk die iemand precies net nodig heeft. Ik heb in elk geval weer iets nieuws geleerd over hoe onze omgeving ons soms op verrassende manieren kan beïnvloeden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *