Dromen over de dood heeft voor veel mensen iets heel engs. Is dat echt zo, betekent de dood ook echt de dood? Dromen over iemand die dood is een symbool van jouw geluk, raar he? En toch kan het waar zijn. Het kan ook betekenen dat er moeilijke tijden aankomen.

Het schrikbeeld over de dood, of in jouw droom iemand dood aantreffen, verwijst naar jouw manier waarop je naar de toekomst kijkt. De dood in een droom staat ook voor spijt, heimwee, vervreemding, verbroken relaties, en wantrouwen in de liefde. Als je zelf dood bent is dat een weer goed teken, al geef je dat gevoel niet.

Dromen dat je dood bent geeft gevoelens over jezelf aan in verband met hoe je je leven bekijkt. Over de dood wordt vaak gesproken in termen van meer aandacht geven aan het fysieke leven dan aan het spirituele leven. Het betekent dat je spiritualiteit is afgenomen en dat het tijd is om haar weer op te pakken. En er iets mee te gaan doen.

Lees tip: lucide dromen

In je droom heb je mogelijk…

 • Zelf dood geweest
 • Een dode onbekende persoon gezien.
 • Iemand dood gezien die je kent.
 • Een dood dier gezien.
 • Veel dode mensen ontmoet.
 • Een overleden familielid heeft gehad.
 • Overleden ouders of broers of zussen gehad.
 • Een dode baby tegengekomen.
 • Iemand dood in je huis gezien.
 • Alleen het hoofd van een dode gezien.
 • Een dode begraven zien worden.
 • Met de doden gesproken.
 • Een dode aangekleed of opgemaakt.
 • Een oudere dode gezien.
 • Een dode priester gezien.

Gunstige veranderingen zijn op komst als

 • Je in een droom ontspannen aan het slapen was.
 • Als decoratie gebruikte je dode bloemen of planten.
 • Had je respect en de nodige eerbied voor de doden.

Uitgebreide betekenis over de dood dromen

Deze droom geeft ook aan dat je te maken kunt krijgen met belangrijke veranderingen in je leven. Een vrouw die dichter bij de menopauze komt droomt meestal over haar dood. De dood is meestal gekoppeld aan een moeilijke gebeurtenis. Het kan vaak een symbool zijn van geboorte. Het kan wijzen op een behoefte aan confrontatie om het leven op een meer spirituele manier te gaan benaderen en te aanvaarden dat er in de toekomst steeds een nieuw begin zal zijn.

Het zien van meer dan één dood persoon, dier of plant in je droom, voorspelt dat je op een of andere manier bedrogen zult worden door andere mensen. Om dit te stoppen moet je op zoek gaan naar betrouwbare vrienden. Het zien van dode mensen betekent dat je in je leven wordt beïnvloed door negatieve mensen en dat je niet in de buurt blijft van mensen die een positieve invloed op je hebben. Je zou materieel verlies kunnen lijden. Het kan ook een signaal zijn dat je je zorgen over een bepaalde overleden persoon moet stoppen.

Deze droom wijst ook op een gedachten met ontelbare angsten en wantrouwen. De droom kan negatieve zakelijke vooruitzichten en droevige tijden bevatten. Tot op zekere hoogte kan dit ook leiden tot geldproblemen in de toekomst. Een dode baby geeft normaal gesproken aan dat er waarschijnlijk een einde komt aan een gebeurtenis in uw leven.

Als je droomt van een persoon die lang geleden is overleden, betekent dit ook dat een bepaalde situatie of een relatie je doet denken aan de eigenschappen van die persoon. Als je je ouders dood ziet en je spreekt hen in de droom aan, weerspiegelt zo’n droom je angst om hen te verliezen of de angst om niet met hun verlies te kunnen omgaan. Een dode broer of familielid in het gewone leven maar levend in je droom suggereert dat je hem mist en dat je probeert de tijd die je met hem doorbracht weer tot leven op te wekken.

Droom je dat je partner dood is, dan is dit een duidelijk teken dat je partner in jullie relatie niet in staat is om zijn of haar beloften na te komen. Als je een vrouw bent, duidt deze droom op een verlies van zelfvertrouwen doordat andere mensen je kleineren. Als je alleen het hoofd van een dode ziet, is dat een waarschuwing dat je vijanden om je heen hebt. Het is waarschijnlijk dat je een onrustige periode zult doormaken met betrekking tot je werk.

Het zien van dode mensen in je droom waarschuwt je dat met de verkeerde groep mensen omgaat. Dode mensen kunnen echter ook suggereren dat je goed nieuws zult ontvangen van diegenen die in je echte leven nog leven. Een dode persoon vertegenwoordigt een lang leven. Een dode die begraven wordt vertegenwoordigt het afscheid van een familielid. Als je in je droom met een dode spreekt, of je haalt een dode uit je huis, dan ontvang je materieel voordeel. Als je in je droom een dode aankleedt, is dit een slecht teken, en het zou kunnen verwijzen naar de dood, afgunst of problemen in het algemeen.

De gevoelens die je kan hebben tijdens een droom over de dood.
Bang. Verward. Alleen. Gecontroleerd. Woest. Verraden. Verdrietig. Afgunstig. Verlangend.

Raak niet in paniek, denk na wat er op dat moment in je leven afspeelt en of deze nog kloppend zijn voor jou. Waar houd je nog aan vast en wat mag je loslaten. Iets vasthouden zorgt voor belemmering in je leven.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *