dromen betekenis opslaan-Zensitivity-dromen uitleg

In onze dromen openen jij en ik de poort naar de onzichtbare wereld, dit is iets wat veel mensen niet door hebben. Tijdens deze nachtelijke uitstapjes maken we onbewust contact met onze Engelen en Gidsen, spreken we met ons Hoogste Zelf en hebben we het voorrecht om datgene uit te werken wat we als we niet slapen niet kunnen verwerken. Ik ben altijd onder de indruk van deze overgangsruimte, maar ben tegelijkertijd oprecht teleurgesteld in de theoretische betekenis van dromen.

Ik zou liever in de geheimzinnige diepten van mijn eigen geest willen duiken, zonder dat ik met van die alledaagse interpretaties wil bezighoud. Carl Jung beschrijft misschien wel de meest interessantste benadering om betekenissen van dromen dicht te benaderen. Het is de archetypen – de rijke personages die we onderweg tegenkomen – die kunnen leiden om de betekenis van onze dromen beter te leren begrijpen. Omdat ze staan voor een deel van jezelf, kun je het archetype ontdekken. Hieruit kun je zien hoe deze onderliggende energie of personage zich op dat moment voor jou gedraagt. Naast dat dromen een kalmerende werking van rust en herstel heeft, hebben anderen delen in onze dromen ook psychische issues een weg gebaand door deze donkere periode van rust. David Wilcock, heeft in zijn dromen, wereldwijde toekomstige gebeurtenissen voorspelt.

In de loop der jaren heeft hij nauwkeurig zijn dromen opgeschreven op het moment dat hij wakker werd en was hij in staat om heel nauwkeurig de betekenis van die dromen te interpreteren. Edgar Cayce, de slapende profeet, was zo bedreven op dit gebied dat hij in staat was om zeer gedetailleerde en persoonlijke lezingen voor mensen te geven. Omdat hij overdag geen toegang had tot dergelijke kennis, boden zijn dromen een deur naar de diepe kennis die hij bezat. Hiermee heeft hij duizenden mensen geholpen en die tot op de dag van vandaag nog steeds relevant is.

Hieronder geef ik enkele tips om via je dromen in contact te komen naar jouw poort van kennis.

Tips om je eigen dromen te ontrafelen

Het bepalen van een intentie

Het universum, in zijn respect voor de vrije wil, kan alleen handelen in overeenstemming met wat wij vanuit oprechtheid vragen. Bepaal je intentie om je dromen bij het ontwaken makkelijker en sneller te kunnen herinneren. Ik zou dit hardop uitspreken. Doordat je vragen – intentie uitspreekt wordt de kans op succes groter.

Houd een droomdagboek bij

Om dit nachtelijke avontuur voor jezelf zo goed mogelijk te benutten, schrijf je je dromen op zodra je wakker wordt. Leg een dagboek naast je bed en maak er een gewoonte van om ’s morgens wat aantekeningen te maken. De gevoelens die daarbij worden losgemaakt zijn voor mij nog belangrijker dan de specifieke ontmoetingen en details.

Persoonlijke droom betekenis

Het is handig om van tijd tot tijd deze aantekeningen nog eens door te nemen om te zien welke gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. Pak geen droominterpretatieboek, maar probeer achteraf je eigen betekenis te analyseren. Zie je je eigen archetypen en patronen in het spel? Als je eenmaal thema’s en hoofdrolspelers hebt vastgesteld kun je je dromen beter begrijpen en uitleggen op het moment dat ze zich afspelen. Dit is een nauwkeurig proces dat tijd nodig heeft om goed tot ontwikkeling te komen.

Edelstenen gebruiken bij dromen

Edelstenen kunnen je een handje helpen bij dit proces, heb je iets met edelstenen gebruik ze dan. Een edelsteen onder je kussen kan je helpen om je dromen te onthouden en opnieuw op te roepen. Er zijn mensen die geloven dat je een edelsteen eenvoudig kunt programmeren om elke intentie die je maar wilt hierbij te kunnen ondersteunen, maar het is vooral handig om dromen ergens op te slaan. Wanneer je wakker wordt, pak je edelsteen op en houd je het vast terwijl je je dromen noteert.

Edelstenen die als ondersteuning kunnen helpen

Amethist – een zacht edelsteen die bijdraagt tot een rustige slaap; psychische steen van het kruinchakra, handig ter verdieping van je dromen
Ametrien – verbinding met het Hogere Zelf, het creëert een portaal om deze wijsheid aan je door te geven
Azuriet – 3e oog opener, kan door spirituele gidsen, herinneringen uit vorige levens en de verbinding met paranormale gaven tot stand brengen
Kwarts – geschikt om te programmeren en te gebruiken als hulpmiddel om herinneringen uit dromen op te halen.
Modlaviet – een krachtige bron die persoonlijke problemen verlicht en naar de oppervlakte brengt, helpt bij lucide dromen.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *