spirituele betekenis van een rat

De rat met een bijzondere spirituele betekenis?

De rat is vaak gezien als een vervelend en smerig dier, maar in de spirituele wereld heeft de rat geweldige eigenschappen en betekenissen. Ratten zijn knaagdieren die een doel hebben in het ecosysteem. Het zijn aaseters en opportunistische eters. Ze eten afval en andere dingen die mensen weggooien. Bovendien zijn ratten belangrijk als onderdeel van het roofdier-ecosysteem. De rat wordt vaak onderschat als diersoort, maar van oudsher wordt de rat in verband gebracht met wijsheid, voorspoed en overleven. Daarom gaan we in deze blog dieper ingaan op de spirituele betekenis van de rat en hoe jij zijn kracht kan benutten binnen je eigen leven.

Spirituele rat

Als een Rat als jouw Spiritueel dier naar voren komt, dan brengt het beestje vaak een boodschap met zich mee over je werk. Het verschijnen van de Rat in je bewustzijn dwingt je om jezelf af te vragen: “Ben je lui geworden? Of werk je te veel en vergeet je huis en haard?” Hoe dan ook, de Rat is bereid je te helpen met het bieden van een toekomstgerichte visie en het vermogen om je aan te passen, terwijl hij tegelijkertijd veranderingen aanstuurt in de richting van een creatieve oplossing.

Het is niet omdat de Rat klein is, dat zijn kleine gestalte zijn kracht minder maakt. De rat, als Spiritueel Dier, kan voor je verschijnen wanneer je terug moet nemen wat van jou is of je jouw territorium moet verdedigen. Ratten springen van een zinkend schip, dus het schepsel komt je ook waarschuwen als je positie sterk aan het zinken is, en dat het tijd is om te springen! Om te kunnen bepalen welke boodschap Rat brengt, let je op het gedrag van je Spirituele Gids. Hoe meer ze verschijnen, hoe waarschijnlijker het is dat het nu tijd is om in beweging te komen!

Let er ook op in welke richting je rat spirit dier zich beweegt als hij verschijnt. Beweegt je Spirituele Vriend ten noorden, zuiden, oosten of westen? Was het naar jou toe of van je af? Al deze details zijn belangrijk om de symboliek en de betekenis van de boodschap te ontcijferen.

Ratten zijn geweldige verzorgers. Ze zijn toegewijd in het verzorgen van de zieken en gewonden van hun familie. De verschijning van de rat in je bewustzijn kan een teken zijn dat de rat je probeert te vertellen dat je extra zorg moet dragen voor de behoeften van je gezin, of dat nu het biologische gezin is of het gezin van jouw keuze.

Hoewel de lange, geschubde staart van Rat de meeste mensen afschrikt, is het de staart van de rat die hem een enorm evenwicht geeft. Daarom kan jouw rat je aansporen om je eigen gezondheid te onderzoeken. Zijn je gevoelens in balans? Zo niet, wat moet je dan aanpakken om de rust te vinden die je zoekt? Zijn je financiën in evenwicht? Zo niet, dan is het tijd om al je prioriteiten op een rijtje te zetten. De rat komt aan en zegt: ” Er is geen tijd om achter je staart aan te rennen!”

Rat als totemdier

Wanneer je rat jouw Totemdier is, ben je de baas over je omgeving, of het nu een paleis of een kelder is. De intelligente aard van de rat geldt echter niet alleen voor zijn fysieke omgeving. Je kunt de Totem Energie van de Rat ook gebruiken voor een ver vooruitziende blik en voor het ontwikkelen van instinct en wijsheid. Mensen met het Totemdier Rat worden zelden verrast, maar ze verrassen anderen altijd.

Let er wel op dat het hebben van een Totem Rat er vaak toe leidt dat mensen een Gypsy Spirit hebben. Het kan zijn dat je in gedachten onrustig bent en je allerliefste spullen wilt pakken om te vertrekken naar onbekende oorden. Toch zijn er mogelijkheden om je verlangen naar voortdurend bewegen te verminderen. Probeer een kristal bij je te dragen dat bekend staat om zijn aardende energie.

Wanneer je een sterke behoefte hebt om iets te bereiken, vraag dat dan aan Rat als je totemdier. Als je een nieuw bedrijf of partnerschap aangaat, vraag Rat je te ondersteunen bij je inspanning om te groeien en door te zetten, vooral in de moeilijke tijden. De intelligentie van de Rat wordt afgewisseld met slimheid, waardoor het dier een krachtige energetische eigenschap heeft die helpt bij het vinden van de beste leads of deals.

Als je een verschil wilt maken in de wereld, alleen of in een groep, helpt de rat als totemdier je eraan te herinneren dat je nooit onbelangrijk bent om verandering teweeg te brengen. Ratten kennen de ware kracht van het vlindereffect en weten hoe een enkele beweging, stem of keuze kan bijdragen aan een orkaan van verandering. De rat zegt: “Je weet nooit wat voor invloed je hebt op deze grote wereld.” Eén klein gebaar vandaag kan een vloedgolf van goedheid veroorzaken over de hele wereld.

Je kunt Rat ook gebruiken als krachtige partner als je een vol en gelukkig leven wilt. Rat ondersteunt je bij het vinden van de middelen die je nodig hebt om te kunnen overleven. Je dierenmaatje helpt je om je hoofd te kalmeren, zodat je kunt genieten van alle mooie gebeurtenissen die het leven je biedt, met minder zorgen die anders je geluk zouden bederven.

Dromen over ratten

Op welke manier kun je dromen over ratten verklaren, hangt samen met wat ze in de droom doen. Als ze weglopen, is dat een storm aan de horizon. Ter vergelijking: ratten die op touwen kauwen staan voor zorgen of frustraties, vaak met betrekking tot relaties.

Ratten die aan iets knagen in je droom wijzen op een verslechterende situatie. Wanneer je zenuwen aan hun laatste draad hangen, is het tijd om jezelf te ondersteunen. Als relaties een strijd worden, steun ze dan met liefde. Geduld is de sleutel.

Een witte rat in je droom is een geweldig voorteken. Je problemen staan op het punt te verdwijnen. Vergeet niet dat ratten verbazingwekkende overlevers zijn, maar je kunt achterover leunen en wachten tot de gelegenheid zich voordoet.

Vind je deze pagina interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *