De Maansteen Is Meer Dan Een Gewone Steen-zensitivity

De maansteen is meer dan een gewone edelsteen en wat niet mag ontbreken in je huis.

De maansteen heeft een prachtige parelmoerachtige uitstraling en is zo mooi dat er wel een diepe betekenis aan gegeven moet worden. En inderdaad, de mysterieuze naam en het speelse karakter van de maansteen zorgen voor een indrukwekkende belevingen als je die in je hand hebt of in je huis of praktijk heb liggen. De maansteen wordt zeer gewaardeerd en met diep respect gebruikt door monniken, sjamanen en andere spiritualisten.

 

Maansteen werking

De betekenis van Maansteen is zo oud als de maan zelf en deze bijzondere werking schuilt in zijn energie. Deze eigenschap kan je vrouwelijke energieën stimuleren, passie geven en spiritueel ontwaken. Het heeft een helende werking en kan je naar je innerlijke levenspad leiden. Samen met de wassende en afnemende maan, brengt het een rust die een zintuiglijke, esoterische uitstraling met zich meebrengt. Het straalt een geweldige levenskracht uit die de geest en het lichaam weer nieuwe energie kan geven. Omdat het wordt omhuld door sterke gouden, blauwe en paarse stralen, wordt de maansteen voortdurend omringd door schitterende witte energie die het tot een beschermende edelsteen maakt.

 

Een edelsteen wat veel gebruikt wordt op het gebied van intuïtie, harmonie en verlangens. Het kan helpen om onderscheid te maken tussen wat alleen maar nodig is en wat gewenst is in jouw leven. Bij regelmatig gebruik van de maansteen, zul je de negatieve energieën herkennen en uiteindelijk leren ontdekken hoe je jezelf kan helen. Als de maansteen zuiver is dan zal het een kleurrijkere glans vertonen en een sterkere genezende kracht bezitten.

De maansteen wordt gebruikt als een edelsteen ter bescherming bij nachtelijke ”reizen”, als reisgezelschap, bevalling en zwangerschap. En sommigen zijn van mening dat het verlichting kan brengen bij menstruatieproblemen, het vasthouden van vocht kan voorkomen, de spijsvertering kan reinigen en overgewicht kan verminderen. Samen met de kruinchakra, het derde oog en het hartchakra’s, kalmeert Maansteen en brengt verlichting bij stress en leert je ondertussen om los te laten wat niet meer dient.

Zoals je begrijpt is de maansteen een krachtig edelsteen. Het is een evenwichtig edelsteen, een geboortesteen, een gelukssteen, een heilig kristal, een bijzonder sieraad om te dragen en geef het als een huwelijksgeschenk.

 

Maar één ding is duidelijk: de maansteen is afkomstig van de magie van de maan.

 

Oorsprong van de Maansteen

De maansteen is een onderdeel van de minerale familie van veldspaten. Het is een opaalachtige steen die zowel in kleurloze vorm als perzik, roze, groen, grijs, geel, bruin en blauw kan worden gevonden. Het lichtspel van de maansteen wordt adularescentie genoemd en de helderheid varieert van transparant tot ondoorzichtig.

De meest waardevolle maansteen komt uit Sri Lanka en India. Blauwe maanstenen zijn zeer gewild vanwege hun zeldzaamheid. Dit soort edelstenen zijn alleen in Sri Lanka te vinden. India staat bekend om de vervaardiging van Regenboog maanstenen. De historisch meest interessante maansteenmijnen zijn te vinden in het Adulagebergte in Zwitserland. Veel edelstenen worden in Myanmar, Brazilië, Noorwegen, de VS, Australië, Duitsland, Tanzania, India en Madagaskar gevonden.

 

 

Maansteen en meditatie

Maansteen energie vergemakkelijken een diepere meditatieve staat. Inzichten in bepaalde situaties en interacties zullen makkelijker worden gezien. Maansteen edelstenen geven ook inzichten vanuit het verleden.

Blauw en kattenoog maansteen edelstenen zijn vooral nuttig voor innerlijke visie en helderheid, focus tijdens meditatie en scherp bewustzijn tijdens veranderde omstandigheden. Emotionele processen en levenslessen worden eerder getoond en de yin en yang energiebalans worden met deze specifieke soorten maanstenen versterkt, wat de betekenis van maanstenen reflecteert.
Grijze maanstenen of “Nieuwe Maanstenen” vergemakkelijken een diepere waarneming en kijkje in andere dimensies, in overeenstemming met de betekenis van maanstenen. Ze zijn vooral nuttig voor sjamanen en helderzienden. Het zijn de maanstenen van de nieuwe maan, waar mogelijk veel kracht aanwezig is.

De krachten van de witte maansteen geven de hoogste energie van de nieuwe maan. Ze vergemakkelijken psychische waarnemingen en visioenen en werken goed samen bij dromen. Wees voorzichtig met deze maansteen. Het vergroot de emoties en activeert de kundalini energie bij vrouwen. Witte maanstenen stimuleren de emotionele balans bij mannen, zoals die tot uiting komt in de betekenis van de maansteen. Gebruik witte maanstenen om nachtmerries bij kinderen te voorkomen en slapeloosheid te voorkomen.

Perzik en gele maansteen energie zijn vooral handig op het gebied van het hart en de geest, in overeenstemming met de betekenis van maansteen. Ze geven liefdevolle energie die de Goddelijke en emotionele steun voor gevoelige, intuïtieve kinderen ondersteunt.
Regenboogsteentjes verspreiden energie door de hele aura als een prisma. Deze maanstenen zijn afgestemd op de godin en verbinden de geesten en de energie van de natuur in overeenstemming met de betekenis van maansteen. Ze maken het mogelijk de zintuigen en de geest te zuiveren, de slaap te kalmeren, helder te dromen en psychische bescherming te bieden, voorkomen van negatieve energie. Regenboog maanstenen verlichten ook emotionele trauma’s.

 

Maansteen bijzonderheden

Chakra’s – Derde Oog Chakra, Zonneplexus Chakra
Geboortesteen – juni
Dierenriem – Kreeft, Weegschaal, Schorpioen
Planeet – Maan
Element – Water
Frequentie – Nummer 4
Typische kleuren – crème, geel, blauw, grijs, perzik/roze

 

Ben je op zoek naar een maansteen dat met je resoneert? Neem een kijkje in onze Maansteen collectie om de magie te ontdekken.

Lees ook

Hoe kies je een edelsteen

Een reactie op “De maansteen is meer dan een gewone edelsteen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *