Een van mijn vriendin haar favoriete desserts is Tiramisu! Maar laten we eerlijk zijn, het is niet het snelste recept om te maken. Waarom zij van deze Tiramisu Cupcake recept houdt! De smaak van deze een traditionele tiramisu cupcake is bijzonder …. maar zonder alle gedoe vind zij! Ik had even een vriendin naar haar favoriete dessert gevraagd en kreeg dit recept.
Wat hebben we nodig om deze tiramisu cupcake te maken
Ingrediënten tiramisu cupcake
- 2 eieren
- 150 gram suiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 240 ml olie
- 120 ml water
- 195 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 60 ml espresso of sterke koffie
- 1 theelepel rum
Voor het glazuur van de tiramisu cupcake
- 480 ml volle room
- 5 eetlepels poedersuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 8 gram mascarponekaas

Garnering voor op de tiramisu cupcake
- 30 gram cacaopoeder
- 2 gram pure chocolade
Shoppingtips: Tiramisu cupcake benodigdheden
- Microplane Premium Classic Rasp Zester, bestel hier
- Cupcake vorm, bestel hier
- Ingrediënten, bestel hier en aan huis geleverd
Advertentie
Bereidingswijze tiramisu cupcake
Verwarm de oven voor op 175C. Bekleed een muffinvorm van 12 stuks met cupcakepapier. Klop in een grote kom de eieren, suiker, vanille, olie en water door elkaar.
Klop in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Klop uiteindelijk de droge ingrediënten langzaam door de natte ingrediënten alles goed gemengd is.
Vul elke cupcake goed met 3/4 van de gevulde cupcake. Bak op 175 graden gedurende 15-17 minuten. Laat het geheel afkoelen.
Klop ondertussen het koffie- en rumextract door elkaar. Bestrijk het koffiemengsel bovenop elke cupcake met een deegkwastje, 2-3 keer zodat het mengsel in de cupcake kan insijpelen.
Voeg in een grote kom de mascarponekaas toe en smeer het in met een spatel om het zacht te maken. Klop de zware room, suiker en vanille-extract met een elektrische mixer door elkaar. Vouw de zware slagroom, in derde deel, in de mascarponekaas, waarbij je de kaas met elke hoeveelheid van de room lichter maakt.

Breng het glazuur over in een grote zak met een ronde punt van 13 mm. Werk rond de omtrek van de cupcake, spuit ronddraaiende als spiraalvormige in de cupcake houder tot 3 ringen en eindig aan de bovenkant met een topje.
Doe de cacaopoeder in een suikerstrooier en bestrooi de bovenkant van elke cupcake met de cacao. Rasp vervolgens de pure chocolade met een microplane zester of kaasrasp.
Serveren het gelijk op tafel of bewaar het in de koelkast tot het klaar is om op tafel te zetten. Haal 30 minuten voor het serveren uit de koelkast en bewaar het op kamertemperatuur. Op deze manier wordt het glazuur zachter.
Ik zou zeggen geniet ervan