De Kracht Van Positieve Gedachten Zensitivty Affirmaties

De gedachte is een mengeling van woorden, zinnen, denkbeelden en gewaarwordingen. Gedachten zijn net als bezoekers, die het centraal station van de geest bezoeken. Ze komen, blijven een tijdje, en gaan dan weg, en maken ruimte voor andere gedachten. Maar de kracht van herhaling van woorden en gedachten is diepgaand!

Bepaalde gedachten blijven langer hangen, krijgen meer macht en beïnvloeden daardoor het leven van de persoon die deze gedachten heeft. Andere, verschijnen voor een korte tijd, en verdwijnen dan, en laten geen indruk achter op de geest.

 • Houd je, zoals de meeste mensen doen, de gedachten die verbonden zijn met je zorgen, angsten, boosheid of ongelukkig zijn het grootste deel in je gedachten?
 • Houd je je gedachten bezig met een innerlijk gesprek over negatieve gebeurtenissen en beslissingen?

Uiteindelijk heeft zo’n innerlijk gesprek ook invloed op het onderbewustzijn, waardoor het als echt wordt gezien en daardoor je gezondheid en je gedrag kan beïnvloeden.

Steeds dezelfde gedachten kan je leven beïnvloeden

Het is van essentieel belang om voorzichtig om te gaan met wat er in het onderbewustzijn plaatsvindt. Woorden en gedachten die je steeds blijft herhalen, worden vaak krachtiger en zaken dieper in het onderbewustzijn. Hoe dieper dit gaat hoe meer invloed het heeft op je gedrag, de handelingen en uiteindelijk ook hoe je reacties zijn op jezelf en anderen.

Het onderbewustzijn beschouwt de woorden en gedachten die erin verzonken raken als een werkelijke situatie, en streeft er daarom naar om de woorden en gedachten op één lijn te brengen met de werkelijkheid. Het werkt er ijverig aan om deze terugkerende woorden en gedachten in werkelijkheid te laten worden voor de persoon die deze woorden en gedachten zegt of denkt.

Dit betekent dat als je vaak tegen jezelf zegt dat het moeilijk of onmogelijk is om bijvoorbeeld geld te verdienen, een baan te vinden, te slagen voor een diploma, het onderbewustzijn je woorden zal gaan accepteren en uiteindelijk allerlei obstakels op je weg zal opwerpen om je gedachten die je hierover hebt als werkelijk te laten gebeuren.

Als je jezelf blijft vertellen dat je rijk bent, zal het een manier zoeken om je mogelijkheden aan te bieden om geld te verdienen en je te motiveren om van deze mogelijkheden gebruik te maken. Dat is de kracht van terugkerende woorden en gedachten.

De gedachten die je met je woorden uitdrukt, geven vorm aan je leven. Dit gebeurt vaak onbewust. Er zijn maar weinig mensen die aandacht besteden aan hun gedachten en de woorden die ze gebruiken bij het nadenken. De meeste mensen laten omstandigheden en situaties van buitenaf bepalen waar ze aan denken.

In dit geval is er geen vrijheid. Je laat de buitenwereld je leven en gedrag beïnvloeden.

Als je bewust de gedachten, zinnen en woorden kiest die je in je gedachtegang herhaalt, zal je leven beginnen te veranderen. Daardoor zal je nieuwe situaties en omstandigheden kunnen creëren. Je gebruikt de kracht van positieve gedachten.

Positieve gedachten zijn woorden of zinnen die overdag vaak worden herhaald en die in het onderbewustzijn binnen komen, wat op zijn beurt zijn enorme kracht vrijmaakt om de intentie van de woorden en zinnen in de buitenwereld te verwezenlijken.

Dit betekent niet dat elk woord dat je uitspreekt resultaat zal opleveren. Om het onderbewustzijn in actie te laten komen, moeten de woorden met aandacht, intentie en gevoel worden uitgesproken.

Voor het verkrijgen van positieve uitkomsten moeten de woorden “positief” worden geuit. Kijk naar de volgende twee zinnen:

 1. Ik ben niet langer een zwakkeling.
 2. Ik ben sterk en krachtig.

Hoewel beide zinnen hetzelfde gevoel lijken uit te drukken, doen ze dat met verschillende woorden.

De eerste zin is in een negatieve bewoordingen uitgesproken. Het creëert in de geest een mentaal beeld van zwakte. Dit is niet een handige woordkeuze.

De tweede zin is positief en wekt in de geest een mentaal beeld van kracht op.

“Words are the most powerful thing in the universe… Words are containers. They contain faith, or fear, and they produce after their kind.”–Charles Capps

 

Het is beter om de woorden op een andere manier te herhalen

Het is niet afdoende om een paar keer de zinnen te herhalen en dan te verwachten dat je leven verandert. Meer dan dat is nodig. Het is belangrijk om met volle aandacht te zeggen, maar ook met een sterk verlangen, geloof en doorzettingsvermogen.

Het is ook belangrijk om de juiste woorden te kiezen voor een specifieke situatie. Het is belangrijk dat je je er prettig bij voelt, anders werken de woorden misschien niet of brengt het je iets wat je niet echt wilt.

Deze kunnen samen met een eigen visualisatie worden gebruikt, omdat ze elkaar aanvullen. Dit is vooral zinvol voor mensen die het moeilijk vinden om te visualiseren. In dit geval dienen de woorden als vervanging voor de visualisatie.

Vergeet niet dat de kracht van terugkerende woorden is als een hamer die op een steen beitelt. Je moet je bewust zijn van je woorden die je steeds weer gebruikt, en alleen die woorden in je hoofd toelaten die je wilt.

 

“Remember your words can plant gardens or burn whole forests down.”–Gemma Troy

 

Een aantal krachtige affirmaties c.q. zinnen

In plaats van het herhalen van negatieve en nutteloze woorden en/of zinnen bij de gedachten, is het beter om positieve woorden en zinnen te kiezen om je bij te staan bij het creëren van het leven dat je wilt leiden.

Door het zorgvuldig kiezen van je gedachten en woorden oefen je controle uit over je leven.

Dit zijn een paar krachtige positieve zinnen

 • Ik voel mij met de dag gelukkiger en geliefd.
 • Bij elke inademing vul ik mezelf met geluk en liefde.
 • De liefde vult mijn leven nu.
 • De kracht van de universum vult mijn leven met liefde.
 • Er komt nu veel geld mijn kant op.
 • De kracht van het Universum vult mijn leven nu met rijkdom.
 • De krachtige en helende energie van het universum stroomt en vult mijn lichaam en geest.
 • De helende energie vult elke cel van mijn lichaam.
 • Ik blijf altijd kalm en in controle over mezelf, in elke situatie en onder alle omstandigheden.
 • Ik heb vandaag een prachtige, gelukkige en fascinerende dag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *