De Keerzijde Van Het Positief Denken, innerlijke groei, the secret, rijk worden

De keerzijde van het positief denken, vlieg niet in deze tunnelvisie

 

Concentreer je op de kracht van je gedachten en dan verander je je leven.

Er zijn duizenden boeken geschreven en verkocht, workshops gegeven en zelfhulp goeroes zijn er opgestaan die steeds met dezelfde kreten rond strooien: “verander je gedachten, dan verander je leven in hoe jij het wil met alles erom heen.” Deze magische woorden komen van “The secret”. Hola, deze magische woorden werkt niet voor iedereen, al doe je heel erg je best! Het zou wat zijn als dit voor iedereen zou gelden, nog meer miljonairs met al hun onmogelijke wensen. De aarde kan al deze miljonairs niet met hun hoge eisen en het steeds meer willen niet huisvesten. Alle natuurlijke bronnen zouden het niet kunnen bijhouden, als iedereen met de “The secret” hun wensen weten te vervullen. Want daar draait de hele secret systeem om, positief denken, dan is alles mogelijk.

Bij deze techniek, het positief denken, is net als het geloven in Sinterklaas. Geloof jij daar nog in? Het enige wat je hoeft te doen is een lijst maken van wat je wenst, je voorstellen dat het op weg is  en al is. En dan gaan zitten en wachten tot het universum het voor je deur aflevert. Positief denken pretendeert je de sleutels te geven om je de toekomst te manifesteren die jij graag ziet door je voor te stellen dat het al gearriveerd is. Door dat te doen, trek je alles aan wat je wilt uit de universele matrix. Blijf altijd 100% positief en je nieuwe leven zal eenvoudigweg ontstaan uit je gedachten.

Er zijn slechts twee problemen: 1) het is vermoeiend, en 2) het is ineffectief.

 

Positief denken leert je je echte gevoelens te negeren

Wat positief denken eigenlijk doet is je leren hoe je jezelf kunt hypnotiseren in het negeren van je ware gevoelens. Het creëert een soort tunnelvisie. Je begint je bewustzijn langzaam te buiten te sluiten, waarin je alleen bestaat als je “hogere zelf”, altijd lachend, vol liefde en geluk, magisch en het leven zorgeloos is. Op korte termijn geeft dit gevoel in deze bubbel misschien een goed gevoel, maar na verloop van tijd zal de bubbel uiteenspatten. Dat komt omdat je elke keer dat je jezelf dwingt om positief te zijn, de negativiteit van binnenuit steeds meer groeit. Je kunt de negatieve gedachten en emoties negeren of onderdrukken, maar ze gaan niet uit zichzelf weg.

Het leven zit vol met uitdagingen en door deze uitdagingen steeds weer aan te gaan worden allerlei gedachten en emoties opgeroepen, waaronder boosheid, verdriet en angst. Het voorkomen van wat je als negatief beschouwt en het vasthouden aan het positieve is een ernstige vergissing die je kan maken. Als je je ware gevoelens ontkent, vertel je eigenlijk tegen jezelf: “Je bent slecht. Je bent niet goed genoeg. Je hoort hier niet te zijn.Wat je voelt mag je niet voelen” Je bouwt een barrière op tussen je hoofd en ziel. Als je de grenzen trekt tussen wat acceptabel is in jezelf en wat niet, wordt 50 procent van wie je bent afgewezen. Je loopt voortdurend weg van je werkelijk IK. Het is een vermoeiende zoektocht die leidt tot ziekte, depressie en angst.

Als we zo hard werken om gelukkig te zijn en hoe harder we het proberen, hoe frustrerender het gaat worden. Frustratie plus , tegenslag en vermoeidheid leidt tot depressies. Mensen raken gefrustreerd omdat ze niet kunnen voldoen aan het archetype van succes dat door allerlei goeroe’s worden aangepraat. Ze raken uitgeput van het vechten tegen hun werkelijke zelf en ze raken depressief omdat ze niet op één lijn zitten met hun ware identiteit.

Uiteindelijk kom je in conflict met jezelf…

Je kunt je leven steeds verspillen aan een wedijver met jezelf. De andere benadering is te erkennen dat je een mens bent met alle mogelijkheden van binnenuit en te leren om het volledige spectrum van je persoonlijkheid te omarmen. Stop met het splitsen van je gedachten en emoties in “positief” en “negatief”. Wie bepaalt wat positief en negatief is? Waar trek je de grens tussen goed en slecht in jezelf? In onze innerlijke wereld is het niet altijd zo duidelijk. Zelfs de meest uitdagende emoties hebben een belangrijke functie in het leven. Verdriet kan compassie brengen, boosheid kan je signaal geven om je grenzen te verleggen en onzekerheid kan een katalysator worden voor groei, maar alleen als je ze de ruimte in jezelf geeft. In plaats van tegen je eigen natuur te vechten, kun je de uitdagingen van het leven gebruiken voor je vooruitgang.

Als het lijkt dat het andere voor de wind gaat? Sommigen hebben echt alle geluk van de wereld, veel werken er hard voor om het te bereiken. De omstandigheden zijn op dat moment dan ook goed. Weinig mensen die The Secret principe volgen zullen vertellen hoe en waar ze tegen aan zijn gelopen. Welke barrières ze hebben doorlopen om hun imago omhoog te houden. Wees gerust, positief zijn op een gezonde manier is altijd goed, maar ook de golven en tegenwind mogen ervaren worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *