De Bijzondere Bloemen Volle Maan Van 7 Mei 2020

De bijzondere bloemen volle maan van 7 mei 2020 is meer dan een volle maan.

De volle maan die op 7 mei 2020 verschijnt heet ook wel de Bloemenmaan, Maïsplantingsmaan, Melkmaan, de Vesak feestmaan of de supermaan.

Deze volle maan zal op donderdagochtend, 7 mei 2020 rond 00.45 geheel rond zijn. De Maan zal dan ongeveer drie dagen vol verschijnen: van dinsdagavond tot en met vrijdagochtend.

In de jaren dertig werd er voor het eerst over de volle maan geschreven waarbij de maan een “Indiaanse” naam meekreeg. De volle maan in mei en de tweede volle maan in het voorjaar. De Algonquin stammen noemden de maan in mei de Bloemenmaan, voor de bloemen die in deze tijd van het jaar in overvloed aanwezig zijn.

Deze volle maan komt overeen met Vesak, ook wel bekend als Boeddha Poernima, een feestdag die door boeddhisten in heel Azië wordt gevierd. Het wordt ook wel als “Boeddha’s verjaardag” genoemd en men herdenkt de geboorte, de verlichting en de dood van Gautama Boeddha. De feitelijke datum van Vesak is afhankelijk van de kalender die gebruikt wordt in het betreffende land of regio, maar dit jaar valt het voor de meeste gebieden op of in de buurt van de dag van deze volle maan.

 

Laatste supermaan van 2020

De volle maan van mei is de laatste van een serie die bestaat uit drie supermanen. De term Supermaan werd bedacht door de astroloog Richard Nolle in 1979 en verwijst naar ofwel een nieuwe of volle maan die binnen 90% van het perigeum voorkomt, waar de maan het dichts bij de aarde staat, in een bepaalde baan draait. Volgens deze definitie kunnen er gemiddeld in een jaar drie of vier volle supermanen op een rij staan en drie of vier nieuwe supermanen ontstaan.

In de meeste maankalenders veranderen de maanden net na de nieuwe maan en vallen volle manen in het midden van de maan maanden. Deze volle maan staat in het midden van Iyar in de Hebreeuwse kalender. Omdat de twaalf maancyclussen ongeveer 11 dagen korter zijn dan een zonnejaar, voegen de maankalenders om de paar jaar een extra maand toe om de seizoenen bij te houden.

Deze volle maan vormt het midden van de eerste van drie maanden van de Chinese kalender. In de Islamitische kalender beginnen de maanden met de eerste waarneming van de halvemaan enkele dagen na de nieuwe maan. Deze volle maan ligt in het midden van de heilige maand Ramadan, de maand waarin de Koran werd beschreven. Deze jaarlijkse maand van gebed en vasten van zonsopgang tot zonsondergang is een van de vijf regels van de Islam.

 

Op 7 mei zal de helderste ster die je boven ziet schitteren, de Vega zijn, een van de drie sterren die in de “Zomerdriehoek” staat. Vega is de helderste ster van het sterrenbeeld Harp (Lyra) en heet daarom ook wel Alpha Lyrae. En staat in de buurt van de poolster.

 

Spiritueel en de volle maan mei

Deze volle maan heeft een spirituele, helende en liefdevolle uitstraling. Deze volle maan zal dit jaar de laatste van de drie Supermanen zijn, dus mis het niet!

Zoals ik al eerder beschreef, hoe deze volle bloemenmaan aan zijn naam is gekomen. Is door de bloemen die rond deze tijd in overvloed groeien. En zoals ik al aangaf ook bekendstaat als de Maïsplantingsmaan, de Melkmaan en de Haasmaan. De aarde is in deze maand het meest vruchtbaar, dus is tijd om verschillende plantjes en zaden in de grond te stoppen!

De volle maan van mei 2020 zal je meer het gevoel van vertrouwen en inzicht geven. Het zal je gevoeliger maken, maar ook ben je beter in staat om je tegenstrijdige emoties te leren begrijpen. Wat ook belangrijk is dat het helpt om positief vooruit te kijken naar een mooie toekomst, dat ga je ervaren als het einde van de hele corona in zicht is. Momenteel voelen veel mensen zich onzeker en angstig.

 

Moeder Aarde en corona

We maken allemaal deze corona tijd door en het heeft ons leven flink veranderd. Ik weet zeker dat je geregeld verschillende verhalen hebt gelezen die over de afgelopen twee maanden overal zijn verschenen, negatief of positief. Ik snap dat het voor de meerderheid van ons niet erg gemakkelijk is geweest en voor sommige nog steeds lastig is. Hoe bizar is het dat dit onze hele leven overhoop heeft gegooid?

Steeds meer mensen worden moe van het opgesloten zitten en ik heb het gevoel dat het ook veel te maken heeft met Moeder Natuur. Op dit moment komt ze tot leven en ze roept ons op om nu van haar aanwezigheid te genieten. Het zit in onze ziel om deel uit te maken van Moeder Aarde. Het voelt alsof Moeder Aarde dit jaar gelukkig is om het feit dat ze een kans krijgt om te herstellen en te genezen. Door de lock down in de wereld, is de vervuiling een stuk verminder en de dieren krijgen een kans om vrijer te leven.

Ze heeft deze pauze nodig al heel lang nodig en heeft vaak signalen afgegeven dat het zo niet verder kan. Nu is het de tijd om haar te eren en dankbaar te zijn dat ze ons nog zo lang heeft gesteund en veel heeft gegeven.

Langzaamaan zien we dat het corona virus verdwijnt en zolang we doorgaan met de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, zal alles sneller achter de rug zijn. Ik hoop dat we als mens hier van geleerd hebben.

Als Lichtwerker of spiritueel wezen is dit een prachtig moment om al je spirituele krachten te gebruiken om door te gaan met het genezen van Moeder Aarde, mensen en de maatschappij. Laten we eerlijk zijn, veel mensen hebben moeite om te overleven en ons doel is om hen te helpen deze zware beproeving te doorstaan. Dat is de reden waarom we Lichtwerkers en spirituele wezens zijn, omdat we het Licht van de Spirit verspreiden en dat is wat er op dit moment het hardst nodig is.

Niemand kan iemands problemen oplossen, maar we kunnen wel ons deel van de wereld veranderen.

Maar hoe kunnen we dit bewerkstelligen?

  • Probeer een voorbeeld te zijn van het universele Licht.
  • Blijf vriendelijk tegen iedereen ook al zijn ze dat niet richting jou.
  • Ga de tuin in en zorg voor de bloemen en planten zodat de insecten kunnen eten
  • Help de mensen om je heen die niet veel kunnen.
  • Reik je hand uit aan de mensen die verdrietig en angstig zijn.
  • Help de natuur door te laten zien dat je er bent en ruim de troep op die er ligt.
  • Help de dieren een handje.

Alles wat verdwenen en kapot is,  komt het ook weer terug, bedenk wel dat het niet meer precies hetzelfde zal zijn als daarvoor. Dus onthoud dat dit voorbij gaat en dat de boel weer op gang komt, maar het zal heel anders zijn. We zijn een sterk volk en kunnen met de veranderende omstandigheden mee veranderen. We gaan een manier vinden om te overleven.

Ik geloof dat je hier sterker uit zult komen dan voorheen en hopelijk hebben we nog meer respect voor Moeder Aarde. Ik heb het gevoel dat de mensen niet meer vluchten in uitjes en zullen merken dat ze meer in hun tuin willen vertoeven en zich meer verbonden voelen met hun vrienden en familie. Moeder Natuur wijst vaak op de dwaasheid van de mensheid en misschien is dit wel een van de lessen die uit deze pandemie voortkomt.

De energie op de avond van de volle maan is heel krachtig. Het is een perfecte nacht om je op te laden met de energie van de maan. Doe een eenvoudige ceremonie waarbij je een kaars aansteekt en een gebeden uitspreekt.

In deze periode van het jaar gaat het bij de bloemenmaan om de overvloed en de schoonheid van de natuur. Een maanritueel kan net zo eenvoudig zijn als een wandeling. Het hoeft niet per se ’s nachts gedaan te worden, zolang het maar gedaan wordt met de bedoeling om verbinding te maken met Moeder Natuur en je hogere zelf.

Vanaf nu is het tijd om je te focussen op de veranderingen in je eigen leven. Denk aan de wereld, maar concentreer je de komende 28 dagen op jezelf!

Leg wel de nadruk op jezelf! Gebruik deze nacht om de energie van de maan op te nemen en jezelf te versterken ten behoeve van je levensmissie. De liefde vanuit je hart en zonnevlecht te voelen. Sta stil in deze trilling en laat deze door je lichaam stralen. Laat los wat zich niet meer dient en voel wat er mag zijn. Alles wat er komt mag doorvoeld en geheeld worden.

Mis deze prachtige volle bloemmaan avond niet!

De volle maan is de ideale tijd om het verleden los te laten. Weet dat de genezing van de aarde plaatsvindt en vertrouw erop dat de Spirit ons op een nieuwe en verlichte wijze geneest.

Vergeet niet dat dit de perfecte tijd is om de antwoorden waarom je hebt gevraagd te ontvangen via je engelen en gidsen.

Wil je een edelsteen gebruiken bij je ceremonie lees meer over deze bijzondere edelsteen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *